Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romagyilkosságok - Ismét elutasították az eljáró bíró kizárását
2012-03-13 18:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romagyilkosságok - Ismét elutasították az eljáró bíró kizárásátIsmét elutasították a romák elleni támadássorozat ügyében eljáró bírói tanács elnöke, Miszori László ellen benyújtott kizárási kérelmet.

 

 

 

 


A Budapest Környéki Törvényszéken folyó büntetőper keddi tárgyalásán a döntésről beszámolva Miszori László emlékeztetett, hogy legutóbb Kiss Árpád, az ügy elsőrendű vádlottja kérte a kizárását.

 

Kiss Árpád a március 2-i tárgyaláson terjesztette elő kizárási kérelmét, amelyben - egyebek mellett - azt írta, hogy szerinte "a nyomozó hatóság és a tanács elnöke között folyamatos informális kapcsolattartás zajlik", és ez a kapcsolattartás "a bírói függetlenségét megkérdőjelezi".

 

Miszori László ellen már többször nyújtottak be a per során a vádlottak kizárási kérelmet.

 

A keddi tárgyaláson a Nyíradony-Tamásipusztán elkövetett cselekménnyel összefüggésben hallgattak meg tanúkat.


Védői indítványra tanúként jelent meg annak a családnak a három tagja, akinek a házára 2008. szeptember 5-re virradóra lövéseket adtak le, valamint egy a családnak pénzt kölcsönadó, biztonsági őrként dolgozó férfit.

 

Elsőként a család legnagyobb, akkor 11 éves fiát hallgatták meg. Ő elmondta, hogy éjszaka felkelt, mert WC-re kellett mennie és nem sokkal ez után hallott két durranást. Ezután szólt édesapjának, aki kihívta a rendőröket.


A fiú a keddi tárgyaláson a történtekkel kapcsolatban többet nem tudott felidézni.

 

A tárgyalás további részében a fiú édesapját és annak élettársát, valamint a nekik kölcsönt adó férfit hallgatták meg a kölcsönnyújtás részleteiről.


A fiú édesapja és élettársa a múlt év június 1-jei tárgyaláson arról beszélt, hogy kezdetben uzsorások fenyegetésének gondolták a házukra leadott lövéseket a több százezer forintos tartozásuk miatt.

 

A férfi élettársa kedden a bíróságon azt mondta, a nekik kölcsönt adó férfi egyszer megfenyegette, hogy elveszi a házukat és a gépkocsijukat, ha nem fizetnek.

 

A nő és a biztonsági őr teljesen másképpen emlékezett a történtekre, és az ezért elrendelt szembesítés sem vezetett eredményre.

 

Míg a nő 200 ezer forint körüli kölcsönre emlékezett, addig a férfi 65 ezer körülire. A biztonsági őr elmondta, hogy sajnálatból adott kölcsönt a családnak; ő fizette ki a család által tervezett lakásvásárlás ügyvédi költségét. A pénzt azonban a lakásvásárlásra felvenni kívánt banki kölcsön elutasítása miatt az ügyvédtől később visszakapta - mondta el a tanú.

 

A férfi azt vallotta, hogy "nem kereste" a családon a pénzt, és nem is fenyegette meg őket.

 

A 2008. szeptember 5-ére virradóra történt lövöldözés volt a romák elleni támadássorozat harmadik bűncselekménye, amely nem okozott sérülést, és a vád szerint a támadást - kivételesen - az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád egymaga követte el.

 

A következő tárgyalást szerdán tartják.

 
A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek