Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bajnai elárulta: ezért nem ül le az MSZP-vel egyeztetni
2013-01-16 06:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szerinte mindkét fél ürügynek használta a rasszizmust. A szocialistákkal is van baja.

Hétvégén tüntetést tartott a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció. A demonstrációt Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap ellen szervezték, mivel az újságíró állatoknak nevezte a cigányokat, akiket el kell tüntetni. A tiltakozáson nem szólalt fel Bajnai Gordon, aki korábban hosszan beszélt a cigányok védelmében is  azon a demonstráción, ahol a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidózós kijelentése ellen tiltakozott a Fidesszel együtt az ellenzék.

Bajnai Gordon, fotó: MTI

 

Ürügynek használta mindkét fél a cigánykérdést

Bajnai Gordon az ATV Szabad Szemmel című műsorában elmondta, azért nem képviseltette magát a vasárnapi tüntetésen, mert sok problémájuk volt a szervezéssel, véleménye szerint például a végső célpontnak a Magyar Hírlapnak és Bayer Zsoltnak kellett volna lenni.

Bajnai közölte, úgy tűnik, mintha Magyarországon a rasszizmus elleni harcot nagyon sokszor ürügynek használnák. A volt miniszterelnök hozzátette, ebben az ügyben is mindenki ürügynek használta az alap bűncselekményt, a gyilkossági kísérletet, hiszen Bayer Zsolt ürügynek használta, hogy a cigányok ellen uszítson.

- Aztán úgy tűnik, hogy most mintha nem Bayer Zsolt ellen tüntettünk volna ott, hanem a Fidesz ellen - fűzte hozzá.

Nem tettek rendet két hét alatt

Az Együtt 2014 társalapítója leszögezte: a Fidesz azt ígérte, hogy két héten belül rendet tesznek, ha 2010-ben hatalomra kerülnek. Két év is eltelt azóta, de a személyek elleni bűncselekmények száma radikálisan nőtt, hiszen 2009-ben 7500 személy elleni bűncselekményt regisztráltak körülbelül, 2011-ben 13 ezret. Tehát véleménye szerint az ellenkezője történt az ígéreteknek, ami számára a Fidesz kormányzóképtelenségét mutatja, nemcsak rendészeti oldalról, hanem gazdasági oldalról is.

- A nyomort Magyarországon nem csökkentették, hanem súlyosan mélyítették az elmúlt években. Ezekről kevés szó esik. Helyette ilyen ostoba cikkek és arra ostoba reakciók jelennek meg - tette hozzá Bajnai Gordon.

Ezért nem közösködik a szocialistákkal egyelőre

A volt miniszterelnök kitért a szocialistákkal való közös együttműködésre is. Mint mondta, az MSZP által kezdeményezett egyeztetés formáját alkalmatlannak tartja arra, hogy a korszakváltást megalapozza, mert nagyon sok szervezet vesz részt benne.

 

A politikus hozzátette, hiába nagyon színes és vegyes az egymással egyeztető ellenzéki társaság, de a bizonytalanok attól bizonytalanok, hogy nem látnak egyelőre biztosítékot arra, hogy bár nagyon szeretnék, hogy az Orbán-rezsim múljon el az ország életéből, de hogy utána nem kerülnek vissza ugyanazok a hibák, bűnök, amelyek 2010 előtt mérgezték a politikát Magyarországon.

A politikus szerint minden pártnak a maga dolga, hogy a saját választóival elszámoljon, de nagyon sokszor ezek a választóvonalak a pártokon belül húzódnak azok között, akik mindenáron első helyre, a személyi ambícióik elé teszik az Orbán-rezsimtől való szabadulást, és azok között, akik más érdekeket követnek.

 

 - Azokkal érdemes nekünk összefogni, akik korszakváltást, az Orbán-rezsimtől való megszabadulást és jó kormányzást szeretnének végre Magyarországon, akik készek arra, hogy minden mást hátrébb soroljanak, mint ezt a célt. Dobó Istvánt idézhetném az Egri csillagokból, inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl - emelte ki Bajnai.

 

C-PRESS/ femina.hu 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek