Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Török Gábor: komoly presztízsveszteség lehet a Fidesznek az államfőcsere
2012-01-19 08:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Török Gábor: komoly presztízsveszteség lehet a Fidesznek az államfőcserePresztízsveszteség lenne, ha a plágiumvád miatt a Fidesz megvonná a bizalmat Schmitt Páltól, ám a lépés mellett is szólnak érvek - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: az IMF-tárgyalások kapcsán a kormány csupán rossz és rosszabb lehetőségek közül választhat.

 

 

 

 

A Schmitt Pál köztársasági elnököt ért plágiumvádnak a politikai elitben is van jelentősége - mondta Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző kiemelte: ha igazak a vádak, azok olyan súlyúak, amelyek a Fideszt és a jobboldali tábort is rákényszerítik arra, hogy a dolog lényegét vizsgálják.

 

Mint a hvg.hu kiderítette, Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével. A dolgozat ráadásul nem felel meg a doktori disszertáció alapvető követelményeinek sem, ennek ellenére summa cum laude minősítést kapott bírálóitól.

 

A Vision Politics igazgatója az Inforádióban elismerte, hogy komoly presztízsveszteség lehet az államfőcsere, de mint mondta, szólnak érvek amellett is, hogy a kormánypártok megfontolják, hogy megvonják bizalmukat Schmitt Páltól. Ezek egyike, hogy egy új köztársasági elnöknek két évvel tovább, 2017 nyaráig tartana a mandátuma, emellett az is szempont lehet, hogy egy ilyen botrány után van-e még haszna a Fidesz számára az államfőnek - fejtette ki.

 

Török Gábor úgy látta, hogy komoly precedenst is teremthetne a lépéssel a Fidesz, és a vádak közepette pozitív fogadtatása is lehetne az önfegyelmet és a belátás gyakorlását igazoló döntésnek.

 

A politikai elemző kitért arra is, ha bebizonyosodna, hogy a vád nem igaz, az nagyon súlyos következményekkel járna. Nemcsak a botrányt kirobbantó szerkesztőség hitelessége erodálódna, hanem a választók szemében ez sok más hasonló támadást is önmagában hiteltelenítene - tette hozzá.

 

Rossz és rosszabb

 

Török Gábor beszélt arról is, hogy az IMF-tárgyalások kapcsán a kormány csupán rossz és rosszabb lehetőségek közül választhat. Akár megállapodik a kormány az IMF-el, akár nem, súlyos árat kell fizetnie érte - emelte ki.

 

 

Egy olyan opciórendszer van az ország előtt, amelynek egyik végpontjában az államcsőd szerepel, a másikban pedig az, hogy az EU és az IMF diktátumai alapján alakítja politikáját Magyarország - hangsúlyozta a Vision Politics igazgatója. A politikai elemző úgy látta, ha a kormány a megállapodás mellett dönt, fel kell adnia az elmúlt másfél év - hatalmi logika értelmében vett - eredményeiből és törekvéseiből.

 

Lehetnek olyan kérések, követelések, amelyeknek a politikai ára jelentős, és gondolhatja úgy egy politikus, hogy ez összevethető akár egy államcsődszerű helyzetben megfizetendő kárral is. Az államcsőd árát azonban egyelőre senki nem látja - fejtette ki Török Gábor. Az elemző kitért arra is, hogy még nem dőlt el, hogy a kormány képes-e politikai korrekciót végrehajtani. Török Gábor úgy látta, hogy ezzel a kérdéssel, önmagával és önmagáért küzd az utóbbi időszakban a kabinet.

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek