Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kolompárék súlyos károkozása
2012-04-19 12:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kolompárék súlyos károkozása A Kolompár Orbán vezette egykori Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) által felhalmozott adósságállomány végső veszélybe sodorta az új Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) hivatalának és intézményeinek működését.

 

 

 

 

  Farkas Flórián hétfőn szembesült azzal, hogy az MSZP–SZDSZ-kormány idején működő OCÖ súlyos szabálytalanságai miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elvonta az ORÖ és
a hozzá tartozó négy intézmény idei teljes negyedéves működési támogatását.

„Az önkormányzat és intézményei a korábbi vezetés felelőtlensége miatt vis maior helyzetbe kerültek, az ellehetetlenülés szélén állnak, további működésük a mai naptól nincs biztosítva. Ez nemcsak azt jelenti, hogy a munkabéreket, a fenntartási költségeket és a közüzemi díjakat nem fizetik ki, hanem azt is, hogy a miniszterelnök úrral megkötött keretmegállapodásban foglalt célkitűzések végrehajtása leáll” – mondta a Magyar Hírlap megkeresésére Farkas Flórián, az ORÖ elnöke.

A Kolompár Orbán vezette Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a Gyurcsány- és Bajnai-kormány időszakában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint – bírságokkal és késedelmi kamatokkal együtt – összesen 243 millió forint tartozást halmozott fel úgy, hogy a szocialista kormány oltalma alatt álló OCÖ következmények nélkül görgethette maga előtt az újabb és újabb adósságokat.

„Az új Országos Roma Önkormányzat vezetése tavaly januári hivatalba lépésétől kezdődően folyamatosan válságot kezelt – mondta Farkas Flórián. – Felére csökkentettük a dolgozói létszámot, megfeleztük a fizetéseket, és megdupláztuk a munkaórák számát. Ez kellett ahhoz, hogy elinduljunk, programjainkat megvalósítsuk. Azonban arra mi sem számítottunk, hogy újabb, több százmilliós csontváz szakad a hivatal nyakába.”

Az ORÖ elnöke hangsúlyozta azt is, mindent megtett az új hivatal vezetése, hogy elkerüljék a most bekövetkezett katasztrófahelyzetet. Válságtervet készítettek, és előre jelezték a NAV-nak a hivatali-, intézményi nehézségeket. Méltányossági kérelemmel fordultak az adóhatóság vezetéséhez, amelyben a 81 millió forintos tőketartozás hétévi kamatmentes részletfizetését és a büntetőkamatok elengedését kérték. Farkas Flórián azt is jelezte, hogy ettől rövidebb fizetési időintervallum alatt az önkormányzat és intézményei teljesen működésképtelenné válnak. Hétfőn azonban a NAV az ORÖ és intézményeinek teljes negyedéves állami támogatását inkasszó alá vonta, így a hivatal már e hónaptól ellehetetlenül.

„Az Országos Roma Önkormányzat és intézményei működésének, a kormány által támogatott projektjeinek és a keretmegállapodás végrehajtásának a megállítása a Nemzeti felzárkózási stratégia megvalósítását is veszélyezteti, kihatása nemzeti és nemzetközi színtéren is beláthatatlan következményekkel járna – mondta el megkeresésünkre Farkas Flórián. – Az ORÖ azonban, mint állami költségvetési szerv, az állami költségvetési támogatáson kívül saját bevételekkel nem rendelkezik, melyekből a több százmillió forintos követelést rendezni tudná.”

Az ORÖ elnöke szerint, bár a tartozást nem a jelenlegi vezetés halmozta fel, mint jogutód, sajnos nem tudnak szabadulni a múlt terheitől. „Az ügy megoldására egyetlen lehetőség az ORÖ számára, hogy a kormány támogatását kéri és veszi igénybe” – mondta Farkas Flórián.

 

C-PRESS - EchoTV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek