Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Miért mondott le Schmitt Pál?
2012-04-03 07:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miért mondott le Schmitt Pál?Schmitt Pál maga döntött arról, hogy mégis lemond a köztársasági elnöki posztról – állították az Indexnek kormánypárti képviselők. A források szerint Schmitt nehezen élte meg, hogy már nem olyan népszerű, mint korábban. A népszerűségvesztést a kormány megbízásából készült közvélemény-kutatás is alátámasztotta.

 

 

 

 

 

„Lelkileg úgy érezhette, hogy nem fogja további három évig bírni” – mondta az Indexnek egy kormánypárti képviselő Schmitt Pál hétfői lemondásáról. A forrás arra utalt, hogy a 2010 nyarán megválasztott Schmittnek még három éve lett volna hátra a megbízatásából, a személyével szembeni kritikák azonban valószínűleg kitartottak volna a mandátuma végéig.

 

Schmitt hétfőn a parlamentben napirend előtti beszédében jelentette be, hogy lemond a posztjáról. A bejelentés azért lehetett meglepő, mert pénteken az MTV-nek, vasárnap pedig a Kossuth Rádiónak is arról beszélt, nem kíván lemondani. Szerinte ugyanis nincs összefüggés a doktori címének megvonása és államfői pozíciója között. Az interjúkban arról is beszélt, hogy rosszul élte meg, hogy épp akkor született döntés a doktori címe megvonásáról, amikor külföldön volt.

 

 

Schmitt doktoriját csütörtökön vonta vissza a Semmelweis Egyetem, pénteken így a kormánypártok is arra számítottak, hogy az államfő lemond, ez azonban akkor nem történt meg.

 

Nehezen élte meg, hogy nem szeretik

 

Több kormánypárti képviselő is arról beszélt az Indexnek, hogy a lemondás Schmitt saját döntése volt. A források szerint a döntés azért csak több nap után született meg, mert Schmitt csütörtökön, amikor hazaérkezett Szöulból, rosszul mérte fel a közhangulatot, és arra számított, a maga oldalára tudja állítani a közvéleményt. A frakció egyik ismertebb tagja szerint az MTV-nek és a Kossuth Rádiónak adott interjú rossz fogadtatása után tudatosulhatott Schmittben, hogy a terve nem fog sikerülni.

 

A kormánypárt működését közelről ismerő forrás szerint Schmitt valószínűleg lelkileg nehezen birkózott meg a népszerűtlenséggel. Sportsikerei miatt korábban azt szokta meg, hogy az emberek kedvelik őt. A forrás szerint a Kossuth Rádiónak adott interjú is utal arra, hogy a népszerűtlenség megviselte, az interjúban úgy fogalmazott: elvadultak a személyét érő támadások: ha uszodába vagy étterembe megy, körülveszik, bekiabálnak, hogy miért nem mond le.

 

A népszerűségvesztést az Index információi szerint több, a hétvégére elkészült közvélemény-kutatás is alátámasztotta. Egy nem a kormány számára rendelt, de a kormánypárt vezetői által ismert felmérés arra jutott, hogy a megkérdezettek kétharmada szerint Schmittnek le kell mondania. A közvélemény-kutatás hétfőre elkészült ugyan, az eredményét azonban nem hozták nyilvánosságra. Egy kifejezetten a kormány számára készített felmérésből pedig már az derül ki, hogy a megkérdezettek több mint 80 százaléka szerint mennie kell az államfőnek.

 

Tíz és tizenhárom óra között

 

A köztársasági elnökben valószínűleg az is több nap alatt tudatosult, hogy a kormány támogatása nélkül nem tud győzni. Egy magas beosztású kormányzati tisztviselő szerint Orbán Viktor kormányfő pénteken közölte Schmittel, hogy harcoljon, ha akar, de a Fidesz és a kormánypárthoz kötődő holdudvar támogatását nem tudja garantálni. Orbán ezt a hétfői frakcióülésen is megismételte. Az ülés egyik résztvevője szerint a kormányfő a hétfői frakcióülésen sem tette világossá, hogy milyen álláspontot képvisel az ügyben.

 

A kormánypárti képviselők nem tudták megmondani, hogy pontosan mikor született meg a lemondásról szóló döntés. Szerintük ennek részleteit kizárólag Orbán és Schmitt legszűkebb környezete ismeri. A képviselők hozzátették: úgy sejtik, hogy a végleges döntés a délelőtt 10 órakor véget érő frakcióülés és a 13-kor kezdődő parlamenti ülés között születhetett meg. Szerintük ezt a forgatókönyvet erősíti, hogy a reggel 9 órakor kezdődő frakcióülés azért ért véget a tervezettnél hamarabb, mert Schmitt magához kérette Orbánt.

 

A hétfő reggeli frakcióülés azonban még arról szólt, hogy az államfő nem fog lemondani, az szóba sem került, hogy Schmitt meggondolta volna magát. Több képviselő is azt mondta: Schmitt beszédét úgy hallgatták, hogy nem tudták, hogyan fog végződni.  Utólag következtették ki a kormánypárti politikusok azt is, hogy Orbánt valószínűleg azért kérette magához Schmitt, hogy megbeszéljék a lemondás részleteit.

 

C-PRESS - Index.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek