Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a per
2011-10-22 10:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a perA tiszalöki emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Pest Megyei Bíróságon.

 

 

 

 

A vádirat szerint a munkába induló Kóka Jenőt 2009. április 22-én Tiszalökön, saját házának udvarán gyilkolták meg egyetlen lövéssel, amelyet egy távcsöves vadászpuskából, mintegy húsz méterről adtak le. Kiss Árpád elsőrendű és testvérét, Kiss István másodrendű vádlottat az egykor szerződéses katonaként Koszovót is megjárt Csontos István, a negyedrendű vádlott vitte autóval a helyszín közelébe, majd a több tíz kilométernyire lévő Polgáron várakozott társaira, ahol a bűncselekményt követően igazoltatták is, de mivel a rendőr nem találta gyanúsnak, tovább engedte.


A támadók autója a gyilkosság elkövetése utáni menekülésben a Keleti-főcsatorna melletti földúton, a sárban elakadt, ezért megkérték a munkahelyükön dolgozó F-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. Az ügyben tanúként szereplő nő a saját autóján visszavitte Kiss Istvánt és Kiss Árpádot Debrecenbe, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral húzták ki a járművet - áll a vádiratban.


A bíróság pénteken azt a három férfit hallgatta meg, akik segítettek az elakadt autó mentésében. Elsőként a helyszínhez közeli mezőgazdasági üzem vezetőjét, aki a tárgyaláson nem ismerte fel a vádlottakat.


Elmondta: a kollégáival reggel kocsival érkezett az üzembe, ahol F.-né Ny. Éva már várta őket, és kérte, segítsen neki, mivel egy ismerőse elakadt a sárban. A férfi ezért szólt a másik két tanúnak, hogy menjenek, és traktorral húzzák ki az autót, ami gyakori volt, évente hat-nyolc kocsit is ki kell menteniük. Az üzemvezető szerint a nővel másik két férfi is volt, de velük nem beszélt. Ezután elment Hajdúböszörménybe, és mire visszaért, az autót már kihúzták. Annyit látott még, hogy egy férfi mossa az autót. Egy későbbi képfelismerésnél ötven százalékos bizonyossággal állította, hogy Csontos Istvánt ismerte fel benne.


A második tanú nem emlékezett arra, hogy F.-né Ny. Évával volt-e más is. Mint mondta: a földútról egy fehér Opelt vontattak ki, annak sofőrje az autóban ült. Arról nem volt szó, hogy mit keres ott, nem beszélgettek. A tanú senkit nem ismert fel sem a tárgyaláson, sem a képfelismerés során. A harmadik férfi szintén nem ismerte fel a vádlottakat, se pénteken, se korábban. Ő szintén látott a nő mellett két férfit az üzemnél, de ők távolabb álltak. Elmondta, hogy miként mentették ki az autót, és miután visszaértek, már nem találkozott senkivel.


A bíróság néhány részlet tisztázása miatt szembesítette F.-né Ny. Évát a tanúkkal, de az eredménytelen maradt.


A tárgyaláson végül levetítették a Csontos István helyszíni kihallgatásáról készült videofelvételt. A felvétel a vádlottak volt munkahelyén, Debrecenben, a Perényi 1 nevű szórakozóhelyen indul, ahol a negyedrendű vádlott egyebek mellett saját szerepéről beszél, és megmutatja a fegyverek rejtekhelyét. A nyomozók végül a helyszínre vezető utat próbálják rekonstruálni a vádlott segítségével, de az nem sikerül. Kiss István ezekre reagálva a tárgyaláson azt mondta: amiről vádlott-társa beszél nem igaz, nem történt meg.


A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

A tárgyalás jövő hét szerdán a kislétai támadás bizonyítási eljárásával folytatódik. 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk