Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigányoknak meg kell bélyegezniük a bűnözőket
2012-01-09 11:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A cigányoknak meg kell bélyegezniük a bűnözőketbűnözőketA Láso drom - Jó út cigány polgári mozgalom alapítói szerint nincs kettős mérce: nekik, a cigány-magyaroknak is meg kell bélyegezniük a közülük kikerült bűnözőket. „Elítélésükben, az ellenük való védekezésben az élen kell járnunk, a Jó úton" - hangsúlyozta az úttörő jellegű szerveződés egyik elindítója, Illés Tibor jászsági cigány-magyar vezető.

 

 

 

 

Cigány–magyar emberek a Jászságban létrehoztak egy mozgalmat, amelynek keretében a cigányság részéről országszerte minél többen elítélhetik a bűnöző romákat – tudatta a Magyar Hírlappal Illés Tibor, aki bár a jászteleki Lungo Drom vezetője, civil cigány–magyar emberként nyilatkozott. A kezdeményezés ötletéről tavaly augusztusban számolt be a Magyar Hírlap. Mostanra elkészült a mozgalom bővítését elősegíteni hivatott aláírásgyűjtő ív szövege. Az aláírásgyűjtést márciusban indítják újára a következő szöveggel:

„A Láso drom – Jó út civilszervezet célja az elmúlt években kialakult társadalmi feszültség enyhítése. Nem mondjuk, hogy ez a feszültség cigányok és magyarok közt jelentkezett, mert cigányok és magyarok egyszerre vagyunk. Őseink évszázadok óta Magyarország polgárai, ehhez az országhoz, ehhez a kultúrához kötődünk. Cigányságunkra és magyarságunkra egyaránt büszkék vagyunk, és büszkék is szeretnénk maradni. Ezért fontosnak tartjuk, hogy összetartozásunknak hangot adjunk. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a minket ért, hanem a közösségünkhöz tartozók által okozott sérelmekről is beszéljünk. Nincs kettős mérce: nekünk is meg kell bélyegeznünk a közülünk kikerült bűnözőket, akik a legtöbbet saját közösségüknek ártják. Elítélésükben, az ellenük való védekezésben az élen kell járnunk – a Jó úton.”

A Láso dromot ezekben a hetekben jegyeztetik be mint civilszervezetet, és minél több cigány–magyar ember csatlakozására számítanak.

„A cigányság megítélése a többségi társadalom vagy a nagyvilág részéről nem csak a szegénység miatt nagyon rossz. Úgy kell küzdenünk az általánosítás ellen, és úgy nyithatunk a többségi társadalom felé, ha a cigány emberek közül minél többen elítélik a cigányság bűnöző életmódot folytató rétegét” – hangsúlyozta a jászteleki vezető.

Meglátása szerint arányaiban kevés bűnöző él a cigányság soraiban, viszont mivel a szóban forgó egyének sokszor durva bűncselekményeket követnek el, így – véli – nem csoda, hogy mindezt mások, bőrszíntől függetlenül, már nem akarják tovább tűrni.

„Nálunk, Jászteleken tíz cigányból kilenc normálisan akar élni, próbál beilleszkedni a többségi társadalomba. De majdnem mindenhol vannak olyan romák, akik a bűnözésre alapozzák az életüket. Az pedig egyre nagyobb baj, hogy számtalan fiatal a gazdag roma bűnözőket tartja példaképnek” – hívta fel a figyelmünket Illés Tibor.

Mindezek miatt ő és több jászsági társa azt szeretné, ha aláírásával minél több cigány–magyar ember csatlakozna a Láso drom – Jó út cigány polgári mozgalomhoz.

„Várjuk azt is, hogy cigány származású magyar közéleti személyiségek, művészek, sportolók, papok, politikusok, értelmisé­giek is csatlakozzanak a mozgalomhoz, ezzel is a jogkövető magatartás mellett foglalva állást” – emelte ki az alapítók nevében Illés Tibor.

C-PRESS - Magyar Hírlap
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek