Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A gyűlöletkeltés ellen és mellett is felvonulnak
2013-01-12 08:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Mint az várható volt, nem határolódott el Bayer Zsolttól a Fidesz, és Orbán Viktor sem szólalt meg az ügyben, helyette viszont a békemenet szervezője vette védelmébe a cigányellenes írása miatt bírált publicistát - furcsa hasonlattal élve szerintük a tej kifutott, csak arra kell vigyázni, nehogy odakozmáljon. Az indulatok ma újra elszabadulhatnak, mivel a Jobbik Szigethalomra vonul a "cigányterror" ellen.

egnapig nem foglalt állást érdemben Bayer Zsolt cigányellenes írásáról, továbbá a publicista pártból való kizárásáról sem a Fidesz, sem a miniszterelnök - így a demokratikus ellenzék holnap 15 óratól tüntetni fog a Fidesz Lendvay utcai székházánál. A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezésére az MSZP és az Együtt 2014 is jelezte csatlakozását, és lapunknak az LMP is arra buzdította híveit, részvételükkel fejezzék ki elutasításukat Bayer ellen. Más szervezetek is jelezték már csatlakozásukat.

 

 Mint megírtuk, a Fővárosi Főügyészség szerint Bayer Zsolt nem uszított és nem volt gyűlöletkeltő azzal, hogy a Magyar Hírlap múlt szombati számában a szigethalmi késelés nyomán állatokhoz hasonlította a cigányokat. Tényként azt írta: "a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik", ezért ezt "nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni". Szerinte pedig az állatok "ne legyenek", és "ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan". A közösség elleni izgatás miatt tett feljelentést bűncselekmény hiányában elutasító főügyészség szerint gyűlöletre az uszít, "aki másokat aktív, tevékeny gyűlöletre ingerel", és Bayer cikke szerintük nem ilyen volt.

Nem elegendő ugyanis a veszély feltételezett volta, csak ha az erőszakos cselekedet a véleményből közvetlenül fenyeget - indokoltak. Ezen felbátorodva a kormánypárt már az ellenzéket, és főleg az MSZP kezdte bírálni az egész botrányért, a pártot "gyilkosok védelmezőinek" nevezve. Először a szűk két hónapja a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidólistázásos parlamenti beszéde után még a nácibeszéd ellen - Mesterházy Attilával, az MSZP-elnökével és Bajnai Gordonnal, a Haza és Haladás alapítójával - kiálló Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője beszélt arról, hogy "egy publicista bírálatán keresztül közvetve védelmükbe veszik egy bestiális gyilkossági kísérlet" elkövetőit. Majd Kocsis Máté, a párt kommunikációs igazgatója is csatlakozott ehhez. Mindezt egyébként úgy, hogy közben az azeri baltás gyilkost kiadó kormánypárt a mai napig kiáll döntése mellett.
Mindez elterelő hadművelet az Együtt 2014 szerint: a szervezet úgy vélte, Rogánnak lelkiismeret-furdalása van, pedig - fogalmaz Bajnai Gordon a közleményben - "tavaly decemberben velem egy színpadon állva ígérte meg honfitársai szemébe nézve: soha többé nem fog hallgatni, ha a gyűlölet szavaival vagy tetteivel találkozik Magyarországon". Sőt, Rogán szerintük tegnap azért állt ki a minimálbér ügyében, hogy "inkább" másról beszéljen.

Noha először a Magyar Hírlap elnézést kért, a hivatalos kommunikáció az elmúlt napokban az ellenkezőjébe csapott át, vagyis várható volt, hogy a miniszterelnök nem határolódik el a Fidesz-alapító és a kormányfő régi barátja, egykori beszédírója kirohanásától. Csizmadia László, a békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum alapítója tegnap már azt fejtegette, hogy Bayer "célzott levadászása nem megengedhető". "A fazék fedele felemelkedett és kifutott a tej. Bayer Zsolt agyvize felforrt" - kezdte közleményét, mely szerint a publicista nem engedi, hogy "a mindennapi életünket közvetlenül fenyegető problémákat elhallgassuk és a szőnyeg alá söpörjük". Bayert megerősítve tényként írt arról, hogy erőszakos, társadalomra kiemelkedően veszélyes bűnözési formák "leggyakrabban bizonyos cigány társadalmi rétegeknél" fordulnak elő, és egész Európa küzd a cigányok beilleszkedésének nehézségeivel. "Az ébresztőóra megszólalt, most már rajtunk múlik, hogy a tej le ne kozmáljon" - érvelt furcsa és erősen áthallásos hasonlattal.

Annak ellenére védik tovább a gyűlöletbeszédet, hogy Bayer írása már Európa-szerte felháborodást keltett. Az Európai Bizottság alelnöke, Vivien Reding egyértelmű állásfoglalást várt az ügyben, és arra kérte a magyar illetékeseket: emlékeztessék az embereket, miért is érdemelte ki a Nobel-békedíjat az Európai Unió.

Karanténban a Magyar Hírlap

Közös nyilatkozatban ítélte el Bayer írását az ELTE, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni Tudományegyetem kommunikáció tanszékének vezetője: úgy döntöttek, nem fogadják el, ha hallgatóik a Magyar Hírlaphoz, mint "rasszista megnyilvánulásokat támogató" sajtóorgánumhoz mennének szakmai gyakorlatra.

"A tanszékek továbbra is fenntartják maguknak a jogot, hogy hallgatóikat eltanácsolják az egyenlő emberi méltóságot semmibe vevő, szélsőséges hangvételű sajtóorgánumoktól és az ott végzett szakmai gyakorlattól" - írták a közleményben, melyet György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, valamint a tanszékek vezetői, az ELTE-s Müllner András, a szegedi Szajbély Mihály, a pécsi Szijártó Zsolt és a debreceni Szirák Péter írt alá. Emlékeztettek, hogy eddig "az emberi szabadságjogok szellemében" oktatták diákjaikat, de látva a mai magyar újságírói közbeszéd egyre aggasztóbb állapotát, szükségét érezték, hogy nyílt állásfoglalással elítéljék a gyűlöletbeszédet, és azokat az orgánumokat, amelyek az ilyen megnyilvánulásoknak teret engednek.

Újra felvonul a Jobbik

Fáklyákkal vonul fel ma a "cigányterror" ellen, vélhetően ismert fiókszervezeteik kíséretében a Jobbik a szigethalmi Zsigmond söröző közelében, ahol újév hajnalán megkéselték Sávoly Gergő ökölvívót és Bozsányi Gergő birkózót. Ők egyébként - mint Rózsa Mihály, az MTK ökölvívó szakosztályának vezetője jelezte - maguk is jóban vannak romákkal, hiszen Sávoly szilveszterező baráti társaságának nagy részét is romák alkották, és a szakosztály sportolóinak "nagyobb többsége is roma származású". Így viszont felesleges etnikai konfliktust emlegetni.
A rendőrség fokozott jelenléttel készül Szigethalom és Szigetszentmiklós területén. Múlt héten Sávolyt már hazaengedték a kórházból, és mint kiderült, Bozsányi, a Sziget SC 19 éves birkózója is egyre jobban érzi magát - csütörtökön engedték haza, de csak részben emlékszik a történtekre. Csak arra, hogy miután ő és barátja, az MTK 17 éves ökölvívója lementek a szórakozóhely földszinti mosdójába, rájuk rúgták az ajtót, majd később őt is megszúrták hátulról. Támadóját még keresik.


Barna L. Norbert / Népszav
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek