Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Új Btk. - Jobbik: csalódás a koncepció
2012-03-13 18:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Új Btk. - Jobbik: csalódás a koncepcióA Jobbik szerint csalódás az új büntető törvénykönyv (Btk.) koncepciója, a tervezetet az ellenzéki párt a jelenlegi jogszabály "toldozgatásának-foldozgatásának" tartja.

 

 

 

 

A Jobbik szerint egy büntető törvénykönyvnek alapvetően a közbiztonságot és az államba vetett hitet kellene visszaállítania és a fenntartania, jelenleg viszont "a politikusbűnözés, a gazdasági bűnözés és a cigánybűnözés az, ami a leginkább fájdalmasan érinti az embereket és az országot tulajdonképpen olyan helyzetbe juttatta, amilyenben van" - jelentette ki a képviselő.


Szavai szerint pártja akár kétszeres büntetési tétel kiszabásával és a feltételes szabadlábra bocsátás kizárásával szankcionálná, ha valaki közszereplőként, például politikusként követ el bűncselekményt. Szeretnék, ha a jövőben vesztegetés esetén nem azt büntetnék meg, aki "kiszolgáltatott, vesztegető félként" feljelenti a tőle pénzt kérő köztisztviselőt vagy politikust - tette hozzá.


Staudt Gábor abszurdnak nevezte, hogy a Btk. nem szankcionálja a parlamenti bizottság előtt való megjelenés elmulasztását és hiányolta a hazaárulás tényállásának felfrissítését. A gazdasági bűncselekmények közül kiemelte a fogyasztóvédelmi ügyeket és azt mondta, hogy a Jobbik akár az anyacégeket is szankcionálná a leányvállalatok által elkövetett bűncselekményekért.

 

 

A vagyoni bűncselekményekre áttérve bírálta, hogy a korrupcióhoz köthető esetekben sokszor nem térül meg az okozott kár, illetve "elterjedt az a mentalitás, hogy minél többet érdemes lopni, hiszen néhány év letöltése után, néhány milliárddal a zsebben tiszta emberként lehet kijönni".

 

 

A Jobbik kötelezővé tenné a börtönökben a munkát és szankcionálná annak visszautasítását. A büntethetőség korhatárát 12 évre csökkentenék - sorolta Staudt Gábor, jelezve: elvárták volna a valódi önvédelem megteremtését és azt, hogy a halálbüntetés visszaállításáról legalább egy társadalmi vitát indítsanak el.

 

 

Kritikáját azzal zárta, hogy a jogalkotók szerinte nem gondolták végig megfelelően az új Btk.-t, mert ha egy átfogó kódexet szerettek volna létrehozni, akkor abba bele kellett volna foglalni a közelmúltban elfogadott, büntetőjogi szabályokat megállapító törvényeket. Példaként említette a jogi személyekkel szemben alkalmazható intézkedéseket, illetve az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségét szabályozó törvényt. A Btk. ismerete alapján egy állampolgár sem lehet biztos abban, hogy a jövőben nem fog büntetőjogi következmények elé nézni, ez pedig sérti a jogbiztonság elvét - értékelte a politikus.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek