Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Teleki László levele Farkas Flóriánnak
2012-01-19 08:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Teleki László levele Farkas FlóriánnakTeleki László, az MSZP Országos Elnökségének tagja nyílt levélben fordult Farkas Flóriánhoz, az Országos Roma Önkormányzat elnökéhez, ebben üdvözli az Európai Bizottság elnökének írt levelét, amelyben a hazai és ez európai cigányság felzárkóztatásának ügye mellett foglal állást. Egyúttal sajnálatát is kifejezi, hogy a levélben nem esik szó a magyar kormány alapvető felelősségéről.

 

 

 

Alábbiakban a levelet szó szerint idézzük.

Tisztelt Farkas Flórián!

Több százezer magyarországi roma és nem roma növekvő aggodalmának hangot adva először is engedje meg, hogy üdvözöljem az Európai Bizottság elnökének írt levelét, amelyben - a hírek szerint - a hazai és ez európai cigányság felzárkóztatásának ügye mellett foglal állást.

 

Engedje meg, hogy egyúttal a sajnálatomnak is nyomatékot adjak. Sajnálom, hogy Ön, mint az Országos Roma Önkormányzat elnöke és a magyar kormány romaügyi megbízottja csupán az európai közösség által többek közt az Európai romastratégiában vállalt kötelezettségeire hívja föl a figyelmet - a jelek szerint ügyelve rá, hogy a személyesnek szánt (?) levél tartalma a magyar nyilvánosság elé kerüljön -, míg a magyar kormány alapvető felelősségét egyetlen szóval sem említi.

Tisztelt elnök úr!

"Aggódó" levelében Ön "elfelejt" számot adni egy sor, a második Orbán-kormány által elkövetett, a nehézsorsú társadalmi csoportokat sújtó intézkedésről. Ön sem az elmúlt másfél évben, sem most nem emelte fel a szavát a hátrányos helyzetű fiatalokat még hátrányosabb helyzetbe hozó köz- és felsőoktatási törvény, az igazságtalan adó- és családtámogatási rendszer, vagy éppen a szegényellenes foglalkoztatáspolitika ellen.

Tisztelt Farkas Flórián!

Úgy vélem, fontos, hogy Ön mint az első számú magyarországi roma vezetők egyike az európai cigányság évszázadok óta újra és újratermelődő problémahalmazára minden lehetséges fórumon felhívja az európai közösség döntéshozóinak figyelmét.

Ennél fontosabb lett volna azonban, hogy Ön akkor emelje fel a tollát, amikor az Ön pártja által támogatott kormány módszeresen és a nemzetközi közösség aggodalmát figyelmen kívül hagyva olyan alaptörvényt és a hozzá kapcsolódó sarkalatos törvényeket fogadott el, amelyek sem a társadalmi felzárkózást, sem az alapvető emberi és polgári jogok érvényesülését nem segítik elő, sőt, számos esetben - például a kisebbségi választójogi szabályozás, vagy a szabad vallásgyakorlás terén - kifejezetten ellentétesek a demokratikus jogállamokban érvényes elvekkel.

Tisztelt elnök úr!

Öntől a magyarországi cigányság nem azt várja, hogy Brüsszellel (valójában a modern európai értékrenddel) vitatkozva az elmúlt másfél év elhibázott gazdaság- és társadalompolitikáját vagy a jogállamunk gyalázatos fölszámolását védelmébe vegye. Az Ön által betöltött, nagy felelősséggel járó tisztségek Önt minimum arra kötelezik, hogy minden lehetőséget megragadva felemelje a szavát a magyarországi cigányságot sújtó, fent említett közhatalmi intézkedések ellen.

Tisztelt Farkas Flórián!

A fentiek értelmében kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmények tekintélyére alapozva határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolása nem kerülhet veszélybe.

Amíg ezt nem teszi meg, jobb, ha inkább elő sem veszi a tollát.

Üdvözlettel:

Teleki László,
az MSZP Országos Elnökségének tagja

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek