Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Titanic betétdala szólt a Costa Concordián
2012-01-25 10:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Titanic betétdala szólt a Costa ConcordiánA katasztrófa több részlete is megegyezik a száz évvel ezelőtti tragédiával, ráadásul a múlt pénteki hajótörés egyik túlélőjének rokonai is utaztak a Titanicon. Az egyik, már azonosított magyar áldozat, a hajó zenekarában hegedülő Fehér Sándor pedig hősies viselkedésével írta be magát a külföldi médiába.

 

 

 

 

 

Yannic Sgaga és testvére Kevin egy svájci újságnak elárulták, hogy a hajó éttermében játszó La Tribune de Geneve zenekar épp Celine Dion dalát, a My Heart Will Go Ont játszotta, ami az 1997-es Titanic-film betétdala volt, amikor pénteken a toszkán tengerparton megtörtént a baleset. „A Titanicban látható jelenetek valóságosabbak, mint azt sokan gondolnák. Nem tudom kiverni a fejemből a történteket” – mondta Yannic Sgaga.

 

Ez csak egy a számos párhuzam közül, ami a Titanic katasztrófája és a Costa Concordia esete között vélnek felfedezni. Az is kiderült, hogy a pétenki tragédia egyik túlélőjének, a harmincéves Valentina Capuanónak a nagyanyja és egy nagybátyja utazott anno a Titanic fedélzetén, amely 1912-be süllyedt el az első útja során. A nagyanyja szerencsésen megmenekült, míg pincérként dolgozó nagybátyja nem élte túl a katasztrófát.

 

„Olyan volt, mintha a történelem elevenedett volna meg, borzalmas volt, és teljesen sokkoltak a történtek.” – nyilatkozta Valentina egy olasz napilapnak.„Még mindig megráz és idegessé tesz, ha eszembe jut, majd kiugrik a szívem a helyéről.”

 

Hősiesen viselkedett a magyar áldozat

 
Fehér Sándort, a hajótörés egyik, már azonosított magyar áldozatát hősként emlegeti a külföldi média. A többek közt a CNN honlapján is olvasható hírek szerint szemtanúk vannak arra, hogy a hajó zenekarában hegedűsként játszó, harmincnyolc éves Fehér a pánik kitörésekor először a környezetében lévő, síró gyerekeket nyugtatta meg néhány kedves szóval, miközben segített nekik felölteni a mentőmellényüket. Ezután a kabinjába indult, hogy megkeresse a hegedűjét, majd utoljára akkor látták élve, amikor az egyik mentőcsónak felé tartott.

 

Az emberek harca a mentőmellényekért és az oldalára dőlt hajóról a vízbe ugrók szintén olyan események, amik a balszerencsés Titanicnál is megtörténtek, 1912-ben azonban a férfiak sokkal lovagiasabban viselkedtek. Egyes utasok a mentőcsónakokkal kapcsolatban is hasonlóságokat emlegetnek. Ezek úgy voltak elhelyezve a Concordián, hogy az oldalra dőlt hajó ferde fedélzetéről nem lehetett eljutni hozzájuk, míg a Titanicon 1178 utas részére volt mentőcsónak, annak ellenére, hogy 2223 utast szállított, így az a katasztrófa 1517 halálos áldozatot követelt. Amikor 1911-ben útjára bocsátották a Titanicot, az volt a legnagyobb óceánjáró a világon, míg a 2006-ban épített Costa Concordia a legnagyobb Olaszországban épített hajó volt.

 

A magyar zongorista soha többé nem megy hajóra dolgozni

 

"Először csak elektronikus hibáról beszéltek, majd ezt követően jött a figyelmeztetés, mindenki foglalja el a kijelölt menekülési helyét" - idézte fel a múlt pénteken történteket a kazincbarcikai születésű, Miskolcon élő Balogh József, aki zongoristaként dolgozott a hajón. Szerinte is a Titanic katasztrófáját idézte a baleset. A bárban játszottak, majd hetvenperces szünetük volt, így kollégáival a kabinokba mentek pihenni egy kicsit. Épp bekapcsolta a televíziót, amikor minden elkezdett zuhanni, aztán elment az áram. Átrohant a kollégáihoz, felkapták a mentőmellényt, és ekkor már érezték, hogy valami rendkívüli történt, hiszen a hajó dőlni kezdett. Először a hivatalos figyelmeztetések még csak elektromos hibáról szóltak, ezt követően jött a tényleges felhívás, hogy mindenkinek el kell hagynia a hajót, ekkor pedig bekövetkezett a pánik.

 

Balogh a vészhelyzet esetére kijelölt tartózkodási helyén, a hajó negyedik emeletén majdnem két órát várakozott, de ahhoz, hogy a mentőcsónakhoz eljusson, az erősen megdőlt fedélzeten kellett lemennie a harmadikra. Emlékei szerint ekkor már a hajópadlón állt a víz. Elmondása szerint először az utasokat mentették, a személyzet felfújható gumicsónakja viszont nem működött, így meg kellett várniuk a visszatérő mentőcsónakokat, amelyek viszont a vákuum miatt nem merték megközelíteni a süllyedő Costa Concordiát. A végül szerencsésen megmenekült Balogh kijelentette, hogy soha többé nem fog hajón munkát vállalni.

 

C-PRESS - Velvet

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek