Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

OECD-jelentés - Erősíteni kell a foglalkoztatást Magyarországon
2012-03-16 07:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
OECD-jelentés - Erősíteni kell a foglalkoztatást MagyarországonGyors intézkedések kellenek a magyar gazdaság stabilizálásához a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kedden bemutatott, Magyarországról készített friss országjelentése alapján, egyúttal erősíteni kell az aktivitási rátát, mert a foglalkoztatás alacsony szintje az ország egyik legnagyobb gondja - közölte Andrew Dean, az OECD országtanulmányokért felelős igazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

Andrew Dean kiemelte: Az IMF/EU-megállapodás mielőbbi megkötése kulcsfontosságú Magyarország számára, ez mindenképpen szükséges a forintárfolyamának stabilizálásához és a befektetők bizalmának visszaszerzése érdekében is.

 

"Fontos a jegybank függetlenségének megtartása, bízunk abban, hogy ez nem lesz konfliktusforrás a nemzetközi szervezetek és Magyarország között" - mutatott rá Andrew Dean.

 

Az OECD igazgatója kiemelte: az elmúlt két évben a kormány intézkedései elsősorban az államháztartás bevételi oldalát érintették különböző egyszeri intézkedésekkel. Ezek helyett hosszú távú, strukturális intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy az államháztartás egyensúlyban maradjon. A nemzetközi szervezet előrejelzése szerint Magyarországon idén 3,4 százalékos államháztartási deficit lesz, jövőre az államháztartási hiány 3,3 százalékra várható.

 

Az OECD igazgatója szerint a legkevésbé torzító adókat kellene emelni, ilyen lehetne a vagyonadó és a környezeti adó. Emellett az adók beszedését is érdemes lenne erősíteni a jövőben, a válságadókat pedig 2012 végén ki kell vezetni az adórendszerből - hangsúlyozta Andrew Dean.

 

Az OECD igazgatója úgy vélte: vissza kellene hozni az adójóváírás intézményét, adómentességet kell biztosítani az alacsony jövedelműeknek, illetve a gyermekek után járó adókedvezményt nem a gyermekek számához, hanem a jövedelemhez kellene igazítani.

 

Véleménye szerint a munkaerőpiaci helyzet, a foglalkoztatás problematikája jelenleg a magyar gazdaság legfőbb gondja, magas a munkanélküliség, és a minimálbér emelése veszélyezteti az ország közép- és hosszú távú versenyképességet.

 

Az OECD igazgatója azt javasolta: be kellene vezetni a regionálisan differenciált minimálbért az országban, mely az elmaradott régiókban erősítené a munkahelyteremtést.

 

Andrew Dean szerint a közmunkaprogramokat át kellene alakítani, a képzésre kellene helyeznie a hangsúlyt a kormánynak, hogy az érintetteket hosszabb távon visszavezessék a munkaerőpiacra. A szervezet szerint emelni kellene a munkanélküli segély jogosultsági időtartamát, amelyet tavaly három hónapra csökkentettek.

 

Andrew Dean kiemelte: "erősíteni kellene a nyugdíjrendszer harmadik pillérét, az önkéntes nyugdíjpénztárakat, a korai nyugdíjaztatás lehetőségeit csökkenteni kell, és meg kellene adóztatni minden nyugdíjellátást Magyarországon".  

 

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint az OECD kedden közzétett javaslataiból a legfontosabb az IMF/EU-megállapodás mielőbbi megkötésére vonatkozik.

 

A nemzetközi szervezet Magyarországról készített országjelentése kapcsán a második leginkább megszívlelendő elképzelésnek a tömegközlekedés átalakítására vonatkozó javaslatot nevezte, harmadikként pedig az önkéntes nyugdíjpénztárak megerősítését említette.

 

Az államtitkár szerint azonban a nemzetközi szervezetnek azokat az indítványait, amelyek a gyermeknevelésre vonatkozó kedvezmények megnyirbálását célozzák, a kormány nem tudja elfogadni.

 

Az államtitkár leszögezte: a kormány elkötelezett abban a kérdésben, hogy idén és jövőre is tartsa a 3 százalék alatti államháztartás hiányt.

 

Egy kérdés kapcsán Cséfalvay Zoltán hangsúlyozta: a nyugdíjak megadóztatása szakmailag is vitatott kérdés, Magyarországon az Alkotmánybíróság egy korábbi döntése kizárja a nyugdíjak megadóztatását, a magyar kormány nem is tervez ilyen intézkedést.

 

A tanulmány fő ajánlásai között szerepel a központi bank függetlenségének szavatolása is, miközben az OECD üdvözli, hogy a tavaly év végén elfogadott új törvény a nemzeti bankról a központi bankra bízta a makroprudenciális pénzügyi szabályozást és ellenőrzést, amelyet szabályozói függetlenség támogat az eszközök megválasztásában.

 

Az OECD szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) pénzügyi függetlenségét is erősíteni kell a felügyeleti díjak szintjének emelésével.

 

Az OECD szerint igen fontos a rendkívüli bankadó helyettesítése "kevésbé torzító adóval" 2013-ban. A bankok esetleg szükséges tőkefeltöltését a profittartalékból és a jó minőségű új tőke bevonásából kellene megoldani az OECD szerint.

 

A kormányzati adósság szerkezeti javításában segítene a forintban jegyzett adósság arányának növelése a devizaadósság rovására, és ehhez bátorítani kell az önkéntes magánnyugdíj-pénztárak fejlődését. Ezek jelentős új forintkötvény-vásárlók lehetnének, miután a kötelező magánnyugdíj-pénztárak ilyen szerepe tavaly megszűnt - emlékeztetett az OECD.

 

Az OECD egy másik kiemelt javaslata szerint a tömegközlekedés további pénzügyi megmentését össze kell kötni szigorúbb költségvetési korlátokkal és az általános szolgáltatás ésszerűsítésével, továbbá "meg kellene szüntetni a köztulajdont a hálózatok azon részeiben, ahol piaci verseny lehetséges".

 

A roma lakosság munkához jutatásában az OECD kiemelte az integrált iskoláztatás "rendkívüli fontosságát", illetve a szakmai képzés és a középszintű szakiskolák összeolvasztását.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek