Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hazugság miatt égették fel a cigánytelepet
2011-12-13 08:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hazugság miatt égették fel a cigánytelepetMár későn, de kiderült, hogy hazudott az a 16 éves olasz lány, aki korábban azt állította: megerőszakolta őt két cigány férfi.

 

 

 

 

 

A lány, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, az általa kitalált történettel óriási felháborodást váltott ki. Szombaton több százan vonultak az utcára Torinóban, és az állítólagos erőszaktevők fejét követelték. A lány azt mesélte korábban, hogy két felnőtt cigány férfi megragadta őt, és egy épület mögé vonszolták, ahol erőszakos nemi közösülésre kényszerítették. A lány története hamar elterjedt a városban, és egy 50 fős tömeg vonult a cigánytáborhoz. Szemtanúk elmondása szerint a nőket és gyermekeket felszólították, hogy hagyják el házaikat mielőtt petárdákat és molotov-koktélokat dobtak a telepre.


Gyűlölethullám

 

A cigány lakosság kimenekítésébe a torinói rendőrség is beszállt, sérülés nem történt, de a keletkezett tűz miatt az egész tábor leégett. A rendőrséggel egy időben érkezett a helyszínre a történetet kitaláló lány bátyja is, aki a hatóságoknak elmondta az igazságot. Elmondta: testvére töredelmesen bevallotta neki a hazugságot, de akkor már túl késő volt megfékezni az emberek haragját. Arra a kérdésre, hogy miért tette ezt a húga a cigány közösséggel, a báty a La Repubblica olasz napilapnak elmondta: testvére megígérte a családjának, hogy szűz marad, ameddig férjhez nem megy, de ezt nem tudta betartani. Így kitalálta megerőszakolásának történetet, amellyel több cigány családot tett földönfutóvá.

 

Az olasz háború utáni fellendülés jegyében, főként a Dél-Olaszországból érkező vendégmunkásoknak épített torinói Valette-telepet mezők veszik körül, közelében pedig a Juventus új futballstadionja épült fel. A stadion mellett egykoron az olasz Savoy királyi család régi vadásztanyája volt, most romák lakják a helyet. A helyi lakosok soha nem nézték jó szemmel a jövevényeket.

Paola Bragantini, az olasz balközép Demokrata Párt titkára szerint a cigányokra támadó csoport élén radikális eszméket valló, vélhetően Juventus szurkolók állhattak, ugyanis a tábor lángolása közben focimeccsekről ismert drukker dalokat énekeltek. Ez a csapat korábban már egy focistával szemben is rasszista módon lépett fel, Mario Balotellit bőrszíne miatt kezdték ki. Pier Fassino, Torinó polgármestere mélységesen elítélte a lincselőket, Bragantini szerint pedig a mostani eset jól példázza az Olaszországban uralkodó, romák elleni gyűlöletet.

 

C-PRESS - mindennapi.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek