Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Békemenet helyett harci menetet ígért Vona
2012-03-16 08:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Békemenet helyett harci menetet ígért VonaNéhány ezren vettek részt a Jobbik március 15-i fővárosi nagygyűlésén: a szónokok „ünnepi" beszédükben cigánybűnözésről és -terrorról, az unió elleni harcról szóltak, s nagy ribilliót, harci menetet helyeztek kilátásba.

 

 

 

 

 

Ezerötszáz forintért kínálta az alkalmi árus az unió zászlót mintázó lábtörlőt a Jobbik március 15-i fővárosi nagygyűlésén, ám a néhány ezres nézőseregből kevesen vélték úgy, megér ennyi pénzt az, hogy beletörölhessék lábukat Európába. Pedig a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében felállított színpadról szónoklók mindent megtettek azért, hogy kedvet csináljanak az uniógyalázáshoz, s fellendítsék az árus forgalmát.

 

Balczó Zoltán, párt alelnöke a külföldiek földvásárlása kapcsán még csak megpendítette, hogy dönteni kell, hogy az uniós tagságot vagy a földünket tartjuk meg. Szegedi Csanád EP-képviselő, a szélsőjobboldali párt alelnöke azonban már kijelentette, hogy „ ki kell lépnünk az Európai Unióból.”

 

Szegedi Csanád beszédében nem csak az uniónak „ment neki”: felháborodottan beszélt arról, hogy Alföldi Róbert még ma is a Nemzeti Színház igazgatója, Pintér Sándor pedig belügyminiszter lehet. Később arról is beszélt, hogy „tombol a cigánybűnözés, még nagyobb félelemben élnek a magyar emberek a cigányterror” miatt.

 

A nagygyűlés utolsó szónoka Vona Gábor pártelnök volt. „Attila unokáiként” köszöntötte a Jobbik – szokatlanul visszafogott, a tavaszi napsütésben sütkérező, söröző, borozó – szimpatizánsait, majd hosszasan bírálta a Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktort, a szerinte „jobbliberális” Fideszt és a „balliberális” MSZP-t.

 

A pártelnök beszélt „totalitárius rendszerről” és a „pénz diktatúrájáról”, „kilencmillió koldus országáról.” Az alelnökökhöz hasonlóan hangsúlyos szerepet kapott Vona beszédében is az unió bírálata. Mint fogalmazott, „ha a szabadságunkat az unió veszélyezteti, akkor az unió ellen fogunk harcolni.”

 

Vona a magyar föld megvédése kapcsán is harcot emelgetett. Mint fogalmazott, ha „egy cseppnyi földre ráteszik a kezüket külföldiek, akkor nagyon nagy ribillió lesz, mert mi nem békemenetet fogunk szervezni, hanem harci menetet.” a pártelnök beszéde végén megjegyezte: „Amíg lehet reálpolitikus vagyok, de ha sarokba szorítanak, ha el akarják foglalni a hazámat, akkor harapok, mint az oroszlán.”

 

A Jobbik nagygyűléssel közel azonos időben, a szélsőséges párt rendezvényének közelében a Szabad sajtó útján tartott megmozdulást a Milla csoport, ám a két ünnepség részvevői között tudósítónk szerint nem alakult ki konfliktus. Igaz, erre aligha lett volna lehetőség: a rendőrség az Astoriánál nagy erőket vonultatott fel, így lényegében elválasztották egymástól a két rendezvényt.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek