Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kétezer roma nő kap asszisztensi képzést
2011-10-20 09:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kétezer roma nő kap asszisztensi képzéstA szociális területen zajló átalakítások egyik fontos célja, hogy a valóban rászorulók kapják a támogatást, alapelv azonban, hogy ennek fejében együttműködés várható az érintettektől - közölte Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán Szegeden, a témában rendezett nemzetközi tanácskozáson.

 

 

 

 

A kereszténydemokrata politikus szavai szerint a kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a lépések eredményesek: az iskoláztatási támogatás feltételhez kötésével például 20 ezer gyermek taníttatása vált rendszeresebbé az elmúlt évben. Az államtitkár szerint fontos lenne, hogy a támogatásokat, segélyeket - ahol lehet - természetben kapják meg az érintettek, s ezek nagy része hazai termék, Magyarországon előállított élelmiszer legyen

 

Soltész Miklós a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének XIII. nemzetközi konferenciáján tartott előadásában kitért az uniós források hatékony felhasználásával kapcsolatos problémákra is. Mint mondta, a kormányváltás idején a szociális területen a 2007 és 2013 között felhasználható összeg csupán 30 százaléka volt lekötve. Ezért az egyik legfontosabb feladata a pályázati rendszer rendbetétele volt. Így a már kiírt vagy meghirdetés előtt álló pályázatokon több tízmilliárd forintnyi forrás áll rendelkezésre a bölcsődék, gyermekjóléti intézmények, bentlakásos otthonok fejlesztésére, korszerűsítésére.

 

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta, a kormány a szociálpolitika, az oktatás- és foglalkoztatáspolitika összehangolásával, az Európa 2020 stratégia részeként, tíz esztendő alatt a szegénységi küszöb alatt élők csaknem hárommilliós létszámát fél millióval kívánja csökkenteni. Ma a szegénységben élő gyermekes családok aránya 16 százalék, ezt a stratégia alapján 2020-ra 12,8 százalékra akarják mérsékelni. Magyarországon jelenleg a háztartások egytizedében nincs aktív kereső, arányukat tíz esztendő alatt 8,2 százalékra mérsékelnék – közölte a fideszes politikus.

 

E célok elérése érdekében a kormányzat a gyermekszegénység, az etnikai hovatartozásból fakadó hátrányok és a területi egyenlőtlenségek felszámolása elleni programokra koncentrál – tette hozzá az államtitkár. Balog Zoltán kifejtette, a roma integráció szempontjából ma sokkal jobban áll az ország, mint négy vagy öt éve, mivel a társadalom jelentős része felismerte a probléma súlyát, azt, hogy nem egyszerűen humanitárius ügyről, hanem gazdasági szükségszerűségről van szó.

 

A konferencián, elsősorban a szociális intézmények vezetői körében, élénk visszhangot keltett az a program, amelynek részeként kétezer roma nő kap jövőre asszisztensi képzést. Feladatuk a cigányság és a többségi társadalom közötti közvetítés lesz a szociális, illetve gyermekjóléti intézményekben.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk