Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az elsmittelt ország - a hazaárulásról röviden
2012-01-15 12:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az elsmittelt ország - a hazaárulásról rövidenSchmitt Pállal nem az a baj, hogy a jelek szerint nem tudott megírni egy doktori disszertációt, hanem az, hogy teljesen komolytalanná és szalonképtelenné teszi Magyarországot a világ civilizált felén. Egy elsmittelt országnak egy smittelő ál(l)amfő jár?

 

 

 

 

 Akár stílszerűnek is nevezhetnénk, hogy miután a kormány bejelentette a magyar társadalmat nagyobbrészt lobotomizáló felsőoktatási keretszámokat, pár napra rá kiderült, hogy Schmitt Pál köztársasági, izé, államfő nagy valószínűséggel doktori disszertációja nagy részét kölcsönvette egy megboldogult bolgár sporttörténésztől. Minek tanulni, ha vannak egyéb módok is a tudományos fokozat megszerzésére? A kormány és Schmitt Pál javára legyen mondva, hogy ezt a vélekedést aztán a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának dékánja is megerősítette, aki a mundér becsületét védendő úgy vélekedett, hogy a bírálók, akiknek nem lett gyanús a 180 oldalnyi egyezés, jól végezték munkájukat. Innentől kezdve tökéletesen igaza van Hoffmann Rózsának: mi a fenének költenénk erre közpénzből?

Schmitt Pállal persze nem az a baj, hogy valójában nem doktor, elvégre ettől még bárki lehet rendes ember, és a valódi doktorok sem feltétlenül rendes emberek. A probléma az, hogy amennyiben igaz a hvg.hu állítása - márpedig érdemi cáfolat egyelőre bizony nem született -, akkor Schmitt Pál épp olyan, mint egy bizonyos Gyurcsány Ferenc, akit a Fidesz-KDNP az előző ciklusban a parlamentben sem volt hajlandó megtűrni, mert az ország népe füllentésen kapta. Gyurcsány azt találta mondani, hogy minden rendben van a magyar költségvetéssel, Schmitt Pál pedig azt, hogy saját kútfőből írt egy 213 oldalas értekezést.

Amennyiben az igen alaposnak tűnő plágiumgyanú beigazolódik, úgy egy normális ország esetében egyértelmű a következő lépés: a lopáson kapott ál(l)amférfi sűrű bocsánatkérés közepette távozik posztjáról. A normalitás azonban sosem volt az erősségünk, az elmúlt másfél évben pedig ettől még messzebb sodródtunk. Schmitt miért is mondana le, hiszen a közelmúltban nem csupán a hazugság és a lopás vált a magyar valóság alapjává, hanem ennek arrogáns tagadása azokban az esetekben is, amikor a helyzet teljesen védhetetlen. Az, hogy most épp a lopás kerül államfői szintre, teljesen logikus kimenetele ennek a folyamatnak.

 

Az elsmittelt ország - a hazaárulásról röviden 

 

A történet ezzel együtt is igen kínos mind Orbán Viktor, mind a mi számunkra. Ahogy arra emlékezhetünk, Orbán annak ellenére vitte végig Schmitt felkenését, hogy ez ellen a Fidesz keménymagja, többek között Kövér László is erősen tiltakozott: a búvópatak szerűen ekkor előbukkanó belső ellenzék egész egyszerűen nem tartotta alkalmasnak az opportunizmusáról legendás férfiút erre a valódi hatalommal nem, reprezentációval azonban bőven járó posztra. Az eltelt szűk másfél évben kiderült, hogy Kövérnek és társainak tökéletesen igazuk volt: Schmitt az eredetileg magasztosnak szánt Nemzeti Együttműködés Rendszerének tökéletes paródiája, akinek láttán a hinni akarók többsége sem tudja már komolyan venni a NER-t.

Mindez újabb csapás az Orbáni Tévedhetetlenség dogmájának. Orbán Viktor rengeteg olyan államfő szerű biodíszletet találhatott volna, akik megfelelően hozták volna a méltóságteljes, de semmi vizet nem zavaró államférfi imidzsét, jobboldali érzelmű, valódi doktori címmel rendelkező tudósok tömege állt volna rendelkezésére. Ő ehelyett a szervilizmus és opportunizmus mintaképét választotta, ami hasonlóan végzetes személyi döntés volt, mint egy, a számokkal látványosan hadilábon álló önjelölt prófétát megtenni gazdasági csúcsminiszternek. Schmitt esetében ráadásul még azzal sem nagyon lehet etetni a híveket, hogy mindez a bolgár bankárok összeesküvése lenne.

Mindez természetesen Orbán Viktor személyes problémája, az viszont már a miénk, hogy az országot a külvilág felé reprezentáló legfőbb közjogi méltóságunk teljesen nevetségessé vált. A külföldi vezetőket teljesen hidegen hagyták Schmitt Pál nyelvi kompetenciájának hiányosságai, és az sem feltétlenül érdekelte őket, hogy a magát motornak képzelő ál(l)amfő minden elé tett papírt mérlegelés nélkül aláír, ám a plágiumügy végérvényesen komolytalanná és szalonképtelenné teheti Schmittet a világ normális felén. Nem feltétlenül azért, mert más országok vezető méltóságai nem követtek el stikliket, hanem azért, mert amennyiben egy ilyen kiderül, úgy az nagyon gyorsan igen látványos következményekkel jár, például az illető másnap már nem nagyon megy be dolgozni.

Magyarországot jelen pillanatban külföldön egy közutálatnak örvendő kormányfő és egy közröhejnek örvendő államfő képviseli, őket próbálja halálra váltan ellensúlyozni egy kétségbeesett külügyminiszter és egy jó szándékú, ám valós hatáskörrel nem rendelkező tárca nélküli (!) miniszter. Ideje lenne újraértelmeznünk a hazaárulás fogalmát.

 

C-PRESS - STOP

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek