Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A magyar diáktüntetéssel van tele a világsajtó
2012-12-13 09:45
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyar hírekkel van tele a nemzetközi sajtó. A tegnap esti diáktüntetésekről több lap is részletesen beszámol. A Wall Street Journal szerint Magyarország agyelszívással néz szembe, mivel a frissen végzettek mind inkább felfedezik a nyugati munkalehetőségeket. A Reuters beszámolójában arról ír, hogy a felvonulók a csúcsforgalom idején elfoglalták az egyik legfontosabb hidat és több utcát. Azt követelték, hogy a kormány adja fel tervét és kezdjen nyilvános vitát a reformokról. A magyar egyetemisták folytatták a megmozdulásokat amiatt, hogy a kormány keményen vissza akarja fogni a támogatott helyek számát, írja a Wall Street Journal. A felvonulók szerint a hatalom becsapta őket. Már hétfőn is volt egy tömegtüntetés, miután az Orbán-kabinet azt közölte, hogy azért csökkenti a keretszámokat, hogy a hallgatók jobban megtervezzék életpályájukat és ne húzzák el a diploma megszerzését, mert ily módon apad a munkanélküliség a felsőfokú végzettségűek körében. A kabinet több tagja, Orbán Viktorral az élen, értetlenségét fejezte ki a demonstráció miatt, a fiatalok viszont úgy válaszoltak, hogy a kormány nem törődik az igényeikkel és aggodalmaikkal, ezért elfoglalták az utcákat. A Műegyetemen tartott eseményre meghívták a miniszterelnököt, de az nem ment el. Egy középiskolás felszólaló szerint azért nem, mert félt, hogy szembetalálkozik fiatalabb önmagával és nem ismernék meg egymást. A beszédekből az is kitűnt, hogy Magyarország agyelszívással néz szembe, mivel a frissen végzettek mind inkább felfedezik a nyugati munkalehetőségeket. Deczki Sarolta az Oktatói Hálózattól kijelentette, hogy a hatalomnak lusta és engedelmes polgárok kellenek, akiket pórázon lehet vezetni. Minden érintettet felszólított arra, hogy legyen felelős, autonóm, képzett és kritikus polgár.

Balogh Dénes


Az érdekképviseletek szerint az állami támogatás radikális csökkentését nem jelentették be előre és csak közvetlenül a jövő évi költségvetés jóváhagyása előtt derült ki – írja a Wall Street Journal egy másik cikke. Az illetékes államtitkár honlapja lényegében azzal vádolja meg a diákokat, hogy azok egytől egyik tunyák, csak elhúzzák a tanulmányokat, az egyetemek pedig az oktatás minőségének javítása helyett az általuk kínált szakok folyamatos bővítésére törekszenek. A diákok ezzel szemben kifogásolják, hogy nincs idejük alkalmazkodni az új rendszerhez, ami azért is meglepetést keltett, mert még ellenzékben a Fidesz népszavazással buktatta meg a szocialisták által tervezett tandíjat. Szegeden, ahol fiatalok megszállták a kormányhivatalt, az részvevő úgy értékelte, hogy a kormányzat elképzelése nem vezet sehová. Ezért fel kell lépni az ellen, meg kell védeni a mostani és a jövendő diákok, valamint a tanárok érdekeit. Országszerte más városokban is lesznek megmozdulások. A diákok által megfogalmazott ötpontos felhívás sérelmezte a röghöz kötést, amit az emberi jogok biztosa és a brüsszeli Bizottság is szóvá tett már.

A fagyos Budapesten több ezer diák tüntetett az államilag támogatott egyetemi helyek jelentős csökkentése ellen, tudósított a
Reuters. A felvonulók a csúcsforgalom idején elfoglalták az egyik legfontosabb hidat és több utcát. Azt követelték, hogy a kormány adja fel tervét és kezdjen nyilvános vitát a reformokról. A menetben a jelszavak elutasították a tandíjat és követelték, hogy az illetékesek tárgyaljanak a hallgatókkal. Egy műegyetemista úgy fogalmazott: a legnagyobb gond a demokráciának álcázott diktátori rendszer, amelyben az embereknek nincs beleszólásuk a törvényalkotásba. Így ez volt az utolsó csepp a pohárban. Egy másik társa arról beszélt a hírügynökségnek, hogy odahaza három húga van, akik szintén egyetemre akarnak menni, csak éppen aligha tudják megfizetni a tandíjat. A diákhitel ilyen eladósodott időkben nem jó megoldás. Kölcsönt csak akkor lenne érdemes felvenni, ha az ember biztosan tudná, hogy lesz munkahelye, megfelelő bérrel – mondta. Vagyis a fiatalok attól félnek, hogy közülük egyre többen szorulnak ki a felsőoktatásból és így még többen kényszerülnek arra, hogy külföldön tanuljanak, ahol nem kell érte fizetni. A kormány, amely rengeteg jogszabályt írt újra, ideértve az alkotmányt – a bírálók szerint azért, hogy bebetonozza a hatalmát –, szóval a kormány tagadja, hogy tandíjat akar bevezetni.

A magyar egyetemisták, főiskolások a képzési esélyek csökkentése ellen tiltakoznak. Diákszervezetek a kormány oktatáspolitikája miatt az egész országban megmozdulásokra szólítottak fel, írja a Der Standard. A HÖOK cáfolta Orbán Viktor kijelentését, miszerint az érdekképviseletet bevonták a fizetett helyek számának leépítését, illetve a támogatási rendszer átalakítását célzó előkészületekbe. A Hallgatói Hálózat pedig azt üzente a kormánynak, hogy hagyja abba a hazudozást, miután a hatalom azt állította, hogy a változások a fiatalok érdekeit szolgálják. Az egyetemisták szervezetei az új rendszert úgy minősítik, hogy az pórázon akarja vezetni a tanuló ifjúságot, és nemzedékek képzési kilátásait veszélyezteti. Ugyancsak bírálják a diákhitelt, a röghöz kötést, a részfinanszírozott helyek gyakorlatának kiterjesztését. A Rektori Konferencia és a felsőoktatási szakszervezetek hiányolják a konzultációt a hatalom részéről. Előbbi felhívja a figyelmet, hogy a részfinanszírozás szociális igazságtalansághoz és ahhoz vezet, hogy még a legtehetségesebbek is kénytelenek lesznek elhagyni az országot. Vagyis Magyarország hátramenetbe kapcsolt – hangzik a kritika. A demokratikus ellenzék hadüzenetnek nyilvánította a tervezett intézkedéseket a diákok és azok családjai ellen. Az MSZP arra emlékeztet, hogy az Orbán-kormány két év alatt 45 %-kal, azaz 186 milliárd forinttal kurtította meg a felsőoktatás költségvetését, amire 1947 óta nem volt példa.

 

C-PRESS / 168ora

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek