Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nem szerveznek ellendemonstrációt a romák Devecserben
2012-08-25 07:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Magyarország alkotmányos rendjébe nem férhet bele, hogy egy népcsoportot folyamatosan megfélemlítő, betiltott szélsőséges szervezetek legálisan masírozzanak a Hősök terén - mondta Kozák János, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke, aki azt is bejelentette: a romák egyelőre nem tartanak ellendemonstrációt Devecserben.

Az augusztus 5-én Devecserben történt, garázdaságba torkolló szélesőjobboldali tüntetés ügyében zajló rendőrségi eljárás befejezéséig a romák nem tartanak ellendemonstrációt a kisvárosban - jelentette be sajtótájékoztatóján Kozák János, a Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Hozzátette:remélik, hogy Magyarországon jogállam van, ezért megvárják, hogy az eseményeket tétlenül figyelő rendőrök szeme láttára történő  garázdaságot, kődobálást, fenyegetést, uszítást a büntetőjog eszközeivel szankcionálják-e.

- Ebben a városban öregapák, dédapák jártak valaha egy iskolába, együtt nőttek fel, elfogadták egymást, nagyobb konfliktusok nélkül élik egymás mellett az életüket. Devecserben a bűnözés mértéke nem haladja meg a megyei átlagot, ezért is csak politikai célja lehet a Jobbik demonstrációjának - fogalmazott az elnök.

- Ha akadnak kisebb konfliktusok, azok Devecser belügyének számítanak, azt itt, helyben nekünk kell megoldanunk - hangsúlyoztan Kozák, s ezzel teljes mértékben egyetértett a sajtótájékoztatón jelenlévő Toldi Tamás, a város polgármestere.

 

- Nem kérünk az erődemonstrációkból, a messziről jött emberek nem segítik saját gondjaink megoldását - jelentette ki a polgármester. Toldi Tamás szerint a városra nem jellemző szomszédviszály fajult el. Az adott ügyben is nyomoz a rendőrség.

Toldi Tamás tapasztalatai szerint a városban elsősorban a romák viselkedése okoz apróbb összezörrenéseket. A vörösiszap-katasztrófa miatt felszámolták a Dankó-lakótelepet, az eddig ott élő romák a társadalom anyagi támogatásával Devecserben  bárhol vásárolhattak házakat. Az ilyen családok egy része teljesen beilleszkedett, mások azonban hangoskodással zavarják az ott lakókat.

Az önkormányzat ezért egy viselkedéskódexet dolgoz ki, hangsúlyozottan nem csupán a romák, hanem valamennyi devecseri polgár számára. Érdeklődésünkre Toldi Tamás úgy fogalmazott: ezek a normák a mindennapi magatartásformákra adnak javaslatot, főleg azokban az ügyekben, melyek konfliktusokat okoznak. Ilyen például  a szomszédok viselkedése egymással, a kulturált magatartás az orvosi rendelőben, az udvarok tisztán tartása, melynek közegészségügyi jelentősége is van. A kódex megsértésének legfeljebb annyi szankciója lehet, hogy a városközösség tagjai figyelmeztehetik egymást.

Kozák János arról is beszélt: sérelmezik, hogy a közbeszédben polgárjogot nyert a cigánybűnözés kifejezés, A szövetség elnöke azt sem érti, miért engedélyezik a bizonyos népcsoportokat folyamatosan megfélemlítő, betiltott szélsőséges szervezetek felvonulását a fővárosi Hősök terén.

 

C-PRESS / népszabadság

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek