Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Botrány lett a Pesty Fekete Doboz műsorából
2012-03-21 09:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Botrány lett a Pesty Fekete Doboz műsorábólMindeddig 1300 civil és közéleti személyiség fejezte ki tiltakozását Pesty László riportfilmjével kapcsolatban, amelyet a köztévé tűzött műsorra a napokban. A riportfilm a roma nem roma együttélést dolgozta fel - olvasható a Népszabadság keddi számában.

 

 

 

 

Az Ide tartozunk! Facebook-csoport és a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom által életre hívott petícióban az aláíró tiltakozók azt kifogásolják, hogy Pesty László filmje "olyan színben tünteti fel a hazai cigányságot, mely méltóságukban sérti e népcsoport tagjait, a velük kapcsolatos előítéleteket erősíti, félelmet kelt a nézőben, és azt közvetíti, hogy potenciális áldozata a romáknak".

 

A tiltakozók azt is kifogásolják, hogy Pesty László filmjében a cigány közösségeket "egységesen antiszociális, összeférhetetlen, bűnöző életvitelű, vérfertőző képben tünteti fel", miközben "leegyszerűsítő, sematikus, és előzetes koncepciókat igazoló, tendenciózus" szerkesztési elveket követ. Követelik, hogy "a köztévé ne legyen a fajgyűlölet szócsöve".

 

Emellett felszólítják a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA), hogy a Pesty Fekete Doboz adását vegye le a műsorról, a szerkesztőt vonja felelősségre, tartózkodjon a további törvénysértéstől, és tartsa be a Médiatörvényben foglaltakat.

 

Az aláírók között roma és nem roma értelmiségieket, társadalomtudósokat, művészeket, baloldali  és jobboldali - Fidesz tagok is – közszereplőket, valamint több, az Országos Roma Önkormányzathoz (ORÖ), illetve helyi kisebbségi önkormányzatokhoz tartozó képviselőket találunk.

 

Ezért is kereste meg a NépszabadságFarkas Flóriánt, az ORÖ elnökét az álláspontját kérve, de azzal hárította el kérdésünket, hogy valójában nem is tudja, miről van szó. A közigazgatási tárca lapzártáig nem reagált.

 

A műsorszolgáltató felé a petíción kívül már konkrét panasz is érkezett: a törvényi határidőket betartva (azaz az adástól számított 72 órán belül) a Civil Média Nonprofit Kft. a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértése miatt tiltakozott. Erre a beadványra a műsorszolgáltató nem reagált, ezért a szervezet a Médiatanácshoz fordult.

 

A Népszabadság megkérdezte az MTVA szóvivőjét, eddig miért nem reagáltak a megkeresésekre. Cserháti Ágnes a lapot úgy tájékoztatta, hogy Pesty László filmje külsős gyártásban készült, ezért annak témaválasztásába ők nem szólhattak bele. A megrendelő ugyanakkor a köztelevízió volt, így az adófizetők pénzéből finanszírozták a produkció elkészítését – ezért is lenne jó megtudni, mennyibe is került az adófizetőknek Pesty László Fekete Doboza.

 

Ezért a Népszabadság közérdekű adatigénylésben az MTVA vezérigazgatójához, Böröcz Istvánhoz fordult. A film a tiltakozások ellenére még műsoron van - írja a keddi Népszabadság.

   

 

Get Flash to see this player.

 

 

   A videó:

 

Get Flash to see this player.

 

C-PRESS -. NOL.hu - index.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Sport hírek