Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigányország" fővárosa lesz Miskolc?
2012-12-20 08:54
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
25 igen, 2 nem , 0 tartózkodás mellett elfogadta tegnap a miskolci közgyűlés, a Világsátor projekt megvalósítását. Az 1.7 milliárdos program célja , hogy segítse a romák felzárkóztatását a kultúrán keresztül.

A kormány a borsodi megyeszékhelyet jelölte ki az európai szintű Roma Kulturális Központ helyszínéül. A Roma közéleti akadémiát, valamint a nemzetközi roma kulturális központot a tervek szerint mintegy 1,7 milliárd forintból valósítanák meg.

Annak ellenére, hogy az ország szó szerint nyomorog, az emberek sorban fagynak meg a lakásaikban és az utcán, amikor gyermekek éhesen ülnek az iskolapadban, akkor a kormánynak milliárdokat kell költenie a "romaintegrációra".

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár által vázolt tervek szerint a roma közéleti akadémián a roma kisebbségi önkormányzati képviselőket oktatnak majd. Hogy mi értelme mindennek, azt nem tudni, amikor létezik ma Magyarországon felnőttek számára is általános, középiskolai, de még egyetemi képzés is. Miért kell milliárdokat költeni a szimplán pozitív diszkriminációra?

A nemzetközi roma kulturális központ terve további kérdéseket vet fel. A Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ helyett a magyar kormánynak miért kell inkább egy nemzetközi roma kulturális és kutató központot létrehoznia? Nem elég nekünk a hazai cigányság, még importálni is szeretnének belőlük? Mi lesz a következő? Autonómia az északi megyékben, majd netán cigányország? Meddig kívánja élezni a feszültségeket a kormány? Mi a céljuk Miskolccal?

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormányzat a következő négy évre 400 ezer munkahelyet kíván teremteni, melyből a roma önkormányzattal kötött keretmegállapodás értelmében százezer munkahelyet, vagyis a tervezet negyedét a romáknak szánják. "Ennyi pozitív diszkrimináció" Balog Zoltán véleménye szerint megengedhető, mivel a romák körében nagyon magas a munkanélküliség.

Azt javasoljuk Balognak, hogy hallgassa meg a borsodiak véleményét is! Ha nem lennének vele tisztában, akkor elmondjuk, hogy a magyaroknak elege van a pozitív diszkriminációból! Elegük van abból, hogy az évtizedek óta felzárkóztatott cigányok folyamatosan terrorizálják a régió magyar lakosságát. Mindennaposak a cigányok által elkövetett rablások, gyilkosságok, szemérem elleni erőszakok. A lakosság többsége még birkaként tűr és hallgat, de mit gondolnak a nagyságos képviselő urak? Meddig lesz ez még így, és mi vár az országra, ha elfogy a végtelennek hitt türelem?

Borsodban a helyzet kilátástalan. Az első lövés, az első földre hulló ember súlya alatt fog az egész nyomorult rendszer összeroppanni! Ma vagy holnap, vagy két hét múlva...

Szekeres Pál

 

C-PRESS / eszakhirnok
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek