Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tiltakozás a kormány szegényellenes politikája ellen
2012-12-05 09:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Eleged van az éhezésből? Eleged van abból, hogy munkát nem kapsz, legfeljebb olykor 4-6 órában rabszolgamunkára itéltettél? Eleged van abból, hogy a hatalom a semmit is megvonva tőled hajléktalanná, földönfutóvá tehet?
Teszi fel a kérdést a tiltakozás rendezvényét meghirdető Facebook csoprt és a roma szervezők. 
 

Eleged van az éhezésből?
Eleged van abból, hogy munkát nem kapsz, legfeljebb olykor 4-6 órában rabszolgamunkára itéltettél?
Eleged van abból, hogy a hatalom a semmit is megvonva tőled hajléktalanná, földönfutóvá tehet?
Eleged van abból, hogy míg a parlamentben ülő közel kétmilliós "tiszteletdíjból" dőzsölő kormánypárti tagság a jobbik neonyilas párttal karöltve bűnözőként üldöz a szegénységed okán, amit ők maguk okoztak, addig neked kirekesztés, megbélyegzés és megalázás jut részükről osztályrészedül?
Eleged van abból, hogy honfitársaidat megbélyegzik, kirekesztik? Eleged van abból, hogy már a parlamentben is mindennapossá válhatott a nyíltan rasszista ideológia?
Eleged van már abból, hogy a gyermekeidnek nem tudsz gyakorta kenyeret adni a szájába?
Eleged van abból, hogy a parlamentben dőzsölő deviánsok téged harmadrendű állampolgárként kezelhetnek?
Eleged van abból, hogy a hatalom etnicizálja a szegénységet és ezzel igyekszik egymásnak ugrasztani a nyomorban tengődőket?

Ha igen, tarts velünk a parlament elé december 12.-én délután 2 órától.

Tiltakozzunk együtt a 20-as éveket idéző szegénység ellenesség ellen. Tiltakozzunk együtt az ellen, hogy kriminalizálnak bennünket a szegénységünk végett. Tiltakozzunk a kilakoltatások ellen, amelyek a hatalom hazugságaival ellentétben nem a bankároknak köszönhető, hanem egyrészt a fidedszes többségű önkormányzatok lakoltatják ki az eladósított embereket, másrészt a szociálisan érzéketlen kormány megvont minden támogatást a lakásfenntartás terén.

Tiltakozunk az ellen, hogy rokkant, beteg embereket minősítenek munkaképesnek, megvonva tőlük az ellátást és itélnek halálra!

Tiltakozunk, hogy a hajléktalanokat üldözik, miközben nagy részük az impotens, szociálisan érzéketlen hatalom miatt került utcára!

Munkát, tisztes fizetésért és nem a rabközmunkát!

Követeljük, az önkormányzati bérlakások bérlőinek és a rászoruló eladósodott rész, vagy teljes lakástulajdonosok szociális rászorultságának mértékében történő adósság rendezését KILAKOLTATÁSOK HELYETT!

Követeljük, hogy a parlament minden pártja határolódjon el a szélsőjobboldali, antiszemita és cigánygyűlölő, a 20-as, 30-as éveket idéző retorikát folytató jobbiktól!

Követeljük a VALÓBAN arányos közteherviselést! Ne csak a jómódúakat támogassa a kormány, miközben a szegényektől már mindent elvesz!

Követeljük, hogy teljes körű és INGYENES orvosi ellátásban részesüljünk, mint a szavazatokért állampolgárságot kapók!

Követeljük, hogy a 300 eurót fizessék ki a magyar "ős" állampolgároknak, akik a fizetésüket, jövedelmüket itthon költötték el, itthon fizették az adót (az áfát is ide sorolva)

Civil szervezésű megmozdulásra hívunk, civilként, pártállásodtól függetlenül. A szélsőjobb egyedeiből viszont nem kérünk!

Tarts velünk december 12.-én 14.-órától a parlament elé! Tiltakozzunk együtt és mutassuk meg, hogy még képesek vagyunk kiállni magunkért és egymásért!
 
C-PRESS/Facebook

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek