Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balog Zoltán: megfelelő arányban részesüljenek a romák a felzárkóztató programokból
2011-10-27 09:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Balog Zoltán: megfelelő arányban részesüljenek a romák a felzárkóztató programokbólBalog Zoltán fontosnak tartja, hogy a romák megfelelő arányban részesüljenek a felzárkóztató programokból, ugyanakkor tudni kell, hogy nem csak a romák között súlyos probléma a mélyszegénység; a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára erről szerdán, a Roma Koordinációs Tanács második ülésén beszélt Budapesten.

 

 

 

 

Mint kiemelte, konkrét intézkedési tervet, időpontokat és számokat tartalmazó nemzeti társadalmi felzárkózási és roma stratégiát szeretnének elfogadtatni a kormánnyal és az Európai Unióval. A társadalmi véleményezési lehetőség határidejét november 9-ig meghosszabbították - tette hozzá az államtitkár.
Közlése szerint az etnikai adatgyűjtésben számítanak az Országos Roma Önkormányzatra (ORÖ) és a kisebbségi ombudsmanra. Egyebek mellett ahhoz kellenek adatok, hogy a foglalkoztatási programba be tudják vonni a romákat - magyarázta.


Balog Zoltán felhívta a figyelmet: 1996-2006 között 120 milliárd forinttal támogatták a roma programokat, ebből viszont csak 10 milliárd forintról tudják biztosan, hogy célhoz érkezett. Ezért a jövőben az adófizetők pénzével "felelősen kell gazdálkodni" - fogalmazott. Kitért arra is, fontos, hogy "a többségi társadalom legalább egy részét meggyőzzék, nemzetstratégiai kérdésről van szó", amely "az egész ország felemelkedése szempontjából elengedhetetlenül szükséges".
Az államtitkár lényegesnek mondta, hogy ne lehessen megbélyegezni egy kisebbséget, mert ez a többségi társadalmon belül is feszültséget kelthet. A rendőrségnek pedig előítéletek nélkül kell vizsgálódnia bűnügyekben - hangsúlyozta Balog Zoltán.


Farkas Flórián, az ORÖ elnöke az ülésen egyebek között azt mondta: "mi nem akarunk úgy felzárkózni, hogy a többség kárára legyen". Utalt arra, hogy monitoring-rendszert állítottak fel saját munkájuk ellenőrzésére, mert "mindig tudni kell, hogy hová mennek a pénzek". Meglátása szerint "az borzasztó, hogy 100-120 milliárd forintot fordítanak ránk, és nincs eredmény", mert "eddig nyomon követhetetlen volt a pénzfelhasználás".


Matolcsy János szakértő arról beszélt, hogy a roma stratégia teljességre törekszik, tárgyilagos, sok helyen önkritikus, és "kínosan ügyel a felzárkózási és a roma kérdések arányos kezelésére". Ugyanakkor - véleménye szerint - hiányoznak abból a jó gyakorlatok, az elkerülendő rossz példák és a prioritások, valamint nem tisztázott az egyes szereplők funkciója a stratégia megvalósításában.


A Roma Koordinációs Tanács szeptemberben tartotta alakuló ülését a Parlamentben. A tanácsnak 27 tagja van. Balog Zoltán akkori közlése szerint az volt a cél, hogy minden olyan szereplőt meghívjanak, akinek roma ügyben mondanivalója lehet, így a tanács tagjai között vannak többek között a Magyar Tudományos Akadémia, az egyházak, a munkaadók és munkavállalók képviselői, a roma önkormányzatok és civil szervezetek delegáltjai.  

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk