Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Páneurópai Roma Stratégia elfogadtatása miatt utaztak közgyűlési elnökök az Azori-szigetekre
2011-12-05 12:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Páneurópai Roma Stratégia elfogadtatása miatt utaztak közgyűlési elnökök az Azori-szigetekreA 12 megyei közgyűlési elnök azért utazott november végén, az Azori-szigeteken megtartott Európai Régiók Gyűlésére (AER), mert az ülésen magyar előterjesztésre a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek - közölte pénteken több résztvevő az MTI megkeresésére.

 

 

 

 A Blikk internetes oldala arról számolt be, hogy a fideszes politikusok annak ellenére utaztak el a Portugália autonóm körzetének számító, ám onnan 1.500 kilométerre, az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre, hogy "a felmerülő költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam".


A Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke erre reagálva az MTI-vel közölte, hogy nyaralás helyett a páneurópai romastratégia mellett lobbizott, valamint a megyei önkormányzatok jövőbeni területfejlesztési munkájához szerzett támogatást a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) 12 tagú delegációja az Azori-szigeteken rendezett tanácskozáson.


Ambrus András nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyibe került az utazás, ám annyit elárult, hogy a MÖOSZ az év elején befizetett tagdíjakból összesen 7 millió forintot különített el idén külügyi utakra. Ennek ellenére egyetlen konferencián, kongresszuson sem vettek részt idáig - tette hozzá.


A romastratégia melletti lobbizás volt az egyik cél, míg a másik a testület újonnan megválasztott elnökének és főtitkárának a megismerése - mondta Ambrus András. Az utazás legfontosabb hozadéka az lehet, hogy az Európai Régiók Gyűlésének területfejlesztési-, illetve EU- biztosa ígéretet tett egy viszontlátogatásra, és szaktudásával, illetve tanácsaival sokat segíthet a megyékre háruló területfejlesztési feladatok ellátásában - fűzte hozzá.


Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a Somogy megyei közgyűlés elnöke, a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) társelnöke az MTI-nek azt mondta: "ha kell a világ végére is elmegyek, ha megvan az esély arra, hogy Somogy megyének, a somogyi embereknek hasznot hajtsak".


A politikus hozzátette: "még szerencse, hogy ez a somogyi embereknek egy fillérjükbe sem került, mivel a kinti tartózkodás költségeit az Európai Régiók Gyűlése fizette".


A megyei közgyűlési elnök elmondta azt is, hogy az ilyenkor szokásos külföldi kiküldetésekre járó napidíjat készpénzben befizette az önkormányzat kasszájába, mert úgy ítélte meg, hogy az út a somogyi embereknek hasznot nem hozott.


Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés fideszes elnöke, az AER Büró magyarországi tagjaként vállalta egy összeurópai roma stratégia előkészítését, előterjesztését - tájékoztatta a megyei önkormányzat az MTI-t.


A megyei elnök a tervezet kidolgozásához a Miskolci Egyetemet kérte fel, ahol - Szabó Tóth Kinga igazgató irányításával -, szakértők, cigány civil és politikai szervezetek együttműködésével készült el a stratégia.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek