Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, francia és lengyel lapok a magyar politikáról
2012-03-13 17:42
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Külföldi sajtó Magyarországról - Brit, német, francia és lengyel lapok a magyar politikárólA Financial Times blogjában a forintárfolyammal és a befektetői bizalommal foglalkozott, a Handelsblatt a gazdasági felsőoktatás átalakításáról, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a budapesti tőzsdén az idén eddig tapasztalt mozgásokról, a Le Monde a magyarországi romák kanadai kivándorlásáról közölt cikket, míg a Financial Times Deutschland (FTD) és a lengyel lapok a magyar kohéziós támogatások ügyéről írtak kommentárt.

 

 

 

 

A befektetők ismét kezdenek idegeskedni Magyarországgal kapcsolatban: már négy hónapja, hogy Budapest nyilvános politikai fordulatot hajtott végre, és bejelentette, hogy támogatást kér a Nemzetközi Valutaalaptól és az EU-tól, ám a hivatalos tárgyalások még meg sem kezdődtek - írta a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatában (beyondbrics) Stefan Wagstyl térségi szerkesztő. Wagstyl szerint a forint ugyan visszaerősödött a január eleji 324 forint/eurós rekordról, ám Magyarországnak sürgős előrelépésre lenne szüksége a bizalom helyreállítása érdekében. A szerző felidézte a Moody's hitelminősítő előző napi állásfoglalását, majd megjegyezte: az elmúlt időszak eseményei arra kell emlékeztessék a kormányt, hogy sorsát nem teljes mértékben maga határozza meg. A kormányilletékesek úgy tarthatják, hogy ki tudják játszani az EU-t és az IMF-et, ám nem biztos, hogy piacok eszén is képesek túljárni - állt a brit lap cikkében.

 

A FAZ Kockázatos játék a budapesti részvénypiacon című beszámolójában Michaela Seiser megjegyezte, hogy a tőzsde vezető mutatója, a BUX az idén eddig a vártnál jobban teljesített, de a 2007-ben elért 30 ezer pontos történelmi csúcstól messze van, és "ebben nem is lesz túl gyorsan változás". Elemzőket idézve Seiser megállapította: a kedvező tőzsdei hangulatot az a várakozás élteti, hogy a kormány megállapodásra jut az IMF-fel. Az állampapír-piaci helyzetet elemezve megjegyezte: egy "biztonsági háló" megnyugtatná a piacot és stabilitást hozna.

 

Az FTD Peter Ehrlich brüsszeli keltezésű beszámolóját közölte Magyarország a megszigorított deficitszabályok példája lesz címmel. A szerző megjegyezte: a várakozások szerint meglesz a kétharmados minősített többség, amikor az uniós pénzügyminiszteri tanácsban a kohéziós pénzek befagyasztásáról szóló javaslatról szavaznak, így Magyarország lehet az első tagállam, amelyet az Európai Bizottság pénzbírsággal sújt.
A magyar álláspont szerint Budapest betartotta a deficitre vonatkozó követelményt 2011-ben - jegyezte meg Ehrlich.

 

A Handelsblatt Magyarország frontot nyit a felsőfokú gazdasági tanulmányokkal szemben címmel közölt beszámolót. A szerző, Stefan Menzel az írás alcímében kiemelte, hogy a kormány a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatban is bizonyítja "látens gazdaságellenességét", amivel konfliktust kockáztat az EU-val. Menzel kifejtette: a felsőoktatásban "szélsőséges" változások mennek végbe, amelyek mindenekelőtt a gazdasági szakokat érintik. Az átalakítások révén a "közgazdasági tanulmányok végzése (…) drága és magánjellegű foglalatossággá válik" Magyarországon. A kormány attól "sem riad vissza", hogy "újabb" konfliktust vállaljon az Európai Bizottsággal - tette hozzá Menzel, megjegyezve, hogy Brüsszel vizsgálhatja, nem sértik-e a munkaerő szabad mozgásának elvét a tanulmányok lezárását követő időszakra vonatkozó kötelezettségek.

 

Kanadában majdnem megduplázódott a menekültstátuszt kérvényező magyarok száma 2011-ben címmel közölt tudósítást a Le Monde. A mértékakadó francia liberális lap a kanadai bevándorlási hivatalra hivatkozva azt írta, hogy tavaly 4453 magyar állampolgár adta be kérelmét Ottawában, az előző évi 2351 után. A kérelmezők etnikai származását nem tartják nyilván, de - mint vélte a lap - a jelenség elsősorban a bizonytalan helyzetben lévő romákat érinti. A konzervatív Jason Kenney bevándorlási miniszter ezért az amerikainál nagyvonalúbb bevándorlási törvény szigorításáról döntött, miután nem tartja normálisnak, hogy Kanada több menekültkérőt fogad be a demokratikus Európából, mint Afrikából vagy Ázsiából. Tavaly a kérelmezők nyolc százaléka kapta meg a menekültstátuszt Kanadában, a 2010-es két százalék után. A tendencia a lap szerint a gazdasági reménytelenség mellett azzal is magyarázható, hogy Orbán Viktor 2010 májusi visszatérése óta a hatalomba a politikai hangulat keményedett Magyarországon. A tudósító Joelle Stolz részletesen ismertette Kertész Ákos író, Mohácsi Viktória volt európai parlamenti képviselő, valamint Kamarás István roma szociológus, a KDNP tanácsadója Kanadába távozásának körülményeit.

 

A Rzeczpospolita című lengyel konzervatív napilap keddi száma szerint az uniós szankciók nem fogják befolyásolni a magyar gazdaság fejlődését, a Gazeta Wyborcza című baloldali liberális napilap írása kiemeli, hogy Spanyolország deficitjének kedvezményes kezelésére jogos felháborodással reagálhatna a magyar és a belga kormány. A Rzeczpospolita szakértői véleményekre hivatkozva azt hangsúlyozta, hogy "valójában Magyarországot nem fosztják meg a pénzügyi forrásoktól és az uniós szankciók csak minimális mértékben befolyásolják a magyar gazdaság fejlődését". A Gazeta Wyborcza azt emelte ki, hogy ha nem sokkal a "hatos csomag" és a jövőre életbe lépő fiskális szerződés elfogadása után Brüsszel Spanyolország ügyében szemet hunyna, "megfosztaná hitelességétől az EU új fegyelmi rendszerét". Kitért arra is, hogy ilyen esetben Magyarország és Belgium is "jogosan tiltakozhatna a kisebb országok hátrányos megkülönböztetése ellen".

 

Források:


http://www.rp.pl/artykul/219263,837563-Precedensowa-kara-dla-Wegier.html
http://wyborcza.pl/1,103578,11331142,Hiszpanskie_reformy_sie_slimacza__Winna_recesja_.html

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek