Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vajon a regisztráció is nemzetbiztonsági kockázattá válhat?
2012-12-03 14:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Amikor Hitler hatalomra jutott, és kiteljesedett a diktátori ambíciója, állítólag fennhangon kürtölte a világ számára, hogy a világ bármelyik országa fogja és vigye a németországi zsidókat, oda ahová akarja! Akkor elmaradt volna a deportálásuk. De mit felelt a „sorstalanságuk”? Senki, egy ország sem jelentkezett értük. Majd Churchill-ék, még 1944 karácsonya előtt, az angolszász katonai hírszerzőkkel azon morfondíroztak, hogy a magyarországi zsidódeportálást úgy kellene megelőzni, hogy repülőkről röpcédulákat szórnak le a fővárosunkra, hogy figyelmeztessék a lakosságot, de főleg Magyarország kormányzóját, Horthy Miklóst, a Hitleri szándék- holokauszt megelőzéséről. De végül nem lett a röpcédula ledobásból semmi. Lett viszont a hitleri csapatok megszállása, és a többit már tapasztalhattuk saját bőrünkön, zsidók, cigányok és mások Magyarországon.

 

Mindaddig nem hittek, és nem akarták elhinni a nácik gázkamráit, ameddig az auschwitzi táborból megszökött rabok rajzokkal, és átélt tapasztalatokkal nem jutottak el az amerikaiakig. Mire aztán a szövetséges csapatok, a britekkel és a szovjet felszabadító csapatokkal elérték a haláltáborokat, Dachaut, Auschwitzet, Birkenaut és a többit. Már Hitler akarata majdnem sikerült,(a legvégső megoldás) hogy tudniillik, ki akarta irtani a számára nemzetiszocialista kockázati tényezőket tartalmazó népcsoportokat a világ színéről.

Nos, 2012. november 26-án is történt valami hasonló náci megnyilvánulás, szándék, akarat, a Magyar Parlamentben. A Jobbikos Gyöngyösi Márton képviselő úr fennhangon azt kérte, hogy a Magyar Kormány írja össze, úgy a kormányban, mind a képviselő csoportokban ügyködő zsidó származású személyeket, akik származásuk miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Magyarország számára.

 

Hát kedves honfitársaim! Mi ez, ha nem nyílt náci propaganda?! Ide jutottunk a mai magyar parlamenti demokráciánkkal? Ugyan mi várható még? Mire számíthatunk a mai magyar kormánytól? Hogyan védi meg kisebbségeit, például a cigányokat-romákat? Mert a cigányok ma Magyarországon főleg költségvetési, nemzetgazdasági, szociális, egészségügyi, oktatáspolitikai, munkaügyi, lakhatási, és még sorolhatnám a végtelenségig, hogy milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek mindig, a mindenkori kormánynak. A kormánynak a nemzetiségei védelmére sarkalatos, Alkotmányba rögzített egyértelmű törvényt kell biztosítani a hasonló kijelentések, és felelőtlen kirohanások megelőzésének érdekében. A pénzbírság ebben az esetben az ügyhöz csak méltatlan felvetés, és színjáték.

 Magyarul, ami bármilyen kockázat az ország számára, az kockázati tényezővé válik. Hát mi ez, ha nem nyílt náci, mániákus félelemkeltés?!

 

Kedves magyar honfitársaim-bajtársaim! A Jobbikos, náci érzelmű képviselői óhaj előtt, a magyar parlamentben volt szerencsém végighallgatni a roma vitanapot, amikor többek között arról beszélt az EU-s képviselő asszony, Járóka Lívia, hogy az EU huszonhét tagállama szinte egyhangúlag elfogadta a magyarországi előterjesztést a Roma Integrációs Programot és ezáltal az EU magáénak tekinti azt. „Ha kicsit késve is”, de megértette István király fiának, Imre hercegnek adresszált intelmeinek a lényegét:  „Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. 

 

De ebben a pakliban is benne van a kockázati tényező, mivel a miniszterelnökünk kijelentése alapján Brüsszellel és az Európai Unióval is szabadságharcot vívunk, még ki tudja meddig és miért?.

Pár nappal később örömömet, és boldogságomat - és gondolom nem csak az enyémet- csúnyán összepiszkította a Jobbikos képviselő úr náci megnyilvánulása.

 

Hát igen. Ez a majdnem egymillió, ha nem több lelket számláló magyarországi cigányság valóban kockázatos, szinte kilátástalan helyzetben vergődik. Amióta csak a világon vagyunk és létezünk, de főleg ami az elmúlt húsz-huszonkét évet illeti. Valahogy sem gazdaságilag, ebből kifolyólag pedig szociálisan, halmozottan hátrányos helyzetűek lettünk. Ezen tények következményeként nem tudunk egyenjogúakká válni, főleg a parlamenti pártok  jogi és az esélyegyenlőségét illetően. Azt csak remélni bátorkodom, hogy az oksági összefüggéseit mindenki tudja. Hiszen a jelenlegi, és a letűnt parlamenti pártok sohasem akarták maguk között tudni a cigányok azon pártját, vagy rétegét, akik „rontották” volna úgy a politikai, mint főleg a szociális gazdasági esélyegyenlőségüket, a mindenkori politikai hatalom érdekeit-köreit értve!

Szinte robbanásszerűen felgyorsultak az események a közelmúltban cigányék táján, ami a náci érzelműek számára rémületet kelthetett. Egyre-másra nyerik meg a cigány fiatalok a tehetségkutató versenyeket Oláh Ibolya. Gáspár Laci, Molnár Ferenc Caramel, Kökény Attila, a Váradi fivérek. Az is vitathatatlan, hogy a fenti vezéregyéniségek, és az alábbi idolok egyaránt tudásuk és képességük maximumával képviselik és öregbítik Magyarországot a határainkon innen és túl a múlt századoktól kezdve napjainkig. Mindenki példát mutatva teszi, amit tennie kell a maga területén, úgy művészetükkel, mint teljesítményükkel a kirekesztés és a rasszizmus ellen. Szakcsi Lakatos Béla jazz zongora művész és zeneszerző, Pege Aladár nagybőgős, Ablakos Lakatos Dezső szaxofon, Radics Béla énekes- gitáros, a magyarországi Jimi Hendrix, Jávori Vilmos jazzdobos, Babos Gyula jazzgitáros és énekes, Nyári Béla vendéglátós zongorista, Csóka Béla vendéglátós szaxofonos, Rácz Sándor vendéglátós hegedűművész, Rácz Katalin jazzénekesnő, a „cigány Ella Fitzgerald”. Nyári Károly bárzongorista-énekes és a gyönyörű tehetséges, szintén énekes lányai, Kőszegi  Imre jazzdobos. A Fekete vonat frontembere Mohamed Fatima és később az együttesből kivált a rapperként elismert LL Junior. Varga Gusztáv, a Kalyi Jag Együttes alapító vezetője s egyben az Alapítványi Iskola igazgatója.  Varga Mária a SZERSA Alapítvány elnöke, és az Alapítványi  Iskola igazgatója, A néhai Berki László aki a 100 tagú Cigányzenekar vezető prímása volt, a 100 tagú Cigányzenekar jelenlegi vezetője Buffo Rigó Sándor. A méltán híres Rajkó Zenekar Dr. Gerendás István vezetésével.  ifj Boros Mátyás prímás, hegedűkészítő. A klarinét királyunk Kállai Kiss Ernő. A világhírű prímás Lakatos dinasztia. Sánta Ferenc hegedűművész és zenész famíliája. Kathy-Horváth Lajos Yehudi Menuhin díjas hegedűművész.  Puka Károly a vonópárbaj győztese, néhai Vörös Kálmán prímás, néhai Horváth Pista cigány dalénekes, a makói Fátyol dinasztia, a szolnoki Kozák László Grófo autentikus cigánydal énekes és zeneszerző, valamint fia Kis Grófo énekes. Kállai Csaba Országos Cigányvajda és a vajdák.  

 

Az elmúlt századokból pedig Cinka Panna, Dankó Pista hegedű-virtuózok és zeneszerzők, Rigó Jancsi hegedűművész és zenekarvezető, Rácz Aladár cimbalomművész.

A XX századi hírességeink közül Czifra György zongoraművész-géniusz és ránk hagyott felbecsülhetetlen hagyatéka. De nem szabad elfelejteni a salgótarjáni cigány-hegyen élt, gogeni stílusra emlékeztető Balázs Jánosunkat, vagy a zalai Orsós Jakabot, ki olajbányász létére  Marquezi íróvá vált és egyben maradandó fafaragó művészként távozott közülünk a túlvilágra.

 

Lakatos Menyhért írói hírét még Párizs is visszhangozta, mert a Füstös képek c. könyvével beírta magát az európai irodalomba. Bari Károly költő, néprajzkutató cigány nyelvész munkáját és tehetségét még a nyolcvanas években Kossuth díjjal ismerte el a Kádár rendszer. De ide soroljuk Mága Zoltán hegedűművészt, aki önzetlenül segíti a kormányunk kulturális és közéleti politikáját. Itt kell megemlítenem Snétberger Ferencet, aki a tehetséges cigány gyerekek számára iskolát hozott létre.

 

A sport területén Pisont János ex-válogatott labdarúgónkat említem, aki a magyar utánpótlás válogatott edzője. A Cigányválogatott is tekintélyt szerzett Magyarországnak Mezei István vezetésével. De a küzdősportok ikonjairól se feledkezzünk meg, az ökölvívó Papp László többszörös olimpiai és európa bajnokról, Gedó Gyuri olimpikonunkról, vagy Kajdi János európabajnoki ezüst érmesünkről. Az ökölvívók között meg kell említenünk Botos Tibort, Kótai Misit, hogy csak a több száz fős élmezőnyből a legjobbakat említsem, a teljesség igénye nélkül. Néhai Farkas Jancsi futballsztárunkról, aki a ’68-as világbajnokságon a braziloknak rúgott kapásgóljával, szinte az Aranycsapat szintjére lőtte a ’68-as válogatottunkat

 

De még a más területen is nagyot teljesítettek nevét is szeretném megemlíteni, mert nem szeretném kifelejteni Péli Tomit, aki a világhírű Holland Képzőművészeti Akadémiáról visszatérve Magyarországra alkotott Caravaggio-i örök mementókat, vásznakat, ikonokat, nem csak a Tiszadobi Nevelőotthon ebédlőfalára!  Péli Ildikó grafikus művésznőről és családjáról sem szabad megfeledkezni, akinek a lánya Sziráky Tímea táncművész, a fia  ifj. Sziráky Gábor balett-táncművészeti professzor, koreográfus több éven keresztül vezette Indiában a Delhi Balett Intézetet, mint igazgató- rendező. 

 

A kortárs költőkről és írókről  és újságírókról sem feledkezhetünk meg. Ide tartozik Rostás Farkas György író, költő, újságíró, műfordító, a Közös Út –Kethano Drom alapítő főszerkesztője a Romamo Nyevipe volt munkatársa, a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság elnöke,  fia ifj Rostás Farkas György író, költő, újságíró, műfordító, szerkesztő, lánya Rostás Farkas Tímea, író, költő, újságíró, műfordító. Továbbá Vesho Farkas Zoltán, író, költő, műfordító, újságíró, az Ó-és Ujszövetség lovári nyelvü fordítója, néhai Rácz Lajos, újságíró, költő. Kovács József Hontalan költő, újságíró, az első cigány újság a Romano Nyevipe munkatársai is voltak , Choli Daróczi József, tanár, író, költő, műfordító, nyelvész a az Ujpalotai Lila Iskola első cigány osztályának osztályfőnöke volt és óraadó tanára, a Cigány Kulturális Szövetség titkára, néhai Csemer Géza író, forgatókönyvíró, színházi rendező. Néhai Farkas Kálmán író, újságíró, és testvére Farkas Tibor agrármérnök volt Dombrádi MGTSZ elnök,  aki a Magyarországi Cigány Kulturális Szövetség alelnöke volt. Raduly József, közgazdász aki a Cigány Kulturális Szövetség alapítójaként, később elnökeként és utána a 100 tagú Cigányzenekar vezetőjeként öregbítette a cigány zene jóhírét világszerte, jelenleg a Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének FIDESz-es képviselője. 

 

ifj Ruva Pál újságíró, szerkesztő, néhai Szepesi József, költő, publicista, szintén a Romano Nyevipe vezető publicistája volt, Nagy Gusztáv újságíró költő, műfordító, a Kályi Jag Szakiskola tanára, a Romano Nyevipe volt munkatársa. Holdosi József  tanár, író,  néhai Osztojkán Béla író, költő, a Roma Parlanemt alapító elnöke, a Phralipe c. lap főszerkesztője.  Pató Selam költő, újságíró, szerkesztő, műfordító, Rostás Árpád vándor-asztalos antikbútor –restaurátor, Fátyol Tivadar a Rádió-C volt igazgatója. Fátyol Mihály újságó a Cigány Ífjusági Szövetség alelnöke, újságíró a Romano Nyevipe volt munkatársa.

 

A múlt évben lett Kossuth-díjjal megtisztelve Szentandrássy Istvánt, Péli Tomás tanítványa, festőművész, de az ugyan csak Kossuth-díjas Bangó Margit énekesnő is ide tartozik, aki az egész ország és a határon túli magyarok, és cigányok büszkesége és a „nemzet csalogánya”. Számtalan kitüntetéssel rendelkezik Boros Lajos prímás bátyánk is, de a fiatalon elhunyt Balogh Béla, Ki Mit Tud-ot nyert cigány táncművész is már fiatalon az idolok közé emelkedett. De szintén Ki Mit Tud-ot nyert a  kazincbarcikai Oláh István szavaló-előadóművészünk is, aki szintén fiatalon távozott az élők sorából. Ide tartoznak, naív felstőink is , akik világhírnevet szereztek: Kalányos Gyöngyi, Bada Márta, Oláh Mara, Dombrádi Horváth Géza, Dilinkó Gábor az 1956- os forradalom és szabadságharc túlélő hőse , Pongor-Beri Károly (Berry-David)

Itt is a teljesség igénye nélkül említem a művészeinket, és bocsánatot kérek mindazoktól, akiknek a nevét most nem említettem.

 

Hadd említsem meg színművészet terén is ismertté vált művészeinket: néhai Domján Editet, Hollay Kálmánt, a Miskolci Szegedi Dezsőt, Csányi Sándort, Lojkó Lakatos Józsefet színész –rendezőt, Jónás Judit szintén színész-rendezőt, Nyári Oszkárt a Karaván Művészeti Alapítvány vezetőjét.

 

Közéleti cigány vezetőik is az esélyegyenlőség jegyében a rasszizmus ellen dolgoznak: Daróczi Ágnes népművelő, újságíró. A kislánya Bársony Katalin főszerkesztő, riporter, újságíró, aki a határon túli cigányságról készített maradandó , felejthetetlen riportokat (Mundi Romani) Kóczé Angéla szociológus.

 

A Roma Parlament egyik alapító tagja Zsigó Jenő, szociológus, aki a jelenlegi vezetője a Roma Parlamentnek, az Andro Drom zenekarnak,és az Amaro Drom c. roma újság kiadó-főszerkesztője. Rézműves Melinda nyelvész, pedagógus, a Roma Parlament munkatársa. Csík Tamás a C-Press Hírügynökség és a Magyar Nemzeti Roma Program Nonprofit Kft vezetője. A Pécsi Tudományegyetem Romológiai Tanszék  vezetője Forray R.Katalin.  

 

A Lungo Drom Országos Roma Civil szervezet élén Farkas Flórián FIDESZ-es országgyűlési képviselő áll, s egyben Ő az Országos Roma Önkormányzat elnöke is. Baranyi László Lungo Drom-os szintén FIDESZ-es országgyűlési képviselő. A Fővárosi Roma Önkormányzat elnöke Makai István.  Lakatos László költő, a Fővárosi Roma Önkormányzat alelnöke, Mezeiné Lakatos Rózsika a Dialógus Akadémia lovari nyelvtanára. Dr. Lázók Tibor ügyvéd, Dr. Kosztics István ügyvéd-  fafaragó művész, Dr. Lázók Anikó ügyvéd, Varga József  a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány első elnöke, országgyűlési képviselő. Dr. Rácz Sándor nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa, a kárpáti nyelvjárás kutatója. Dr. Kállai Ernő nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa. Dr. Pálfi Miklós az OCÖ- jogtanácsosa volt.  Horváth Aladár az SZDSZ országgyűlési képviselője volt, és a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke. Hága Antónia az SZDSZ országgyűlési képviselője, pedagógus. Kállai Katalin MSZP - EU képviselője, cigány szakpolitikus. Teleki László országgyűlési képviselő, volt cigányügyi államtitkár, jelenleg az MSZP cigány szakpolitikusa.  Dr. Ürmös Andor  cigányügyi főosztályvezető, jelenleg Brüsszelben  roma szakértő. Forgács István volt EU-s cigányszakértő.  De említést kell tennem arról a több százezer „közkatonáról” csak így név nélkül, akik a romaként a romákért dolgoznak nap, mint nap.

 

Kiket soroljak még ide, vagy hányunkat? Az elhurcoltak, vagy az elhunytak közül? Vagy a köztünk élő, azon drága édesanyákat, és apákat, vagy fiatalokat, akik élni szeretnének ebben a kis Magyar honban, de nem tudnak, mert hibájukon kívül lelövik őket, vagy kiszorítja őket, úgy a tanulásból, mint a munkából, és a minimális élettérből a jelenlegi látens rasszizmus! Ezért a lehetőségek számukra nagyon szűkre zárt korlátok is egyben.

 

Nagyon vészteljes jövőt fest fejünk fölé, a nácizmus megjelenésének térnyerése, így 2012 karácsonya előtt. Még tisztán emlékszem arra az estére, amikor édesapám Újkígyóson, a faluvégi kisházunkban, a régi temető mellett, a szentesti imánkba foglalta, és onnan kezdve hagyománnyá vált köztünk, a családban, hogy a következőképpen könyörögjünk az Úrhoz. Megtörtént ugyanis, hogy 1944-ben a dobozi nyilasok által elhurcolt és a haláltáborba menetelő oszlopból apánk többször is megszökött, de átélte az orosházi szőnyegbombázást is, ezért imába foglalta az alábbi könyörgését: „És add Uram, Suntona Devlale (szent Istenem), hogy soha ne legyen háború, és soha ne történjen meg, hogy olyan hatalom jöjjön a fejünkre,  hogy testvért, gyereket, apát, anyát, rokont, és szomszédot, vagy barátot elhurcoljanak és megöljenek, csak azért mert valaki zsidó vagy cigány. Úgy legyen, Ámen!”

 

A költő, Babits Mihály szerint ”vétkesek közt cinkos aki néma.?!”

Én is úgy gondolom, mert a hallgatás egyben beleegyezést is jelent.

 

Taksony, 2012-12-02

 

                                                                            Ruva Farkas Pál

                                                                         újságíró, szociológus

                                                     

 Ruva Farkas Pál: a  Cigány Kulturális Szövetség alapító-elnökségi  tagja, A Romano Nyevipe alapító felelős szerkesztője, a 100 tagú Cigányzenekar első roma elnöke, a Cigány Szociáldemokrata Párt alapító-főtitkára, az Előszó és az Élő-szó Cigány Szocdem lapok felelős szerkesztője, a Roma-magyar Polgárőrség alapító elnöke, a Cigány Írószövetség és Nemzeti (köz)Művelődési Társaság elnöke

 

                                                             

C-PRESS
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek