Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Vért akartok látni?
2012-08-20 07:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ma éjjel Cegléden - a keddi cigányellenes tüntetés után ismét - újnyilas egyenruhás gárdisták és egyéb jobbikos, rasszista figurák jelentek meg a Kékkő utca 39-es számú házban és a környéken, félelmet keltve ezzel a közelben lakó önvédelemre berendezkedni kényszerülő romák között. Ezzel kezdetét vette a Jobbik nevű újnyilas - a párizsi békeszerződés és az alkotmány / alaptörvény értelmében illegitim - párt választási kampánya. Idézem a Roma Sajtóközpont közleményét:

"Szélsőséges csoportok szállták meg Cegléd egyik, romák által sűrűn lakott részét. A rendőrség fokozott erővel van jelen. A romák félnek. Bár a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság délutáni közleménye arról tájékoztat, hogy megfelelő rendőri jelenléttel megvédik a helyi lakókat, a Roma Sajtóközpontnak nyilatkozó helyi roma emberek beszámolója szerint különféle félkatonai szervezetek tagjai jelentek meg Cegléd külső részén, a Kékkő utca körül. A helyiek nem tudják megmondani, hányan lehetnek a szélsőségesek, egyesek kétszáz főre becsülik számukat. Jakab Gusztáv, a helyi romák segítője elmondta, folyamatosan kapcsolatban vannak, és egyeztetnek a rendőrséggel, akik eddig mintegy ötven fővel vannak jelen a helyszínen. Jakab Gusztáv arról tájékoztatta az RSK-t, hogy eddig egy atrocitás történt a szélsőjobboldali szervezetek részéről, ahol valaki megsérülhetett, de a rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást. Hozzátette: a romák félnek, féltik a gyerekeiket és családjukat. Nem érzik magukat biztonságban."

 

A Jobbik elkezdte a választási kampányát, a magyar állam és a Belügyminisztérium irányítása alatt álló rendőrség pedig képtelen érvényt szerezni a törvényeknek. A jobbikosok tudják, hogy az arra fogékony szavazók körében a durva cigányellenes atrocitásokkal tudnak népszerűségre szert tenni, és azt is, hogy Pintér Sándor rendőrsége ugyanúgy bizonytalankodik, mint Gyöngyöspata esetében. Igyekeznek ugyan elkerülni a komoly nemzetközi visszhangot generáló összecsapásokat, de nem lépnek fel kellő eréllyel a cigány családokat fenyegető újnáci csoportokkal szemben sem - mert attól meg Orbán Viktor pártjának népszerűségét féltik. A cigányok jól teszik, ha élnek törvényadta jogukkal, és megvédik magukat, családjaikat és házaikat.

A szélsőségesek vért akarnak látni, tulajdonképpen az is mindegy nekik, hogy kinek a vérét, melyik oldalon. A vér Vona Gábor pártja számára szavazatokat jelent. A roma és nem roma jogvédők az éjjel az ORFK székházában követelték, hogy a rendőrség garantálja a ceglédi családok biztonságát. Egy szemtanú (Daróczi János) az éjjel, illetve ma hajnalban a következő bejegyzést írta ki a Facebook-ra (részlet):

"A ceglédi romák mindenből kitűnőre vizsgáztak, de főként higgadtságból, emberségből. Tudják,hogy ez egy tudatos kampány ellenük. Azt mondják, amíg őket nem támadják meg, ők nem tesznek semmit. De fel vannak készülve egy támadás visszaverésére, botokkal, vasvillával és különböző eszközökkel őrzik az utcájukat, házaikat, a családjaik életét. Igaz, sokan, főleg gyerekek és a nők, elhagyták a települést, mert félnek. A rendőrség jelen van, és több sorfallal állja el a romák lakta utcarészt."

A cigány szervezetek képviselői az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) előtt virrasztottak, és feljelentést tettek apartheid bűncselekmény elkövetése miatt. Arra kérik a cigányokat, "minden körülmények között őrizzék meg higgadtságukat és nyugalmukat, ne engedjenek a provokációnak" - közölte az MTI nyomán a hirado.hu. Hasonló információkat tesz közzé a Népszabadság Online is.

 

C-press / kaver.nolblog.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek