Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigányság helyzetéről és Gyöngyösiről is tárgyalt Kumin Amerikában
2012-12-03 14:22
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az Egyesült Államokban pozitívan reagálnak azokra a változtatásokra, amelyeket Magyarország a legtöbbet bírált kérdésekben tett – jelentette ki pénteken az MTI-nek nyilatkozva, a héten New Yorkban és Washingtonban folytatott megbeszéléseit összegezve Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Az amerikai fővárosban Kumin Ferenc találkozott Brent Hartleyval, a külügyi tárca európai és eurázsiai ügyekért felelős új helyettes államtitkárával és Thomas O. Melia emberi jogok kérdésében illetékes helyettes államtitkárral. Közös munkaebéden vett részt Michael Hammerrel, a diplomáciai tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárával. „A megbeszéléseken felmerültek azok a témák, amelyek általában dominálják a Magyarországgal kapcsolatos amerikai véleményeket, részben a kritikus ügyek is – nyilatkozott Kumin. – Azt tudtam megállapítani, hogy lényegesen kedvezőbben ítélik meg a magyar helyzetet, pozitívan reagálnak azokra a változtatásokra, amelyeket Magyarország tett a legtöbbet kritizált kérdésekben.”

A politikus New Yorkban megbeszélést folytatott a Rágalmazásellenes Liga (ADL) elnevezésű zsidó szervezet és a Vezető Zsidó Szervezetek Elnökeinek Konferenciája (CoP) képviselőivel. „A megbeszéléseknek szerencsétlen aktualitást adott a hét elején az Országgyűlésben elhangzott jobbikos felszólalás, az incidens árnyékában a partnerek hangot adtak elégedetlenségüknek” – mondta a helyettes államtitkár. Az amerikai tárgyalófelek jelezték: a jövőben szívesen látnának olyan konkrét intézkedéseket, amelyek lehetővé tennék, hogy a hasonló incidensek elkerülhetők legyenek. Ezzel kapcsolatban kérdéseket és kéréseket fogalmaztak meg. Kumin Ferenc rámutatott, hogy ebben a témában a felek között a jövőben is folyamatos lesz a párbeszéd.

„Tárgyalópartnereim New Yorkban és Washingtonban is elismerték, hogy a magyar kormányzat szereplői és a magyar intézmények, így az Országgyűlés is, gyorsan és határozottan reagáltak” az antiszemita parlamenti felszólalásra – mondta Kumin Ferenc. Hozzátette, hogy az ilyen ügyekben továbbra is cél a minél gyorsabb reagálás. „Ha tudunk ebben javítani, akkor javítani fogunk” – fogalmazott. A helyettes államtitkár megbeszéléseinek témái között szerepelt még a magyar demokratikus intézmények általános állapota, egyebek között a sajtószabadság kérése. „A sajtószabadság kérdésében most, hogy már elég jelentős idő áll mögöttünk a változások óta, a fő tapasztalatok semlegesek vagy pozitívak. Ebből kifolyólag sok korábbi félelem és aggodalom eloszlott” – nyilatkozott.

A helyettes államtitkár megbeszélésein hangsúlyos helyet kapott a magyarországi cigányság helyzete. A választási eljárás kérdése a külügyminisztériumban nem merült fel. Kumin Ferenc találkozott több jelentősebb médiaorgánum, egyebek között a Fox News és a CNN televízió, az AP hírügynökség, valamint a The Wall Street Journal, a The Washington Post, a The New York Review of Books és a The Washington Times munkatársaival. Megbeszélést folytatott a Freedom House, valamint több politikatudományi kutatóintézet, így a Közép-európai Politikai Kutatások (CEPA), a transzatlanti kapcsolatokkal foglalkozó Európai Intézet, a Külpolitikai Kezdeményezés (FPI) és a Nemzeti Demokrata Intézet munkatársaival.

 

C-PRESS / mno

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek