Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image
Bándy-gyilkosság: liberális jogvédők háttal az igazságnak
2012-07-18 16:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bándy Kata áldozat, nem volt se cigány, se zsidó. Hiába a társadalmi felháborodás, a liberális jogvédő szervezetek hallgatnak, Áder János pedig az áldozat szülei helyett a Siratófalat ment látogatni Izraelbe és együtt vacsorázott a Magyarország felvásárlásáról szónokló Simon Peresszel. Miért hallgatnak a jogvédők és a cigányszervezetek?

 

 

 

Néhány hete állítólag Schweitzer József nyugalmazott főrabbinak az utcán valaki a fülébe súgta: „utálom a zsidókat”. Ezután Áder János köztársasági elnök, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a különböző emberi jogi szervezetek nem győztek felháborodni és elhatárolódni.

 

De így volt ez a cigánygyilkosságok esetében is. Az Amnesty International például kutatócsoportot állított fel és még könyvet is készített az üggyel kapcsolatban.

 

A Helsinki Bizottság gyűlölet-bűncselekményt kiáltott és közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy Nagykanizsán a házak falát összefirkálták a „megdögletek cigányok” felirattal. Végül kiderült, hogy egy cigány volt az elkövető. A szervezet még akkor is megszólalt és a cigányok védelmére kelt, önvédelemnek nevezve azt az esetet, amikor Tatárszentgyörgyön több roma kezében a „halál a magyarokra” feliratú bottal megtámadott egy autót, amelyben magyarok ültek. A bíróság közösség tagja elleni erőszak miatt egyébként letöltendő börtönbüntetésre ítélte a cigányokat.

 

Az jól látható, hogy ha zsidókról, cigányokról vagy akár homoszexuálisokról van szó, akkor a fent említett személyek és egyesületek bátran felemelik szavukat, azonban Szögi Lajos, Marian Cozma és most Bándy Kata esetében is mélyen hallgattak.

Portálunk kíváncsi volt az adott személyek, illetve szervezetek véleményére Bándy Kata gyilkosságával kapcsolatban, és arra, hogy miért nem hallhattuk a hangjukat egy olyan ügyben, amely megrázta az egész országot, és melynek során cigány elkövető brutálisan megölt egy fiatal magyar nőt.

 

C-Press: „az oldal karbantartás alatt”

A C-Press Hírügynökség azért nem foglalkozott Bándy Kata gyilkosságával, mert – ahogy a Csík Tamás főszerkesztő a barikad.hu- nak elmondta- „még nem jutottak odáig és az oldal karbantartás alatt van”. Az valóban igaz, hogy július 11-e óta nem került fel hír a portálra, de Bándy Kata holttestét pont azon a napon találták meg.

 

Csík Tamástól megszokhattuk, hogy minden nagyobb horderejű ügyben megszólal, most azonban nem reagált semmit az esetre, pedig a rendőrségi pszichológust egy cigány férfi ölte meg. A főszerkesztő megjegyezte: azért nem szólalt meg, mert még senki nem kérdezte.

 

Csík Tamás nem ért egyet Bayer Zsolt írásával, melyben a publicista arról értekezik, hogy lehetetlenné vált a cigány-magyar együttélés. A főszerkesztő szerint nem szabad a cigányságot egy kalap alá venni és faji különbséget tenni. Azt azonban hangsúlyozta: nyilvánosságra kell hozni azokat az eseteket, amelyek előre viszik a cigányokat az együttélésben. Csík Tamás szerint a Bándy Kata ügyben nem merült fel a rasszista indíttatás, ezért ez egy köztörvényes bűnelkövetés. Csík Tamás kiemelte: nem szabad kettős mércét alkalmazni a cigányokkal szemben, mert szerinte a magyar gyilkosokat sem állítják pengeélére amikor magyarokat ölnek meg. A főszerkesztő úgy gondolja, a magyar törvények szerint kell eljárnia a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságnak is, akár magyar, akár cigány az elkövető.

Áder Izraelben van, nem ér rá Bándy Katával foglalkozni

 

A barikad.hu megkérdezte a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH), hogy Áder János tervezi-e meglátogatni a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológusnő, Bándy Kata szüleit. Többszöri átirányítás után sem tudtak válaszolni nekünk és arra kértek minket, hogy mivel a köztársasági elnök külföldön (Izraelbe látogatott – cikkünket itt olvashatja ) tartózkodik, írásban tegyük fel kérdésünket a sajtó számára megadott elérhetőségen.

ader

Áder János köztársasági elnök a Siratófalnál - MTI Fotó: Beliczay László

Áder János köztársasági elnök június elején meglátogatta otthonában Schweitzer Józsefet, miután állítólagos verbális inzultus érte a nyugalmazott országos főrabbit zsidó származása miatt. A köztársasági elnök nyílt levelet intézett Magyarország polgárai számára, melyben azt írta: „Az ilyen és ehhez hasonló, nemzetünk bármely tagját, értékét támadó tettek szégyenével nekünk, mindannyiunknak kell szembenéznünk. Nem elég tiltakoznunk, nincs mást választásunk, mások mocskát nekünk kell eltakarítanunk.”

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, keddi sajtótájékoztatóján arra kérte Áder János köztársasági elnököt, hogy szakítsa meg izraeli útját és a Schweitzer rabbit ért fantomtámadás utáni gesztus mintájára látogassa meg az elhunyt Bándy Kata szüleit, hogy együttérzéséről, szolidaritásáról biztosítsa őket.

Bándy Kata megölése nem érte el a Helsinki Bizottság ingerküszöbét

Portálunk a mai napon telefonon és írásban is megkereste a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, illetve az Amnesty International emberi jogvédő szervezeteket. Arra voltunk kíváncsiak, hogy e három civil szervezet, amely a romákat ért atrocitások ügyében ontja magából az elítélő nyilatkozatokat, megszólal-e a mostani ügyben, amikor a cigány nem áldozat, hanem tettes. Megkeresésünkre egyelőre csak a Helsinki Bizottságtól érkezett válasz.

A Magyar Helsinki Bizottság soha, egyetlen nem hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény miatt nem adott ki semmilyen közleményt abban az esetben, ha nem merült fel a gyanúja a gyűlölet-bűncselekménynek- írta portálunk kérdésére a szervezet. Szerintük Bándy Kata esete nem tartozik ebbe a körbe. „Sem magyarok, sem romák, sem más társadalmi csoporthoz tartozó személy által elkövetett bűncselekmények esetén nem adtunk és nem fogunk kiadni nyilatkozatot, ha az érintett bűncselekmény kapcsán egyébként valamely állami szerv mulasztásának gyanúja sem merült fel” – hangsúlyozta a szervezet. Megjegyezték: a Magyar Helsinki Bizottság a magyar állami szervek által elkövetett jogsértésekkel foglalkozik, a természetes személyek által elkövetett évi közel félmillió bűncselekmény monitorozása, azokról sajtóközlemény kiadása a fenti körön túl nem kompetenciánk.

 

A barikad.hu ezek után megkérdezte, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem tekinti "valamely állami szerv mulasztásának" azt, hogy a gyilkosnak a bűncselekmény időpontjában rács mögött kellett volna lennie, de ez nem történt meg, vélhetően a rendőri szervek mulasztása miatt?

 

„A válasz egyszerű. Talán”- írták. Hozzátették: milliónyi hatósági jogsértés állhat kapcsolatban bármely elkövetett bűncselekménnyel, ezek közül azokkal foglalkozunk, amelyek közvetlen okai valamilyen jogsérelemnek. Szerintük ilyen például, ha a hatóság nem nyomoz, az ügyészség nem emel vádat, a bíróság jogellenesen rendel el előzetes letartóztatást, a rendőr megver egy állampolgárt. „Ezek az esetek mind érinthetik a mi kompetenciánkat, függetlenül az elkövető vagy a sértett etnikai hovatartozásától. A gyűlölet-bűncselekmények áldozataival a bűncselekmény speciális jellege (előítélet-motiváció) foglalkozunk” – jegyezte meg a Helsinki Bizottság.

Szerintük az, hogy az érintettek nem töltik idejében a büntetésüket, sajnos nem kezelhető probléma (nincs kapacitás minden be nem vonult elkövetőt záros határidőn belül elfogni), úgy gondolják a hatósági mulasztás nem áll ebben az esetben jogilag értékelhető ok-okozati kapcsolatban azzal, hogy egy szabadlábon lévő ember elkövetett egy rendkívül súlyos bűncselekmény.

 

Míg máskor kiforgatják az igazságot, csak, hogy áldozatként mutathassák be a cigányokat, most a hatóságot próbálták mentegetni és leírták: jogi felelősséget a rendőrség vonatkozásában ebben az esetben soha egyetlen bíróság sem állapítana meg, mert ilyen távoli kauzális összefüggés jogi felelősséget nem alapoz meg.

Portálunk az üggyel kapcsolatban megkereste az Országos Roma Önkormányzatot is, kérdéseinkre írásban ígértek válaszokat.

Tehát amíg egy állítólagos „utálom a zsidókat” fülbesúgás miatt összefut ország-világ, addig az, hogy egy cigány férfi megöl egy magyar nőt, nem éri el a különböző emberi jogi és az egyenlőségért, a méltóságért harcoló szervezetek ingerküszöbét. Akik a kettős mérce ellen harcolnak, kettős mércét alkalmaznak.

 

BJ. – NT. – SSZ.

 

 

 

2017201620152014201320122011201020092008200720062005

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek