Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A jobbikos többször is megpróbálta a cigányozást - pechje volt
2012-04-16 20:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A jobbikos többször is megpróbálta a cigányozást - pechje voltA honvédség képességeiről és a Bükki Nemzeti Park földterületeinek hasznosításáról is szó volt az azonnali kérdések között, az Országgyűlés hétfői ülésén.

 

 

 

 

 Fidesz: hogy áll az Önkéntes Tartalékos Rendszer kiépítése?

Borbély Lénárd (Fidesz) az Önkéntes Tartalékos Rendszer kiépítésének jelenlegi állapotára kérdezett rá. Emlékeztetett arra, hogy a Magyar Honvédség igen sokat veszített mind eszközeiből, mind képességeiből, ezért fontos lenne a tartalékos rendszer mihamarabbi kiépítése.

 

 Hende Csaba miniszter válaszában elmondta, hogy 28 jogszabály módosítása vagy létrehozása után - ezek között említette az alaptörvényt is - a rendszer két fő komponense jött létre: a műveleti feladatok és a területvédelem. Közölte: jelenleg mintegy 1900-an vannak a védelmi tartalékosok és több mint 5500-an a műveleti tartalékosok. A teljes létszámot, vagyis a 8000-et, 2014 végére érheti el a honvédség.

Az MSZP a Bükki Nemzeti Park földterületeinek hasznosítását firtatta

A szocialista Kovács Tibor a Bükki Nemzeti Park földterületeinek hasznosítására kérdezett rá, mert szerinte vitatható a korábban, Mengyi Roland fideszes képviselő interpellációjára adott válasz, miszerint minden megfelelően zajlott.

A politikus kifogásolta, hogy a nemzeti park igazgatóját a pályázati határidő napján mentették fel állásából, és még aznap az interneten visszavonták a pályázatot. Az ismételt eljárás során a 149 pályázóból 27-en nyertek, de heten kapták a terület 85 százalékát. Egyikük, egy különösen nagy területet nyert bt., áruszállítással foglalkozik, a megyében pedig nem folytatott tevékenységet - mondta, hozzátéve: a társaság székhelye egy mezőcsáti lakatlan, romos ház.

A politikus firtatta Mengyi Roland képviselő kapcsolatait is a nyertesek között.

Budai Gyula államtitkár válaszában arra szólította fel a szocialista politikust, hogy ha bűncselekményt fogalmaz meg vagy erről tudomása van, tegye meg a szükséges jogi lépéseket. Ehelyett azonban a szocialisták hétről hétre olyan állításokat fogalmaznak meg a parlamentben, amelyekben semmilyen konkrétumok nincsenek - közölte az államtitkár.

"Az önök elmúlt nyolc éve szólt a mutyiról" - közölte Budai Gyula.

Jobbik: az ártatlanság vélelme, vagy az ártatlanok védelme a fontosabb?

Endrésik Zsolt (Jobbik) azonnali kérdése során egy Berzéken, és egy Hejőszalontán történt bűncselekmény eseményeit elevenítette fel. Elmondása szerint mindkét esetben két csoport támadta meg egymást, az egyikben megszúrtak egy 21 éves embert, a másikban pedig meghalt egy 19 éves fiatal. A Berzéken történetekkel kapcsolatban azt mondta, a verekedés után egy kocsmába mentek az elkövetők, és ott több embert bántalmaztak. A képviselő azt kérdezte, hogy az ártatlanság vélelme, vagy az ártatlanok védelme-e a fontosabb a kormánynak.

Kontrát Károly államtitkár úgy válaszolt, a rendőrség gyorsan és hatékonyan lépett fel, és törvényesen járt el. Hangsúlyozta: "a törvény előtti egyenlőség talaján állnak", senki nem áll a törvény fölött.

Viszonválaszra Balla Gergő (Jobbik) jelentkezett, de felszólalását az elnöklő Ujhelyi István fél perc után félbeszakította, mert a képviselő a "cigánybűnözés" kifejezést használta. Miután visszaadta a szót Balla Gergőnek, a képviselő ismét ugyanarról kezdett el beszélni, ezért Ujhelyi István ismét megvonta tőle a szót.

Kontrát Károly viszonválaszában megismételte az általa korábban elmondottakat: minden bűnelkövető azzal számolhat, hogy a törvény "teljes szigorával" járnak el ellenük.

Az LMP a "zöld munkahelyek" létrehozásáról kérdezett

Széll Bernadett arról kérdezte a kormány képviselőjét, hogy mikor írják ki a zöldenergia-pályázatokat, és hiányolta a kormány azon intézkedéseit, amelyekkel a zöldenergia-iparban segítenének munkahelyeket teremteni. Mint mondta, Németország ezen szektorában egymillió munkahelyet hoznak létre, de Magyarországon az Orbán-kormány első két évében semmi nem változott, Bencsik János államtitkár távozásával pedig képviselője sincs a kormányban a zöldenergiának. A képviselő azt kérte, hogy a kormány lássa be, idejétmúlt elvek alapján gondolkodnak.

Fónagy János államtitkár az azonnali kérdésre úgy válaszolt: a kormány jóváhagyta a megújuló energia hasznosítási cselekvési tervet, ebben újraindították az energetikai pályázatokat, amelyre 2011-ben ezer pályázat érkezett, és kezdeményezték 163 milliárd forint átcsoportosítását a megújuló energiaforrások támogatási keretösszegére.

Széll Bernadett viszonválaszában úgy reagált: azzal, hogy az energiastratégiában az utolsó helyre kerültek a megújuló energiák, látszik, hogyan gondolkodnak a kormányban. "Az atom a múlt, a megújuló a jövő" - mondta a képviselő.

Fónagy János úgy válaszolt: ez a két energiafajta együtt, kölcsönhatásban fogja elérni a kormány által kitűzött célt.

MSZP: a kormány tagjai megkapták-e időben a fizetésüket?


Nyakó István (MSZP) arról kérdezett, hogy a kormány tagjai megkapták-e időben a juttatásaikat. Információi szerint ugyanis Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 45 napon keresztül nem kaptak fizetést a közfoglalkoztatottak és ezer pedagógus hónapok óta nem kapja meg a pótlékokat, a nevelőszülők pedig egy hetes, vagy egy hónapos késéssel kapták meg a juttatásaikat.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes úgy válaszolt, kivizsgálják az eseteket, és jelezte: a kormány tagjai idejében kapták a fizetésüket. Nyakó István azon kérdésére, hogy mikor kérnek ezért bocsánatot, Navracsics Tibor kért elnézést az ügyben érintettektől.

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek