Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr részére
2012-08-13 20:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Belügyminiszter Úr!

A leghatározottabb tiltakozásomnak adok hangot amiatt, hogy a Jobbik és segédcsapatai, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Gárda, a törvényen kívüliségét és tagjai büntetett előéletét hirdető Betyársereg, újra megszállta a magyarországi települések utcáit. Újra célba vette a cigány embereket és közösségeket.

 Tiltakozom az ellen, hogy bárki a rendőrség feladatait elbitorolja és a magyar jogszabályokat semmisnek tekintse, mivel a rendfenntartás a rendőrség kizárólagos joga és kötelessége. Tiltakozom az ellen, hogy a kollektív bűnösség elvére hivatkozva a cigány emberek által lakott területeket, utcákat a szélsőjobb háborús övezetekké változtassa! Tiltakozom az ellen, hogy bárki - de jelen esetben a Jobbik - bármely magyar honfitársunk családját, lakhelyét ostrom alá vegye, hogy politikai céljai érdekében a magyar településeken felborítsa a helyi köznyugalmat, és elvesse a szembenállás, torzsalkodás és a faji elnyomás magvait. Tiltakozom az ellen, hogy a szélsőjobb a magyar jog felett állónak tekinti önmagát, és miközben közbiztonságért és rendért kiállt, maga tapossa sárba a magyar jogszabályokat! Devecserben 1000 fős szélsőjobbos horda támadta meg az ott élő cigány embereket, egyikük otthonát kőzáporral ostromolva - mindeközben a rendőrség tétlenül és megszeppenve álldogált! Ezt követően a napokban újabb és újabb településeken - Szombathely, Tiszaroff - jelennek meg, hasonló hadműveleti területekké téve azokat.

 

Belügyminiszter úr!

A szólásszabadság nem egyenlő mások pocskondiázásával, rasszista és fenyegető rigmusok skandálásával, lelki terrorizálásával! A tüntetéshez való jog nem egyenlő mások otthonának megostromlásával, a fenyegető, garázda magatartással! A gyülekezési jog nem vezethet nyilvánvaló uszításhoz, etnikai alapú, gyűlölet-bűncselekményekhez! A köz- és jogbiztonság pedig nem kevesek kiváltsága kell legyen! Márpedig sem a devecseri, sem a korábbi helyszíneken történtek kapcsán nem indult egyetlen eljárás a szélsőségesek ellen, s ezt ők joggal érezhetik bátorításként, legalábbis megtűrésükként. Leszögezhetjük, hogy a hazai szélsőségesek semmilyen más nemzetiség és társadalmi csoport esetében nem mernek hasonló eszközöket és módszereket használni.

Úgy értékelem, a Jobbik megkezdte 2014. évi választási kampányát, amelynek fő vezérfonala továbbra is az uszítás, a gyűlöletkeltés, a jogállam kereteinek szétfeszítése. Meggyőződésem, hogy a kormány és az Ön felelőssége is, hogy e fenti jogsértő, kampány célú cselekményeket a Magyar Állam jogintézményei és rendőrsége továbbra is eltűrik-e, tétlenségükkel támogatják-e.

Meggyőződésem, hogy ezt semmilyen más nemzetiség, semmilyen más társadalmi csoport esetében Önök nem néznék tétlenül. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ugyanilyen semmittevés övezné, ha a szélsőségesek az Ön vagy más politikusok otthonait vennék blokád és ostrom alá, bármilyen ürüggyel!

A szélsőjobb számos képviselőjének, szimpatizánsának céljai között szerepel egy etnikai vagy polgárháború kirobbantása, amint az tavasszal nyilvánosságra is került. Hogy sikerül-e nekik, az a kormány és az Ön felelőssége is, ezért javaslom, és mint állampolgár követelem, hogy haladéktalanul intézkedjen hasonló cselekmények, a szélsőjobb folyamatos jogsértéseinek megfékezése érdekében.

 

Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr részére ide lehet küldeni a tiltakozó levelet civilként is.
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Amennyiben egyetértesz a levél tartalmával, kérjük aláírásoddal támogasd azt itt is!

http://www.commmunity.eu/2012/08/10/nyilt-level-dr-pinter-sandor-belugyminiszter-ur-reszere/

Ha kellő számú aláírás összegyűlik, kinyomtatva is eljuttatjuk a címzettnek.

 

C-PRESS.HU
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk