Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Itt a lista: 7-800 ezer forintos fizetések Orbán hivatalában
2012-08-24 17:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Alig van vezető, aki félmillió alatt keres. Az átlagbér Magyarországon 220 700 forint.

Július végén az atlatszo.hu rendszerén keresztül közérdekű adatigényléssel fordultunk a Miniszterelnökséghez, melyben a vezetők, vezető tisztségviselők - tehát a főosztályvezetők, főosztályvezető-helyettesek, osztályvezetők - fizetésének részletes adatait kértük.

A Miniszterelnökség által megküldött adatokból kiderül, Orbán Viktor hivatalában nem ritkák a 4-800 ezer forint közötti fizetések, a vezetői átlagbér 591 ezer forint. A Miniszterelnökség 37 vezetőt foglalkoztat, fizetésükre havonta 21 millió forint megy el. 

Az alább feltüntetett összegek bruttó összegek.

4-800 ezer forintos bérek

A vezetők közül 800 ezer forint fölötti fizetést kap Benkő Szilárd, a szervezési stáb vezetője és Rahói Zsuzsanna, aki a nemzetközi stáb főosztályvezetői feladatait látja el. Benkő Szilárd 885 ezer forintot, Rahói Zsuzsanna 883 ezer forintot kap havonta.

Ennél kevesebbet, de még mindig több mint 700 ezer forintot három fő keres, Bali Gabriella, a Miniszterelnöki Protokoll Titkárság főosztályvezetője - 763 ezer forint -, Rákossy Balázs, a Miniszterelnökséget Vezető Államtitkári Kabinet főosztályvezetője - 763 ezer forint - és Héjj Dávid, a Századvég egykori elemzője, aki ma már a politikai koordinációért felel mint stábvezető. Héjj Dávid 748 ezer forintos illetményre számíthat június 18. óta.

A fizetési listán őket követi Oravecz Zoltán Pál főosztályvezető - 691 ezer forint -, dr. Fogarasi Katalin, aki a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság Titkárságának főosztályvezetője - 691 ezer forint - és Döme Andrea, a Gazdálkodási, Humánpolitikai és Jogi Főosztály vezetője, aki 686 ezer forintot kap.

A top tízbe befért még Greinstetter Balázs főosztályvezető - 663 ezer forint -, illetve Kurtán Krisztina, Pénzügyi és Intézményi Osztály vezetője, aki 624 ezer forintot keres havonta.

Top 10 vezetői fizetés - bruttó

 1. Benkő Szilárd stábvezető: 885 ezer forint.
 2. Rahói Zsuzsanna főosztályvezető: 883 ezer forint.
 3. Bali Gabriella főosztályvezető: 763 ezer forint.
 4. Rákossy Balázs főosztályvezető: 763 ezer forint.
 5. Héjj Dávid stábvezető: 748 ezer forint.
 6. Oravecz Zoltán Pál főosztályvezető: 691 ezer forint.
 7. Fogarasi Katalin főosztályvezető: 691 ezer forint.
 8. Döme Andrea: 686 ezer forint.
 9. Greinstetter Balázs főosztályvezető: 663 ezer forint.
 10. Kurtán Krisztina osztályvezető: 623 ezer forint.

Félmillió alatt három vezető keresett

A fennmaradó 27 személy sem panaszkodhat, bérük ugyanis vagy meghaladja, illetve pár ezer forint híján közelíti a havi félmilliót.

Kivételt Szilas Renáta Rita főosztályvezető-helyettes - 417 ezer forint -, Kaposi Csilla osztályvezető - 450 ezer forint -, Teimer Gábor osztályvezető- 456 ezer forint - jelent. Utóbbi két személy júniusig bezárólag kapta ezt a fizetést.

A teljes listát ezen a linken találod.

 

A Miniszterelnökség válaszában hangsúlyozta: a vezetők és vezető tisztségviselők illetménye minden esetben a jogszabályi rendelkezések szerint került megállapításra.

Jutalmat nem kaptak

A hivataltól kikértük a munkavégzéshez kapcsolódó juttatásokra - szabadságmegváltás, jutalom, helyettesítési díj, keresetkiegészítés, céljuttatás - vonatkozó adatokat is. A Miniszterelnökség közölte, ilyen juttatást a vezetők 2012 első félévében nem kaptak.

A Miniszterelnökség a nem rendszeres juttatásokra, köztük a sajátos juttatásokra, a költségtérítésekre és hozzájárulásokra, valamint a szociális jellegű juttatásokra vonatkozó adatokat nem adta ki, a magyarázat szerint azért, mert ezek nem a szerv tevékenységére vonatkozó vagy a közfeladat ellátásával közvetlenül összefüggő adatok.

Képviselők, polgármesterek Cafeteria: 200 ezer forint/év

Egyben hozzátették: ezen juttatások feltételeiről és összegéről a Kttv. vonatkozó rendelkezései, a Miniszterelnökség Közszolgálati Szabályzata, a Miniszterelnökség belföldi és ideiglenes külföldi kiküldetéseivel kapcsolatos kiadások elszámolásáról szóló miniszterelnökségi utasítás, valamint a Miniszterelnökség munkatársait a 2012. évre megillető cafeteria-juttatás éves összegéről szóló miniszterelnökségi utasítás alapján tájékozódhatunk. A cafeteria a Miniszterelnökségnél 2011-ben fejenként évi 200 ezer forint volt.

A luxusóvodákról

A kormánytisztviselők ezen kívül kedvezményesen járathatják gyermekeiket bölcsődébe és óvodába. Például abba a budai intézménybe, ahol karate- és balettoktatás, sóbarlang és többnyelvű oktatás várja a kicsiket, ami a minisztérium szerint egyáltalán nem luxus.

 

C-press / femina.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek