Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ifj Bogdán János:A Dunánál
2012-12-13 10:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Soha többé nem lesz még egyszer a világon ilyen dátum. 2012.12.12. Emlékezetes hamarosan jó emlékű lesz a mai nap.

Több ezer diák áll a parlament előtt, a kemény mínuszokban, követelve jogaiknak és az őket követő generáció jogainak a tiszteletben tartását „nem hagyjuk! hallgassanak meg!” rigmusokat skandálva.

Nem kellett betörniük a tévé székházba, tankot ellopni, köveket dobálni a rendőrökre, autókat gyújtogatni, molotov koktélokkal támadni.

Rágyújtok egy cigarettára és elgondolkodom. Egy 600 ezer fős kisebbség tagja vagyok, egy megnyomorított, megalázott, kitaszított, bűnözőnek és vérfertőzőnek nevezett népcsoporté. Tűrjük a rúgásokat és tartjuk az arcunkat a pofonokra. Megfelelvén a közmondásnak. „nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja” . Legények vagyunk, vagy lelkünkben megnyomorított, akaratgyenge, büszkeségétől megfosztott és szolgasorsával azonosuló kisebbség?

 

Minek kell történnie ahhoz, hogy végre mi is kiálljunk Önmagunkért, gyermekeinkért, jelenünkért és jövőnkért?

Meddig tűrjük még a politika kisstílű, mindnyájunkat megnyomorító önző és ostoba manipulációit?

Mikor fogunk végre közösen fellépni a népcsoportunkat ért diszkriminációk ellen? (oktatás, egészségügy, foglalkoztatás, kultúra, politikai képviselet, állampolgári és alapvető emberi jogaink gyakorlása stb.)

El jön –e az az idő, amikor képesek leszünk bátran kiállni a Magyarországon egyre nagyobb mértékben elhatalmasodó nyílt anticiganizmus ellen?

Tudunk-e valaha politikai minimumokat meghatározni a cigányság létének jobbítására akkor, amikor közösségünkből százezrek élnek az afrikai nyomort felülíró életkörülmények között hazánkban, Európa és a világ szívében?

Felnőttek vagyunk-e elégé ahhoz, hogy a cigányság érdekeit pártpolitika fölé helyezzük, mert a cigánytelepen nem jobboldali és baloldali nyomor van, hanem emberileg tarthatatlan és elviselhetetlenül fájdalmas szellemi és fizikai nincstelenség, kilátástalanság, SORSTALANSÁG?

Lesz-e bennünk annyi tartás, hogy ellent mondjunk a lejárt szavatosságú kampánytésztáknak, kampánycsirkefarhátoknak?

 

2012.12.12. Az utolsó ilyen nap, nem lesz több, míg világ a világ, ilyen évforduló, hó-forduló és napforduló egyben.

Legyen ez figyelmezetés számunkra! Adjunk egymásnak mi „romavezetők” egy napot, egy plusz napot! Üljünk le, szívjunk el egy cigarettát és gondolkozzunk közösen! Mert feladatunk és kötelességünk van: „Rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk, és nem is kevés!”

 

 

 

Budapest, 2012. 12.12.                                               Ifj. Bogdán János

                                                                               Nyugalmazott OCÖ szóvivő

                                          (NAV vagyonosodási vizsgálatra berendelve 2013 január 4-re)

 

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek