Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Holokauszt áldozataira emlékeztek Magyarországon
2012-04-16 16:17
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Holokauszt áldozataira emlékeztek MagyarországonAz Élet menete nyitó rendezvényén, a Terror Háza előtt a holokauszt magyarországi áldozataira - a koncentrációs táborokban meggyilkolt zsidó és roma honfitársainkra - emlékeztek a demokraták tízezrei április 15-én délután, melyen díszvendégként jelent meg Per Westerberg, a svéd parlament elnöke és Peter Slipper, az ausztrál parlament alsóházának elnöke, Reuven Rivlin, az izraeli parlament elnöke videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket

 

 

 

 

 

Az Élet Menete Alapítvány az idén tizedik alkalommal szervezte meg a demokratikus erők vonulását, azt a menetet, amely a Szabadság híd pesti oldalától a budai oldalra, a Wallenberg rakpartra vonult. Ezen a rendezvényen a svéd parlament elnöke mellett beszédet mondott Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi is.

 

A megemlékezés végén 600 léggömböt eresztettek az égbe, Magyarország, Izrael, Svédország és az Európai Unió zászlóival.

 

A kora délután elkezdődött rendezvényen Ember az embertelenségben címmel szabadtéri koncert vendégei lehettek a félelmetes hírű Andrássy úti Hűség Háza (majd ÁVH-központ, jelenleg Terror Háza) előtt emlékező demokraták.

 

A vasárnapi megemlékezéseket – melyeket a rendezők feltehetően nem véletlenül elkülönítettek a következő napi, április 16-án sorrakerülő kormányrendezvényektől – Csepelen, és több vidéki városban, a vészkorszakban meggyilkoltakra emlékező, a jelenlegi politikai helyzetben inkább önigazolásnak tűnő összejövetel követi majd…

 

Az évek óta politikai rangra emelt antiszemita, rasszista jelenségek közepette őszintétlennek tűnő kormányzati részvétel – melyet ebben az évben Németh Szilárd, Horváth János, Karácsony Gergely, Ertsey Katalin, Bácskai János és Schmidt Mária nevei fémjeleznek – közepette a Jobbik Magyarországért Mozgalom orgánumai illetve parlamenti képviselői ezt az alkalmat sem hagyták ki: büntetlenségük biztos tudatában e napon is folytatták a zsidó- és romaellenes propaganda tevékenységüket. A deklaráltan neonáci parlamenti párt a kormányzó Fidesz MPSZ védőernyője alatt éppen ezt a napot találta alkalmasnak kijelenteni, hogy politikai tevékenységük eredményességét igazolandó, a holokauszt eddigi tényeit Magyarországon egyre nagyobb tömegek vonják kétségbe.

 

A teljesség igénye nélkül sorolhatjuk, hogy Zazrivecz-Vona Gábor pártja 2009-ben, az EP-választást követően már nyílt összefogást hirdetett a gyűlöletcsoportként számon tartott paramilitáris szervezetekkel – ezekkel az organizációkkal azóta is akcióegységben politizál, aktív kapcsolatokat ápol.

 

A Jobbik ugyanebben az évben Faludy György, ismert zsidó költőt nemzetelenesnek minősítette és javaslatot tett művei betiltására.

2010-ben, a választási kampány során, későbbi országgyűlési képviselőjük, Pörzse Sándor szerkesztette Barikád nyomtatott sajtó címlapjával tették nemzetközi hírűvé a Jobbik orgánumát, – ahol is a menórával ábrázolt Gellért püspök a zsidók térhódítását hírdette. – 2011 áprilisában a rasszista parlamenti párt tüntetést szervezett Gyöngyöspatán, azt ajánlva a roma lakosságnak, hogy hagyják el az országot. Ugyanebben a hónapban internetes TV-jük megemlékezett Adol Hitler születésnapjáról. Szeptemberben a délvidéki népírtásban részvétellel vádolt dr. Képíró Sándor perének kapcsán alelnökük, Novák Előd, cionista ámokfutásról beszélt a parlamenben és holobizniszt emlegetett…

 

2012. március 19-én, a német megszállás évfordulóján és a csendőrség által levezényelt gettósítások és deportálások legnagyobb hullámára emlékeztetve a náci párt meghívására gárdisták űltek a magyar parlament karzatán, a nyilas pártszolgálatosok sapkájában.

 

Ugyanezen a napon a veszprémi holokauszt emlékkiállításon tüntetést szervezett, „Torkig vagyunk a holokauszttal!” jelszóval, miközben a pártsajtójukban mutatták be a „holokauszt-mítoszról” szóló könyvet.

 

A holokauszt emléknapon (a demonstráción is elhangzottak szerint) közel félszáz neonáci parlamenti képviselő – ahogy azt a zsidó szervezetek már korábban is szóvá tették – immár két éve akadálymentesen juthat hozzá a „nemzetidegennek” nevezett személyek adataihoz, nem figyelmen kívűl hagyható fenyegetést jelentve ezzel nem csupán a zsidó honfitársaink és romák számára, hanem minden politikai ellenfelüknek…

 

Szemenyei-Kiss Tamás

 

Budapest


C-PRESS - Kanadaihirlap.com

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek