Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Horn Gyula 80. születésnapjára
2012-07-05 08:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Magyar Szocialista Párt tisztelettel köszönti Horn Gyulát 80. születésnapján. Európai politikust, magyar államférfit, baloldali embert, a XX. század végi magyar és európai történelem egyik meghatározó alakját köszöntjük ma.

Horn Gyula európai politikusként történelmi tettet vitt véghez, amikor a kelet-németek emberek előtt megnyitotta Magyarország nyugati határait. Ezzel az első rést vágta a vasfüggönyön, ami elvezetett a berlini fal leomlásához, majd Németország, és később Európa újraegyesítéséhez.   

Magyar államférfiként egyik kezdeményezője és fontos alakítója volt a fordulatnak, ami lehetővé tette a magyarországi rendszerváltást és a III. Magyar Köztársaság megteremtését.  

Azzal, hogy 1994-ben vezetésével abszolút többséget szerzett a Magyar Szocialista Párt, a baloldali elvek maradandó érvényességét, a baloldali politika nem szűnő létjogosultságát bizonyította be. A kétharmados kormányzati felhatalmazás birtokában pedig azt, hogy az MSZP kormányon eltökélten védelmezi a jogállamiságot, hatékonyan érvényesíti a gazdasági racionalitást, és felelősen képviseli a nemzeti érdekeket.  

Kormányzása alatt a magyar baloldal képes volt még inkább megszilárdítani a demokráciát, stabilizálni a gazdaságot, megvédeni az elesetteket, elmélyíteni az európai integrációt, növelni az ország nemzetközi tekintélyét.  

Horn Gyula kitartóan és eredményesen küzdött azért, hogy Magyarország az európai és észak-atlanti együttműködés megbecsült, elismert tagja legyen. Kormányzása idején nem volt kérdés, hogy hazánk egyre szorosabb és mélyebb együttműködésre törekszik Európával, az Egyesült Államokkal és a nyugati világgal. Nem kis részben neki is köszönhető, hogy az ezzel ellentétes törekvések eddig nem jártak sikerrel.  

Az általa vezetett kormány felelős nemzetpolitikájának köszönhető, hogy sikerült rendezni Magyarország és a szomszédos államok viszonyát, és új alapokra helyezni a határon túli magyarság és az anyaország kapcsolatait.  

Mindenkor következetesen védte és támogatta a nehéz helyzetben lévőket, a munkájukból élőket, a nyugdíjasokat, a hétköznapok emberét - mert az ő érdekeik szolgálata, az ő gondjaik enyhítése volt politikájának célja és lényege. Akkor is, amikor baloldali, de felelős politikusként az ország élén képes volt meghozni az emberileg olykor nehéz, politikailag sokszor kockázatos, de az ország hosszú távú sorsára nézve mindig szükséges döntéseket. Az idő őt igazolta: az örökölt gazdasági gondok leküzdésével sokszorosan megtérültek az átmeneti áldozatok. Ez alapozta meg a magyar gazdaság újkori történetének legnagyobb arányú gyarapodását az ezredforduló éveiben. Ennek köszönhette az ország a dinamikus fejlődést, az új munkahelyek tömeges létrejöttét, a jólét fokozatos emelkedését, az esélyek kiegyenlítődését, az elesettek felemelkedését - mindazt, amit a baloldal képvisel, és ami egy nemzet számára fontos, de aminek ma híján van az ország.
 
Magyarország valamennyi polgára megbecsüléssel gondolhat Horn Gyulára mindezért. A Magyar Szocialista Párt pedig hálás neki és büszke rá. Hálásak vagyunk, mert vezetésével jobb, erősebb és sikeresebb ország lett a hazánk. És büszkék vagyunk, mert vezetésével a baloldal történelmi sikereket érhetett el, és bebizonyította: a Magyar Szocialista Párt képes megújulni, képes megerősödni és képes sikeresen kormányozni.

A Magyar Szocialista Párt elnöksége a párt valamennyi tagjának nevében 80. születésnapja alkalmából erőt, kitartást és gyógyulást kíván Horn Gyulának - az MSZP egykori elnökének, Magyarország volt miniszterelnökének, Európa egyik legelismertebb államférfijának.

 

Mesterházy Attila,
az MSZP elnöke

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek