Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Taps a vonaton, télen nem lesz pardon?
2012-08-09 17:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romák demonstrálnak a romák ellen Budapesten, és hihetetlennek tűnik, de polgárháború kitörésétől tartanak a romák és a magyarok között Békés megyei és országos roma vezetők.

Dógi János, a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, a Magyar Szocialista Párt országos roma tagozatának volt elnöke jelenleg már a Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök vezetésével működő Demokratikus Koalícióban tevékenykedik. A gyomaendrődi származású baloldali politikus szilárdan kitart azon véleménye mellett, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom megerősödéséért valamennyi parlamenti párt felelős.

Az Ausztriában dolgozó Dógi János egészen elképesztőnek tartja, hogy az egyik települési önkormányzat képviselő-testületében a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, a másikban pedig az MSZP működik vele együtt, miközben egymást érik az országban a Jobbik szélsőséges, sőt terrorista jellegű megnyilvánulásai. (Kamarás István budapesti roma politológus is politikai menedékjogot kért Kanadában - a szerk.).

A polgárháborús veszély érzékeltetésére - a romákat Magyarbánhegyesen és Sarkadon ért diszkriminációk mellett - elmesélt egy vele történt esetet is. Jött haza vonattal Bécsből, amikor Győr tájékán cigány gyerekek dobálták meg kövekkel a vonatszerelvényt. Ennek láttán a közérdekű feladatot ellátó kalauz leírhatatlan hangnemben szidalmazta, pocskondiázta a vétkes suhancokat.

- Minden büdös cigányt fel kellene akasztani - mondta.

Miután elmagyarázta neki a szakközépiskolát végzett, szakmájára nézve géplakatos Dógi János, hogy akkor a viselkedése alapján valamennyi vasutast bunkónak lehetne minősíteni, magyar utastársai megtapsolták.

Dógi János vélekedését Nagy József tanár, újságíró, a Békéscsabai Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja is megerősítette, sőt hozzátette: ő már évek óta tart attól, hogy a munkanélküliség, a kilátástalanság miatt pattanásig feszült helyzetben robbanás, éhséglázadás tör ki.

Rostás-Farkas György újkígyósi származású József Attila-díja költő, újságíró, a Közös Út - Kethano Drom című roma magazin főszerkesztője, a Cigány Tudományos és Művészeti Tanács elnöke kifejtette: már nem csak arról van szó, hogy a rendszerváltozás legnagyobb vesztesei a cigányok, hanem arról, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásunk legnagyobb kárvallottjai is ők lettek. Most kánikula van, de mi lesz a téli fogcsikorgató hidegben?

Ahogyan a magazin legutóbbi, dr. Antall József néhai miniszterelnököt méltató számában fogalmazott: idén 21. évfolyamába lépett lapunk, és sajnos azt kell mondanunk, hogy soha ilyen nehéz helyzetben nem voltunk még. Amikor ezt mondjuk, nem csupán a folyóirat sorsára, jövőjére gondolunk. Gondolunk egész országunk, népünk, cigány és nem cigány honfitársaink együttélésére, jövőjére - közölte Rostás-Farkas György.

Az Országos Roma Önkormányzat Dohány u. 76. számú székháza előtt csütörtök délután néma demonstrációt tartanak a romák az önkormányzat gyenge érdekvédelmi tevékenységére hivatkozva.


C-Press/hir6.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk