Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ruva Farkas Pál:Törj ki a csendből!
2012-12-17 19:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Az X- Faktor néha zötyögött, zakatolt, útközben, ennél fogva sokan lepotyogtak róla, de vasárnapra végre, mint egy szuper lokomotívhoz illő, befutott. Az úgy volt, még anno, hogy a feketevonat felhordta a ’60-as, ’70-es években, az ország minden megyéjéből a kékarcú avatárokat.

És Ők, mint szorgalmas hangyák, meneteltek, szorgoskodtak, és csak nagy ritkán a hangyaszorgalmuknak és a szerencséjüknek köszönhetően épült az ország és várta a kis avatárokat a szocialista öntudat. Ők meg csak gürcöltek, hordták a maltert, legfeljebb falat építettek, és csönd.

Azonban a ’80-as években már lényegesen többen kopogtattak a „3 T” ajtaján a kistesók, és egy páran közülük meg is mutathatták oroszlánkörmeiket a komolyzenétől kezdve a cigány daléneklésen keresztül a jazz berkein át. A cigány írók, költők, újságírók és a képzőművészek valamint a társművészeteket is ideértve letették a voksukat, ha az Istenek is úgy akarták. Majd amikor a ’80-as évek végén ledőltek a falak, feltartóztathatatlanul jöttek a kék avatárok és megszólaltak, megnyilvánultak az élet szinte minden területén.

 

S most szinte berobbant ez a kisherceg, a legautentikusabb avatár, aki Magyarország legtávolabbi településéről, Karancslapujtőről gereblyézte be magát az X- Faktor legmagasabb fokára. Oláh Gergő győztes lett, de győztes lett vele az egész ország. A bizonytalankodó, hezitáló társadalmunk végre a sarkára állt, és nálunk is Magyarországon, ha kis késéssel is befutott a glasznoszty peresztrojkája. Köszönjük meg a Mikulásnak, hogy végre az avarárok is kitörhettek a csendből. Igaz ehhez kell mindig legalább egy Isteni mentor és nem utolsó sorban a versenyző, akinek elvitathatatlan a tehetsége.

 

Mit is mondhatunk még? Csak annyit, hogy igazán nemcsak Oláh Gergő az X Faktor győztese, hanem ez az avatárnyi Magyarország elsősorban a győztes. És most szóljon nekik a győztes dal konklúziója:

Lépj ki a csendből, szeress szívből… és mutassuk meg mi, a csöppnyi Magyarország, hogy szívére öleli a hátrányos helyzetű avatárjait, mert ezzel végérvényesen bebizonyosodott, hogy 2012. december 21-én nem jön el a „maják” által megjósolt világvége, hanem egy új kor veszi kezdetét!

 

Isten áldjon minden áldott kezet, akik telefont ragadtak ezen az estén. Végre mindenki számára világossá vált az a felismerés, hogy a tehetséges avatárok nélkül, nagyon szegény lenne ez az ország, de ehhez mindenképpen kell egy olyan ország is, akik hisznek az Oláh Gergőkben.

 

„Menni fog ez” mondaná a bölcs Salamon, csak annak a bizonyos átoknak kell megtörnie, ami kis országunkat sújtja évszázadok óta, és akkor a bizonytalanságot felváltja a tehetséges rászorulók iránti szolidaritás, ami végérvényesen száműzi Magyarországról a kirekesztés minden megnyilvánulását.

 

Ezek után, így Karácsony előtt csak úgy szeretnék elköszönni, hogy Hajrá Magyarország, mert Isten bizony jó volt, vasárnap avatárként magyarnak lenni!

 

Ruva Farkas Pál

avatár krónikás

a Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz) Művelődési Társaság elnöke

 

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek