Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán a Frizbiben: egy-két kivétellel "a diákok elérték, amit akartak"
2012-12-24 06:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
"Lehet azt mondani, hogy a diákok elérték, amit akartak, egy, esetleg két ügy kivételével" - mondta Orbán Viktor vasárnap késő este a TV2 Frizbi című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormány kész megállapodni az IMF-fel, de nem minden áron, illetve, hogy a kormánynak nem volt más választása, mint a választási regisztráció bevezetése.

Túléltük a legutóbbi interjú óta eltelt másfél évet, és az ország erősebb lett, nagyobb lett az érdekérvényesítő képessége is - mondta Orbán Viktor a TV2 Frizbi című műsorában. A kormányfő szerint megrendült országok alkotják ma az EU-t, csökken az életszínvonal, az élet Magyarországon sem könnyű, de kinyíló perspektívák vannak az ország előtt.

Hozzátette viszont, ő is találkozik azzal, hogy "nem olyan erős az emberek meggyőződése, mint az enyém, affelől, hogy az ország jó irányba halad". Szerinte ennek az az oka, hogy nagyon sok kényelmetlenséget kellett vállalniuk és sok áldozatot kellett hozniuk az embereknek az elmúlt másfél-két évben.

Megismételte, hogy minimálbér-emeléssel kezdődik az év és januártól csökkenti a kormány a rezsköltségeket, arra a kérdésre pedig, hogy ennek a költségeit miből fedezik majd, azt mondta, hogy "aki eddig sokat keresett rajta, az majd most nem keres rajta".

Egy követelés nem teljesült, az nem is fog

Magyarországon a szocialisták kétszer vezették be a tandíjat, a Fidesz pedig kétszer szüntette meg azt - mondta Orbán a felsőoktatás átalakításáról. Eszükbe sem jutott most sem bevezetni a tandíjat, a kormány által ajánlott átalakításokban egyébként szerinte nem lett volna tandíj - tette hozzá.

A diákok nem fogadták el az átalakítás olyan formáját, amilyet a kormány ajánlott volna, és egy másik formát követeltek, "ami szerintem meg elfogadható" - mondta Orbán. Szerinte a diákok követeléseiből 90 százalék teljesült is. Egy nagyon fontos követelés nem teljesült, "de az nem is fog" - utalt a kormányfő feltehetően a hallgatói szerződések eltörlésére.

Megismételte, hogy az egyetemkre, főiskolákra való bejutásnak egyetlen feltétele lesz, hogy el kell érni a minimális 240 pontot. "Ennek nem örülök" - mondta Orbán, szerinte ez a minimális pontszám ugyanis alacsony, így a közepesnél valamivel gyengébb képességű fiatalok is egyetemre mennek.

Azt is elmondta, hogy három esetben kell majd fizetni a felsőoktatásért: félbehagyott tanulmányoknál, akkor, ha a diák nem végzi el a tanulmányait a megadott határidőn belül, illetve ha külföldre megy dolgozni a megadott időkereten belül.

"Úgy éreztük, hogy a diákok félelmei érthetőek voltak" - mondta Orbán. "Lehet azt mondani, hogy a diákok elérték, amit akartak, egy, esetleg két ügy kivételével" - tette hozzá.

Az IMF egy taxi, nem egy mentőautó

Az IMF-tárgyalásokról Orbán azt mondta, a kormány készen áll a megállapodásra, de akármilyen áron Magyarország nem ír alá megállapodást, az országnak pénzre tényleg nincs szükségre, csak egy "biztosítási szerződésre".

Egy hasonlattal élt, ami szerint az embernek tudnia kell, miért van szüksége járműre: eltörött a lába, és mentőre van szüksége, vagy gyorsabban akar eljutni valahová és taxit hív. "Ha mentőre van szüksége, nincs alku, de hogyha taxit hívok, megnézem, mennyi a fuvar díja, és ha jó, kell, ha nem, nem. Magyarország az utóbbi helyzetben van" - mondta Orbán.

IMF-hitel nélkül is biztosan megáll a lábán az ország - tette hozzá. "Száguld" a külkereskedelem, a munkanélküliség és az államadósság csökken, a folyó fizetési mérleg "rendben van", a költségvetési hiányt kordában tartották, egy adat van, ami nem jó, az a gazdasági növekedés.

Szerinte "Londontól Budapesti mindenki azt mondja", jövőre lesz növekedés, a kérdés csak az, mekkora. "Szurkoljunk" - mondta Orbán a 2013-as növekedési kilátásokról.

Választási regisztráció: nincs választás

A választási regisztrációról Orbán azt mondta, nincs választási lehetőségük, ha azt akarják, hogy Magyarországon mindenki szavazhasson, be kell vezetniük a regisztrációt.

"Ma nincs Magyarországnak olyan központi nyilvántartása, ami alapján a polgárok önkéntes bejelentkezése nélkül le tudnák bonyolítani a választást" - mondta Orbán. Szerinte 2010-ben "néhány tízezer ember" emiatt nem tudott részt venni a választáson.

Az egész választási rendszerhez pedig "azért kellett hozzányúlni", hogy csökkentsék a képviselők számát.

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek