Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Két pofon Amerikának
2012-07-05 08:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miután egy alkalommal én állíttattam le a kuruc.info-t, amely egy amerikai szerveren működött, tudom, hogy a szövetségi kormányzat szintjén nincs lehetőség arra, hogy az Egyesült Államok betiltsa a szélsőjobboldali hírportált. Ez jogi és fizikai képtelenség. Magánjogi szerződésekről van szó, amelyekbe az amerikai kormány nem szól bele. A szervertulajdonos a szabályzatában (Privacy Policy) határozza meg, hogy pedofíliát, bőrszín, faj, vallás, nemi irányultság ellen gyűlöletkeltő tartalmat (hate site) nem enged működtetni saját szerverén. De a szervertulajdonosok nem tudnak magyarul, ezért fogalmuk sincs arról, hogy a kuruc.info egy hate site. Ha felhívják erre a figyelmüket, akkor a Privacy Policy alapján lekapcsolják a kuruc.info-t a szerverükről. De Amerikában több tízezer ilyen szerveren kellene végigüldözni őket, ami képtelenség. Amikor a lakásom közelében működő szervertulajdonost felkerestem azzal, hogy tudja-e, milyen tartalom fut az ő szolgáltatásuk keretében, hivatalos tolmácsot kértek fel, hogy meggyőződjenek a kuruc.info tartalmáról. A cég képviselőjét éppenséggel Joshuának hívták, és miután a hivatalos fordítást megismerte, azt mondta: ilyen szennyet még életében nem látott. A kuruc.info-t azonnal leállították. A portál egy órán belül talált magának másik szolgáltatót, amelynek fogalma sincs azóta sem arról, hogy a magyar nyelvű hírportálon mi található. Ha megtudná, azonnal leállítaná, és a kuruc.info fél órán belül másik szerverről jelentkezne be. Ez már az előző kormány idején kiderült, ezt Orbán Viktor is tudhatja.

A kuruc.info-t nem a szerver, hanem a szerkesztők oldaláról lehetne eltüntetni. A portált ugyanis nem Amerikában, hanem Magyarországon szerkesztik. Ha bármilyen jogalapja van annak, hogy a magyar kormány az Egyesült Államok kormányának fellépését sürgeti, akkor azon az alapon holnap begyűjthetné a kuruc.info szerkesztőit, és vége lenne a website-nak. Ha a titkosszolgálat nem tudja kideríteni tíz év alatt, hogy kik szerkesztik a gyűlöletújságot, akkor azt a titkosszolgálatot alkalmatlanság címén fel kell oszlatni. Egyes sajtóhírek szerint az egyik szerkesztő országgyűlési képviselőként az adófizetők pénzéből tengeti életét. Ha nincs jogalap a szerkesztők őrizetbe vételére, akkor a kétharmados többséggel bármikor meg lehet teremteni. Ha lenne ilyen szándék. De nincs.

Nem is azért emlékeztetünk erre, mert bárki azt gondolná, hogy Orbán Viktor az ötven amerikai kongresszusi képviselőnek írott válaszában a kuruc.info miatt aggódik. A magyarországi antiszemitizmus térhódítása miatt tiltakozó képviselőknek írott válasz visszadobja a labdát, és az Egyesült Államokat teszi felelőssé a magyarországi antiszemitizmusért. Azon az alapon, mintha a magyar antiszemitizmus oka a kuruc.info lenne, Orbán azt állítja, hogy az Egyesült Államokból támogatják az antiszemitizmust. Mintha egy magáncég szerverének bérlése ezt jelentené. Burkoltan azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy az antiszemitizmus támogatója. Ez rágalom és sértés. Ilyen levelet demokratikus ország külügyminisztériuma nem enged elküldeni kongresszusi képviselőknek.

De a baj ennél is nagyobb. Orbán saját levele bizonyítja, hogy a kormányzat összekacsint a szélsőségesekkel. Ez a levél az antiszemitáknak üzen. Kódoltan azt mondja: amerikai zsidók állnak a magyar antiszemitizmus mögött. Ennek célpontja pedig ő, és nem a zsidók. Orbán levele olyan hangot üt meg, amely a kuruc.info stílusát idézi. Nevetségessé teszi az amerikai képviselőket, cinikusan gúnyolódik azokkal, akik aggodalmukat fejezik ki a magyarországi zsidóság emberi jogainak sérelme miatt. Enyhén szólva Amerikában ez nem szokás. Ez a stílus itt Hugo Chávezre és Mahmud Ahmadinezsádra emlékeztet. Orbán nem beszélhet amerikai képviselőkkel úgy, mint Novák Előddel a parlamentben. Washingtonban ezt megértik. A magyar miniszterelnök súlyos erkölcsi és anyagi károkat okoz ezzel az országnak. Államférfi ilyen pimasz választ nem küldhet. Ráadásul az amerikaiak nagyon udvarias levelet írtak neki, amelyben méltatják Magyarországot, és a Jobbik antiszemita megnyilvánulásait bírálják, nem is a Fideszét. El is határolódhatott volna tőlük.

Orbánnak azzal is el kellene számolnia, hogy a vidéki zsidóságot deportáló és haláltáborokba küldő Horthy Miklós kultuszát hallgatólagosan támogatják a kormánypártok. Wass Albert személyében antiszemita háborús bűnöst emelnek nemzeti példaképként a tananyagba. Kövér László házelnök egy gyászszertartás keretében azt javasolja a magyaroknak, hogy nyilas írót és szellemi hagyatékát zárják a szívükbe. A "nemzetközi pénztőke" ellen indított "szabadságharc" antiszemita felhangjairól nem beszélve, amelyek az ő szájából hangzanak el. Nemzetközi pénzpiac létezik egymással ellenérdekelt szereplőkkel, és fránya ortodox törvényszerűségekkel, de gyarmatosító "nemzetközi pénztőkéről" csak antiszemiták beszélnek, akik úgy vélelmezik, hogy emögött a zsidók állnak.

Orbán a választások előtt azt ígérte, hogy leszámol a szélsőségesekkel, kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket. A helyzet odáig fajult, hogy a két pofont lassan saját pártjában kellene osztogatni, vagy akár magának, miután ugyanazt a nyelvet beszéli, amit az antiszemiták. A két pofont az Egyesült Államoknak osztotta ki, aminek örülnek a szélsőségesek. De akik most nevetnek, azok sírni fognak, mert Amerikában most megértették: Magyarországon nem a kuruc.info és a Jobbik a legnagyobb probléma.

Bartus László újságíró / - népszava
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek