Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Jobbik nem szeretné, ha "akár a cigány kisebbség vezetője" is mentelmi jogot kaphatna
2012-03-20 14:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Jobbik nem szeretné, ha "akár a cigány kisebbség vezetője" is mentelmi jogot kaphatnaA Jobbik üdvözli, hogy 2014-től tilos lesz a politikai álláshalmozás, és azt is, hogy választási felhatalmazás nélkül nem alapíthatnak frakciót egy másik pártból kivált képviselők az Országgyűlésről szóló törvényjavaslat szerint, amelyet szerda este nyújtottak be fideszes képviselők a parlamentnek.

 

 

 

 

 

Novák Előd, jobbikos országgyűlési képviselő az MTI-nek pénteken azt mondta: pártja sikereként üdvözli, hogy 2014-től tiltott lesz a politikusi álláshalmozás. A Jobbiknak ugyanis ez kezdetektől a követelése volt, és jó példával elöl járva a párt alapszabályában kimondták, hogy aki országgyűlési képviselő, az nem lehet mellette sem polgármester, sem önkormányzati képviselő - tette hozzá.

 

Ugyancsak üdvözlik, hogy választási felhatalmazás nélkül nem alapíthatnak frakciót egy parlamenti pártból valamilyen oknál fogva kivált képviselők. Hozzátette, hogy a Jobbik ennél tovább is menne, azt szeretnék, hogy a "mandátumtolvajlás" se valósulhasson meg, azaz egy pártból kilépve függetlenként se lehessen tovább dolgozni képviselőként.

 

A Jobbik a visszahívhatóság intézményét szorgalmazza. Kiemelte, hogy például Gyurcsány Ferencék esete a választók bizalmával való visszaélés.

 

 

A mentelmi jog kapcsán viszont kifogásolják, hogy azt a jövőben nemhogy szűkítenék, hanem még a nemzetiségi szószólónak, azaz "adott esetben akár a cigány kisebbség vezetőjének is biztosítanák". A Jobbik szerint ha már kimondta az alaptörvény, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, akkor ennek a képviselőkre is vonatkoznia kell.

 

A Jobbik nem ért egyet azzal a tervvel sem, hogy akár karhatalmi erővel is kivezethessenek képviselőt az ülésteremből, és azzal sem, hogy adott esetben felfüggeszthessék egy képviselőnek a mandátumát, ha megsérti az Országgyűlés tekintélyét.

 

Ennek kapcsán Novák Előd felidézte, hogy Kövér László házelnök a közelmúltban a "franc" szó használata miatt kétszer is figyelmeztette Vona Gábort, a Jobbik elnökét, és ezt kocsmai hangvételnek nevezte. Mint mondta, akár az is előfordulhatna, hogy Ujhelyi István alelnök Orbán Viktort vezettetné ki az Országgyűlésből, ha például a miniszterelnök "gúnyosan röhigcsélne a hozzá intézett kérdés alatt".

 

"Nem lehet a mindenkori levezető elnök kezébe adni, hogy mi sérti az Országgyűlés tekintélyét", hiszen nehéz lenne meghatározni, hogy mi minősül annak - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy pártja módosító indítványokkal tervezi majd jobbá tenni a javaslatot.

 

A Jobbik részletkérdésnek tekinti például a tervezett háznagyi posztot, úgy vélik, más, szimbolikus dolgok sokkal fontosabbak lennének, így például rögzíteni kellene, hogy az előző rendszer állami vezetői nem lehetnének országgyűlési képviselők.        

 

A parlamentnek szerda este benyújtott, az Országgyűlésről szóló, 158 paragrafusból álló előterjesztés újraszabályozza a Ház szervezetét, működését és ülésezését, a képviselők jogállását és javadalmazását, továbbá létrehozza az Országgyűlési Őrséget, amely a házelnök irányítása alatt álló fegyveres szerv lesz.

 

A törvényjavaslat részleteit, újításait szerda délután egy kormánypárti háttérbeszélgetésen ismertették, jelezve egyebek mellett: a jogszabály nem teszi majd lehetővé, hogy parlamenti frakciót alakítsanak a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalícióhoz tartozó, az MSZP-ből kivált, jelenleg független országgyűlési képviselők.

 

Beszámoltak továbbá arról, hogy a javaslat szerint új tisztségek jönnek létre a parlamentben: a háznagy és a főigazgató. Ez a jogszabály mondja majd ki a parlamenti képviselők és a polgármesterek összeférhetetlenségét is.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek