Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elmarasztalták az Echo TV-sekkel dolgozó alapítványt
2012-12-10 07:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalta a Demokráciáért és Politikai Kultúráért Közhasznú Alapítványt, amiért tavaly tavasszal két roma fiatalt kirúgott az általa indított képzésről. A fiatalok sértőnek találták, hogy a cigánybűnözésről beszélő Echo TV szakemberei adtak volna nekik órákat.

Mint arról áprilisban beszámoltunk, a Demokráciáért és Politikai Kultúráért Közhasznú Alapítvány által szervezett Roma Közéleti Képzés mögött a Jezsuita Roma Szakkollégium, a Barankovics Alapítvány és - az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Balog Zoltán által irányított - Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság állt. Ez utóbbi kétmillió forinttal támogatta a képzést. A kétéves program célja, hogy a roma hallgatók jártasságot szerezzenek a közéleti, politikai ügyek kezelésében, megértésében, az újságírókkal való kapcsolattartásban. A képzés hetente egyszer, a Kodolányi János Főiskolán zajlott, a fiatalok a képzésen való részvételért ösztöndíjat kaptak.

 

 Márton József az egyik egykori hallgató azonban úgy gondolta, nem hajlandó szó nélkül tűrni, hogy egy általa szélsőségesnek tartott televíziós csatorna szakemberei oktatják közéleti szereplésre. Nemtetszését - , mellyel elmondása szerint a többiek véleményének is hangot adott - kifejezésre is juttatta. Lapunknak megmutatta az iskola vezetőjétől - Simon Jánostól kapott - elektronikus levélen érkező választ: "Ön jelezte, hogy komoly fenntartásai vannak több előadóval, akik az Echo TV-nél dolgoznak. Ezúton továbbítom Önnek a képzést ez idáig egyedül támogató Jezsuita Roma Akadémia vezetőinek egyértelmű döntését. Tekintettel arra, hogy a Roma Közéleti Képzés a későbbiekben is támaszkodni kíván az Echo TV-nél is dolgozó szakoktatók munkájára, ezért úgy döntöttek, hogy a legcélszerűbb megoldás, ha Ön a jövőben nem látogatja a kurzust. Kérik határozott döntésük megértését és tudomásul vételét!"

A tárgyaláson a Jezsuita Roma Akadémia képviselője cáfolta, hogy ők döntöttek volna a két hallgató kirúgásáról, azt állítva, hogy erre nem is volt jogkörük. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság végül nem is őket, hanem a Politikai Kultúráért Közhasznú Alapítványt marasztalta el.

 

C-PRESS / nepszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-18
  Ma a gyermekeinkkel való foglalkozás, közös játék ideje van. Vegyük ki a részünket a szórakozásaikból, legyünk újra mi is gyermekek. Az önfeledt bohóckodás megerősíti a szülő-gyermek kapcsolatot! Ma a gerincünk lesz érzékenyebb, - ha hajlamosak vagyunk a hátfájásra, akkor ma találkozunk a kellemetlen panasszal. Segíthet a masszőr, vagy vásároljunk gyógyterméket, mely enyhíti a kellemetlen fájdalmat. Sok múlik a matracunk minőségén is.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek