Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Zsarolja a minisztérium a Rajkó együttest?
2011-12-08 08:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Zsarolja a minisztérium a Rajkó együttest?Adja fel a függetlenségét, legyen a minisztérium zenekara - ezt az ajánlatot tette a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára tegnap, amikor meglátogatta a Rajkó Művészegyüttest. Ha beleegyeznek, megkapják azt a csaknem negyvenmillió forintot, amit a KIM meghívásos, zárt pályázatán augusztusban elnyertek. A Rajkó Művészegyüttes tagjai már tíz hónapja nem kapnak fizetést, van, aki éhezik.

 

 

 

 

  A Rajkó zenekarhoz, mely jövőre lesz 60 éves, tegnap délelőtt ellátogatott Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára. Ötvenen várták. Hogy megkapják végre azt a csaknem negyvenmillió forintot, amit a minisztérium meghívásos pályázatán nyert el a Rajkó. Az együttest a minisztérium március óta hitegeti.

 

  Akkor látott napvilágot a hír, hogy a magyarországi roma együttesek és kulturális intézmények közül a nagy hírű Rajkó Művészegyüttest a kormányzat kiemelten kívánja támogatni. Úgy, hogy kiírtak egy zártkörű pályázatot kimondottan a Rajkó Művészegyüttes, a 100 Tagú Cigányzenekar és a hodászi Cigány Tájház számára. Az éves keret 100 millió forint, és a KIM nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatok osztálya augusztus 15-én arról értesítette a Rajkó Művészegyüttest, a pályázaton megfeleltek, erre az évre 39,4 millió forintot kapnak.

A szerződéskötésre harminc napon belül sor kerül, azt követően fizetik a támogatást. Ha betagozódnak a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzathoz. Az ORÖ teljes vagyonátadást követelt, ám tervezetükben szakmai elképzelések nem szerepeltek. A Rajkó Művészegyüttes nemet mondott, a tagok egy része tovább éhezett. November 30-án a helyettes államtitkár újabb ötlettel állt elő: tartozzon a Rajkó Művészegyüttes a Design Terminál Nonprofit Kft.-hez. Ha betagozódnak, megkapják a pénzt.

Tegnap délelőtt a helyettes államtitkár személyesen kereste fel a Rajkó zenekart, s arról beszélt, milyen előnnyel járna, ha állami céghez tartozna. Ha a minisztérium zenekara volna. Majd lesznek állami megrendelések is, de csak akkor, ha a Rajkó még az idén megköti a szerződést a Design Terminál Nonprofit Kft.-vel.

"A minisztérium - magyarázta a Népszavának a helyettes államtitkár - tulajdonosa a Design Terminálnak, és már folyamatban van a névváltoztatás is, mert a Design Terminál ugye nem mond semmit. Forum Hungaricum lesz belőle... Evvel párhuzamosan bővül a cég funkciója a hungaricumok őrzésével. Így volna gesztora a Rajkó Művészegyüttesnek, ami egy brand, egy nemzeti kincs. Egyébként más minisztériumoknak is van zenekara."

A Rajkó Művészegyüttes Nonprofit Kft igazgatója, Gerendási István a megbeszélés után annyit mondott, a fuldokló ember az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodik. S szerződéstervezetet a minisztériumtól ugyan még nem láttak, de mindjárt itt a karácsony, s ha betagozódnak, akkor két héten belül megkapnák a 39,4 millió forintot. Ha nem, akkor...
Akkor a helyettes államtitkár szerint a kisebbségvédelmi tevékenységre elkülönített költségvetési pénz elvész.

C-PRESS - Scipiades Erzsébet / Népszava
 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 • Kínai horoszkóp: a Disznó hónapja az újrakezdést hozza
  Meglehetősen változékony és különösen aktív időszak várható a Disznó hónapjában, ezért ahogy mindig, most is érdemes minél tudatosabban felkészülni rá.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 14-től 20-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek