Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tovább zsidózhat a Betyársereg
2012-04-05 18:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tovább zsidózhat a Betyársereg2011 augusztusában, a 07.31-e és 08.07-e között a Magyar Sziget 2011 rendezvényen történtek miatt sokan feljelentést tettek a Legfőbb Ügyészségen közösség elleni izgatás bűntettének elkövetése miatt. A feljelentők között volt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő iroda, a Magyar Helsinki Bizottság, a Magyar Antifasiszta Liga, és számos magánszemély.

 

 

 

 

 

 

A feljelentők szerint a Magyar Szigeten történtek megsértették Magyarország képviselői által 1947. febr. 10-én aláírt, és a magyar törvénytárba 1947. júl. 16-án becikkelyezett Párizsi Békeszerződést, továbbá akár meg is valósítják a 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről 269/A. § és 269/B. § (1).

 

A rendezvényen elhangzott beszédekről a feljelentőknek az volt a véleménye, hogy a roma és a zsidó kisebbség tagjainak egyenlő emberi méltósághoz fűződő jogait sértették valamint alkotmányellenes, rasszista nézeteket terjesztettek, mely összességében alkalmas volt mások megfélemlítésére. A beszédekkel megvalósították a közösség elleni izgatást, mivel a cigányságra, és a zsidóságra gyűlöletre és  meggyilkolásukra uszító kijelentéseket tettek.

 

A  Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Felderítő Osztálya kapta meg az ügy nyomozását és nyolc hónap nyomozás után 2012. április 3-án postázták ki a nyomozást megszüntető határozatát a feljelentőknek.


A határozat arra hivatkozik, hogy a „magyar nemzet elleni közösség elleni izgatás bűntette elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozást, mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény – ezért megszünteti.


A nyomozást megszüntető határozat indoklása pontosan tartalmazza a sérelmezett mondatokat, megnevezi a szónokot is, vagyis rögzíti, hogy a rendőrség által beszerzett hangfelvétel alapján megállapították, hogy Tyirityán Zsolt, a betyársereg vezetője 2011. 08.04-én a Szent Korona Rádió sátrában – nagy nyilvánosság előtt – többek között ilyen kijelentéseket tett:


 „El kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát.”

„A fajok háborúja zajlik, ezért el kell jutnunk egy szintre, arra, hogy újra agresszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká váljunk”

Bennünk lesz e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”


A határozat szerint az is megállapítást nyert, hogy a „ Magyar Sziget 2011. rendezvényen elhangzott hangulatkeltő kijelentések alkalmasak gyűlölet kiváltására, a társadalmi rend és béke, a harmonikus és toleráns emberi kapcsolatok megzavarására.”


Azonban a rendőrség szerint „a közösség ellenes izgatás megállapításához önmagukban a gyűlöletkeltő kifejezések nem elegendőek, ugyanis bűncselekmény csak akkor valósul meg, ha a gyűlöletkeltő kifejezések hatására a sérelem bekövetkezésének reális lehetősége van. Ugyanis a sérelem feltételezett bekövetkezése nem elegendő a bűncselekmény megállapításához.”


A rendőrség tovább is magyarázza: „Jelen esetben a közösség elleni izgatás bűntettére figyelemmel a gyűlöletkeltő kifejezések önmagukban nem felelnek meg annak a fentebb tárgyalt követelménynek, hogy a bűncselekmény csak akkor valósul meg, ha a veszély a sérelem bekövetkezésének reális lehetőségét hordozza, azaz a veszély feltételezett bekövetkezése nem elegendő a bűncselekmény megállapításához.”


A töretlen bírói gyakorlatra is hivatkozik a rendőrség: „mely akkor tekinti megállapíthatónak a gyűlöletre uszítás bűncselekményét, ha a gerjesztő, lázongó magatartás érzelmi előkészítése egy erőszakos magatartás megvalósulásának. A bűncselekmény veszélyeztető jellegéből következik, hogy a megvalósuláshoz nem elegendő csupán a veszély feltételezhető volta. A veszély a sérelem bekövetkezésének reális lehetőségét jelenti, vagyis olyan helyzet fennállását, amikor a folyamatnak a sérelem bekövetkezése irányába ható továbbfejlődése lehetőségeivel számolni kell. Nem elegendő tehát annak előrelátása, hogy a felkeltett gyűlölet akár kiléphet az érzelmek zárt világából és mások számára is láthatóvá válik.”


Fordítsuk le a rendőrség indoklását a sérelmezett szavak vonatkozásában.


Akkor lehet közösség elleni izgatás bűncselekményét megállapítani, ha reális lehetősége lesz annak, hogy az agresszív, erőszakos, szikár, mohó, szinte fenevadakból álló betyársereg eljut oda a fajok háborújában, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meghúzza, amikor  egy másabb bőrszínt lát, és lesz bennük annyi, hogy le mernek lőni egy rohadt, tetves zsidót.

 

 

A Belügyminisztérium korábbi közleménye szerint ugyan "nem lehet következmények nélkül félelmet kelteni Magyarországon", és  "folyamatosan figyelemmel követik" a félelmet keltő, a közrendet veszélyeztető eseményeket, és a rendőrség a törvény erejével megakadályoz minden olyan félelemkeltő eseményt, amely Magyarország belső békéjét és közrendjét veszélyezteti és nem engedhető meg, hogy bármilyen etnikai vagy kulturális társadalmi csoporttal szemben radikális szerveződések felléphessenek, ezért "már a tavasszal életbe lépett a szigorított szabálysértési kormányrendelet, amely az egyenruhás bűnözésnek parancsolt megálljt". – ez azonban - a határozat tükrében -  csak  porhintés volt, nem több.

 

Úgy tűnik, a szélső jobboldali radikális és félelemkeltő tevékenységekkel a kétharmad elégedett, és rendőrség pedig semmit nem tesz.

 

Valóban meg kell várni, hogy ilyen beszédek hatására valamelyik betyárnál elszakadjon a cérna  és odamenjen a Lauder iskolához és megkezdje a "tetves rohadt zsidók" kölykeinek a kiirtását?


Súlyos társadalmi problémák nem felismerése vagy felismerést követő nem kezelése, a megoldás halogatása ide vezethet. Aggályos és felelőtlen magatartás ez azok részéről, akik tehetnének az ellen, hogy megakadályozzák egy tragédia bekövetkezését. A szélsőséges szervezetek vezetői nem fogják fel, hogy az általuk korbácsolt indulatok előbb-utóbb öntörvénykezéshez vezetnek, a norvég tömeggyilkosnak is szélsőséges, rasszista nézeteket valló csoportosulásokkal volt kapcsolata, és ha csak egy pszichopata akad, aki meg akar felelni egy betyár szónok szélsőségesek elképzeléseinek, akkor elszabadulhat a pokol.

 

(Előbbiekhez képest az már említésre is alig méltó, hogy a rendőrség az adatvédelmi előírásoknak fittyet hányva a feljelentők lakcímét is egy oszlopban rögzítve közli határozatában, annak ellenére, hogy a feljelentők egymástól függetlenül tették meg feljelentésüket és eddig egymás lakcímét nem ismerték)

8 hónap nyomozás után 8 napig lehet fellebbezni......


Előzmények, nemzetközi sajtó


A The Sun brit lap cikket és videofelvételt közölt a Magyar Szigeten történt eseményekről.

„„Több ezer neonáci részvételével zajló gyűlölettel teli fesztivál”, valamint „nyugtalanító természetű fasiszta gyűlés”, ahol náci emléktárgyakat, Hitler Mein Kampfját, valamint a horogkeresztekkel és az auschwitzi haláltábor kapujának képével ellátott pólókat árulnak – írta a lap újságírója a fesztiválról. 

 

C-PRESS - fovarosi-hirhatar.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek