Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zsidózás, cigányozás - a Jobbik belső harcának eszközei
2012-12-10 07:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Fidesz immár nem működhet együtt a Jobbikkal; a cigányozást a Dunántúlon, a zsidózást vidéken nem értik - gondolják számosan a párt frakciójában. Ám úgy tűnik, a durvuló mandátumháborúban a szélsőségesek a rasszizmus bevetésével küzdenek.

Bödecs Barna személyében kedden a negyedik, Rozgonyi Ernő személyében szerdán az ötödik képviselő távozott a Jobbik frakciójából: Bödecs a nyilvánosság számára nem indokolta lépését, ám - idézi az atv.hu a Heteket - már nem tud azonosulni pártja mind durvább antiszemitizmusával és rasszizmusával. A szerdán távozó Rozgonyi már régebb óta fontolgatta kilépését, a végső lökést Gyöngyösi Márton zsidózása és az ellenreakciók adták meg.

 

A Hetek úgy tudja: a múlt hétfőn Gyöngyösi Vona Gábor elnök felkérésére hozta szóba a kettős állampolgárok és a nemzetbiztonsági kockázat kérdését. Az nem egyértelmű, hogy Gyöngyösi - mint ahogyan később állították - valóban véletlenül beszélt zsidó származású képviselőkről és kormánytagokról, az előre egyeztetett magyar-izraeli kettős állampolgárok kifejezést felcserélve, vagy tudatosan durvított az egyébként szintén vállalhatatlan eredeti változaton.

Gyöngyösi esete, véletlen vagy tudatos radikalizálódása egyébként az egész pártot jellemzi: a reális számítások szerint az ebben a ciklusban 47 képviselővel megalakult frakció 2014 után - a közel felére csökkenő parlamenti létszám és a Jobbik gyenge teljesítményének következtében - a töredékére zsugorodhat: egyéniben nem szereznek mandátumot, listáról pedig optimista becslések szerint 12, rosszabb esetben 8-9 mandátumot nyerhetnek el. (Bár vannak, akik 20 helyet is el tudnak képzelni.) Ezekért a helyekért dúl a harc: a pártot ténylegesen irányító Szabó Gábor - Novák Előd duó biztos befutó, az azonban már kérdéses, hogy Novák képes lesz-e behozni a feleségét, Dúró Dórát is. Továbbá számolni kell a Zagyva Gyula - Toroczkai (Tóth) László-féle ultraradikális szárny lobbierejével és a Morvay Krisztina - Gaudi Nagy Tamás alkotta minifrakció befolyásával is. (Forrásaink szerint Vona Gábor pártelnök erősorrendben valahol a 6-10. hely között áll.)

Az egyik interpretáció szerint a vezetőség eldöntötte, hogy - előremenekülve - antiszemitizmussal és rasszizmussal próbálja szavazatait maximalizálni". Egy másik magyarázat szerint a pártvezetést revolverező, Szegedi Csanádot megbuktató antiszemita, szélsőséges klikk beszorította a Jobbikot a szélsőséges "dobozba". A párt vezetőiről kompromittáló adatokat szedtek össze, sakkban tartják Vonát és társait.

Pedig, írja a hetek, minden épeszű képviselő tudja a pártban, hogy Rogán Antal szereplése a Kossuth téri neonáciellenes tüntetésen azt is jelenti, hogy a Fidesz már semmilyen körülmények között nem működhet immár a Jobbikkal. Márpedig a zsidó- és cigányellenességgel maximum egy szűk réteg- vagy regionális párt lehet a Jobbik. Vidéken nem értik, miért erőlteti a zsidóügyeket, hiszen vidéken nincs zsidóság, Borsod, Heves és Szabolcs megyén kívül pedig a romakérdést nem értik, mert például a Dunántúlon más problémák foglalkoztatják az embe­reket", vélekedett a Hetek forrása.

 

C-PRESS /  nepszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek