Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bemutatta programját a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalom
2011-12-16 08:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bemutatta programját a 4K! - Negyedik Köztársaság mozgalomA budapesti sajtótájékoztatón Istvánffy András koordinátor elmondta, hogy tagságuk a következő fél évben fogja megvitatni a pártprogramot, amit a májusi alakuló kongresszus fogad majd el. Hangsúlyozta, hogy pártprogramjuk alapján fogják elkészíteni 2014-es választási programjukat. A koordinátor kitért arra is, hogy alapeszméjük a patriotizmus, ami egyaránt elutasítja a bezárkózó nacionalizmust és a rossz értelemben vett kozmopolitizmust is.

 

 

 

A patriotizmus céljai közé sorolta, hogy a demokratikus intézményrendszer "valóban működjön" és érdemi beleszólást engedjen a haza sorsába. Hozzátette, hogy mindenkinek lehetővé kell tenni, hogy Magyarországon boldoguljon, miközben magának a hazának is meg kell adni az önrendelkezés lehetőségét.

 

"A harmadik köztársaság intézményrendszere megbukott"

 

 

Istvánffy András kijelentette, hogy a harmadik köztársaság intézményrendszere megbukott, mert a január 1.-jén életbe lépő alaptörvény "a köztársaság végét jelenti". A politikus szerint ez a helyzet azért is alakulhatott ki, mert a rendszerváltozás nem teljesítette az induláskor tett ígéreteit. Szavai szerint a jogállami kereteket és a szabadságjogokat biztosították, de a részvétel lehetősége meglehetősen formális maradt. Hozzátette, hogy az utóbbi húsz évben követett gazdasági modell nem volt képes szavatolni a létbiztonságot.

 

A legfontosabb közjogi célkitűzésüknek a köztársaság "újraalapítását" nevezte. Meglátása szerint az "egypárti alaptörvény" megakasztotta Magyarország alkotmányos fejlődését ezért szervezetük egy érdemi konszenzussal akarják létrehozni az új köztársaságot.

 

Új alkotmány - népszavazással

 

Alapkövetelménynek tartotta, hogy az új alkotmányt majdan népszavazással fogadják el. Elmondta azt is, hogy az általuk tervezett új alkotmánynak az 1989-eshez hasonlóan kerülnie kell "az ideológiai betéteket", de abban különbözni fog, hogy a független intézmények szerepét érdemben megerősítik. Egy új érdemi köztársaság csak akkor tud létrejönni, ha Magyarország minden lakójának lehetősége van arra, hogy érdemben részt vegyen benne - szögezte le.

 

Arra a kérdésre, hogy mely politikai erőkkel működnének együtt az általuk tervezett alkotmányozás során, azt felelte, hogy olyan alaptörvényre van szükség, amelyik megszünteti a politikai szekértáborok kettéosztottságát. Hozzátette, hogy az új alkotmányt a konzervatív szavazók nagy részének is el kell tudnia fogadni, de az még nyitott kérdés, hogy a jogszabályt milyen intézményi keretek között hoznák létre.

 

Vekerdy Panni az új köztársaság egyik alapfeltételének nevezte a cigányság érdemi társadalmi integrációját. A 4K! szóvivője a szervezet nevében elutasította, hogy bárkinek a "vérében lenne" a bűnözés. A téma kapcsán hangsúlyozta az állami integráció eszközeinek és az egyenlő feltételek megteremtésének szükségességét. Hozzátette, hogy az integrációt nem lehet kizárólag felülről irányítva megoldani, a cél elérésének érdekében szükség van a romák saját önszerveződéséire is.

 

A 4K! másik szóvivője, Nagy András fenntarthatatlannak nevezte a jelenlegi gazdasági modellt, mert a gazdaság az olcsó munkaerőre épülő, alacsony hozzáadott értékű bérmunkákra koncentrál, amivel nem lehet versenyezni a tőlünk keletebbre fekvő országokkal.

 

"Fejlesztő állam"

 

Saját elképzeléseiket ismertetve az úgynevezett fejlesztő államot említette, amelyet egy hosszú távú, szakmai egyeztetésen alapuló gazdasági stratégiával kombinálnának. A modellt részletesen ismertetve azt mondta, hogy az állam aktív szerepet vállal a gazdaság fejlesztésében, miközben kijelöl húzóágazatokat, összehangolja az oktatást és a kutatásfejlesztést valamint segíti a cégeket, hogy az export területén is megerősödjenek. Nagy András hozzátette, hogy minden eszközzel megpróbálnak fellépni a szürkegazdaság ellen. Ezek között szerepelne egy adóamnesztia is, amelynek során a cégek kifehéríthetik működésüket.

 

Kérdésre válaszolva Istvánffy András azt mondta, hogy az első regisztrációs hullámuk novemberben zárult le, ennek alapján már több mint ötszáz taggal rendelkeznek. Hozzátette, hogy megkezdték a csoportjaik szervezését. Hangsúlyozta, hogy az erős budapesti érdeklődés mellett, az egész ország területéről voltak jelentkezőik és első csoportjaik éppen Kelet-Magyarországon alakultak meg. Alapvető célkitűzésnek nevezte, hogy alakuló kongresszusukra többen legyenek, mint a jelenleg legkisebb parlamenti párt, az LMP.

 

C-PRESS - Hirszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek