Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bemutatkozott az EURoma Hálózatban a magyar komplex telekprogram
2012-12-20 09:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Magyarországon elindított program, amelyet a mélyszegénységben élő romák számára dolgoztak ki, komplex módon kezeli a problémákat.

A mélyszegénységben élő romák számára kidolgozott komplex telekprogramot ismertette Madridban, az EURoma Hálózat konferenciáján Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár, aki minderről telefonon tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

A Magyarországon elindított program szemléletmódja a nagyon fontos, mert nem elkülönülten, hanem komplex módon kezeli a felmerülő problémákat, és civileket, civil szervezeteket is bevon a megoldásukba - hangsúlyozta a társadalmi felzárkóztatásért felelős politikus. Az EURoma Hálózatot három éve hozta létre tapasztalatcsere céljából 12 uniós tagállam.

A telekprogramhoz egy éve kiválasztott nyolc magyarországi településen nem a lakások felújításával hanem a közösségteremtéssel kezdték a megvalósítást, ezzel párhuzamosan olyan képzést adtak a résztvevőknek, amely révén azután tényleg munkához juthatnak. A komplex megközelítés része volt a romák és a település többi lakójának összeismertetése, valamint az életviteli tanácsadás. Az egyén megerősítése felől a közösség, majd a telep irányába haladnak - magyarázta el a helyettes államtitkár.

"A közösségben óriási érték van: az összetartás, amit fel lehet használni ahhoz, hogy ezek az emberek önmaguk egy élhető telepet, a település részét hozzák létre egy egyébként élhetetlen közegből. Ez a megközelítés máshol eddig nem szerepelt" - mondta.

Az idei az EURoma Hálózat harmadik éve, és újabb két évig fog működni. A szervezést a spanyol kormány vállalta. Mind a 12 tagország rendez értekezletet, és azon maga határozza meg a témát. A budapesti tanácskozáson az oktatás volt a fő téma.

Magyarországon a hátrányos helyzetű, szegény embereket szolgáló társadalmi felzárkóztatási stratégia intézkedési terve 200 milliárd forinttal számol. Ezt az összeget az összes szegényre, s ezen belül a romákra is fordítják. Különálló rész a romákat érintő komplex telekprogram, amelyben az első nyolc településre 410 millió forint jutott. Jövőre már száz településre terjesztik ki, 2015-ig 4,6 milliárd forintos költségvetéssel.

A programba bekerült első nyolc településen egy év alatt a kezdetektől eljutottak a házak felújításáig; összesen hatszáz embert vontak be és száz házat újítottak fel. Száz településsel számolva 2014 végére már látni fogjuk az eredményeket - mondta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkára.

Más ország részéről hasonlóan átfogó ismertetés nem volt, a magyar előadást rengeteg kérdés követte, és sok volt a pozitív visszajelzés - tette hozzá.

 

C-PRESS / hirado

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek