Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nekünk bezzeg semmi sem tetszik: ez volt a hét
2011-10-24 08:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nekünk bezzeg semmi sem tetszik: ez volt a hétNem tetszik a rendszer, Orbán lelépése, az LMP költségvetési tervezete, a cigányintegráció csődje, a kertévék zuhanó színvonala, a szlovák politika, a magyar foci és mezőgazdaság, sőt még a nem tetszés sem tetszik. Posztszdszes-mindent fikázás? Mit fizetett a Fidesz? A hét publicisztikái.

 

 

 

 

A hetet egyértelműen az október 23-i program tematizálta: először a hír, hogy Orbán Viktor Brüsszelben lesz, ezért még az Astoriára tervezett fidesz nagygyűlést is lefújták. Para-Kovács Imre egyből le is csapta a magas labdát: „Anyák hívták fel szerkesztőségünket remegő hangon, hogy ugye, karácsonykor nem megy sehová Orbán, mert akkor nem jön a Jézuska, nem lesz Mikulás, és legrosszabb esetben, ha esetleg januárig nem ér vissza, akkor újév sem lesz, megint kezdjük elölről 2011-et” – írta Orbán nélkül a jézuska se jön című cikkében.

 

Azután mi magunk dobtunk követ a pocsolyába Kiss Ádám írásával, aki arról írt, hogy miért nem megy el a vasárnapra tervezett „Nem tetszik a rendszer” közös ellenzéki-civil megatüntetésre. „Nem fogok kimenni a vasárnapi tüntetésre, mert azt gondolom, hogy ez is csak egy újabb pótcselekvés, hiába értek egyet sok mindennel” – a cikk igen vegyes érzelmeket és heves reakciókat - gratulációt, értetlenséget, sértődést - váltott ki. Iványi György ellencikkben érvelt amellett, miért kell mégis elmenni.

 

"Nemteccik": el kell menni, hiába nem tetszik című cikkében Iványi azt írta: "Nem igaz, hogy „a demokrata nem fél”. Frászt nem. A szentek és pszichopaták nem félnek semmitől. Most veszélyben van a két sarkalatos jog is, amely magában hordja a kilábalás ígéretét. Aki pedig felismeri, annak tudnia kell, hogy nincs egyedül."

 

Cigányok, szlovákok, zöldek

 

Eközben gördítettük tovább a cigányvitát, Hell István és Póczik Szilveszter cikkével, valamint Felcsuti Péter és Forgács István megjegyzésével. "A cigány és nem cigány mélyszegények (vissza)integrálása érdekében több nemzedékre előremutató nemzeti stratégiát kell kidolgozni. Hatékony és egybefüggő társadalomszervező hálózatot kellene létrehozni és üzemeltetni, amely az érintett családok szintjéig képes lehatolni" - írta Póczik Szilveszter, míg Hell István szerint „a roma integráció a „polisz” ügye, tehát politikai kérdés, azok felelőssége, akik hivatásszerűen űzik a hatalom- és felelősségipart. Vagyis a hatalom birtokosaié.”

 

Hogyan ne csináljunk liberális kormánypártot? – pozsonyi szerzőnk, Tokár Géza a frissen bebukott szlovák kormány intő példáját állította elénk. "A szlovák kormányválság – közvetve pedig Robert Fico visszatérése a hatalomba – egy olyan politikai alakulat kétségbeesett lépésén múlt, amelynek létéért a magyar gondolkodók egy része is irigyelte az országot" - írta a szlovák liberális párt, az SaS szerepéről Tokár Géza.

 

Papp László Tamás pedig az LMP zöld költségvetés-tervezetén verte el a port. "A Fidesz és az LMP gazdaságfilozófiai rokonságának cementje a féktelen, a gyűlöletet súroló Bokros- és Bajnai-fóbia" - olvasható az LMP: Bogár László zöld pólóban című írásban.

 

Volt a héten még némi testnedv is: Mit keres a sperma a kilincsen? című írásában Ceglédi Zoltán a kertévék zuhanó színvonalán moralizált. "A két nagy tévé a válságot, a reklámpiac átalakulását úgy próbálja meg megúszni, hogy a maradék pénzt és erőforrást a recskázókra költi, és kidobálja az értékes dolgokat" – írta Ceglédi.

 

Egei Antal és Horváth Zsolt pedig ezúttal a focihoz értettek: a szombat délutáni, fradi-győzelemmel zárult Fradi-UTE örökrangadóról azt írták, hogy „az őszi szezon egyik jelentős politikai eseménye a Ferencváros-Újpest első osztályú labdarúgómérkőzés. A két legendás csapat ugyan a tabella alján, na de a Fradi-UTE általában legkevésbé a fociról szól.”

 

Elek Istvánnak pedig az nem tetszik, ami a magyar mezőgazdaság körül folyik. Egészen pontosan az Orbán-kormány szerinte kevés értékelhető lépésének egyike, a mezőgazdsági politika ellen folyó hangulatkeltés. "Napjainknak is lettek kulákjai?" című cikkében ennek adott hangot Elek István.

 

C-PRESS - hirszerzo.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk