Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tanúmeghallgatással folytatódott a tiszalöki támadás bizonyítási eljárása
2011-10-20 09:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tanúmeghallgatással folytatódott a tiszalöki támadás bizonyítási eljárásaA tiszalöki emberöléssel összefüggő tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere szerdán a Pest Megyei Bíróságon.

 

 

 

 

 

A vádirat szerint a munkába induló Kóka Jenőt 2009. április 22-én Tiszalökön házának udvarán gyilkolták meg egyetlen lövéssel, amelyet egy távcsöves vadászpuskából, mintegy húsz méterről adtak le.


A vád szerint a lövést Kiss Árpád elsőrendű vádlott adta le, de a támadásnál Kiss István másodrendű vádlott is jelen volt. Kóka Jenőt abból a megfontolásból választották ki, hogy egy rendezett életvitelű roma elleni támadás erőszakos válaszlépésekre sarkallhatja a romákat. A terepszemle alapján úgy döntöttek, a harmadrendű vádlottat, Pető Zsoltot kihagyják a bűncselekmény elkövetéséből.


A vád szerint a helyszín közelébe az egykor szerződéses katonaként Koszovót is megjárt Csontos István negyedrendű vádlott vitte egyik társa rokonának autóján a vádlottakat, majd a több tíz kilométernyire lévő Polgáron várakozott társaira.


A férfit a bűncselekmény után nem sokkal igazoltatták is, de mivel az iratai rendben voltak, és semmilyen gyanús körülmény nem merült fel - az igazoltatáskor a rendőrnek azt mondta, egy nőre vár -, továbbengedték - olvasható a vádiratban.


A támadók autója a gyilkosság elkövetése utáni menekülésben a Keleti-főcsatorna melletti földúton a sárban elakadt, ezért megkérték a munkahelyükön dolgozó kolléganőjüket, F.-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. Az ügyben tanúként kezelt nő a saját autóján visszavitte Kiss Istvánt és Kiss Árpádot Debrecenbe, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral húzták ki a járművet - áll a vádiratban.


A szerdai tárgyaláson először a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjét hallgatta meg a bíróság. Elmondta: aznap éjjel néhány perccel a gyilkosság után hívta fel telefonon az áldozat egyik rokona, hogy jöjjön, mert Kóka Jenőt lelőtték. Ő még akkor érkezett oda, amikor az áldozatot újraéleszteni próbálták. Elmondása szerint a bűncselekményt senki nem látta.


Mint mondta, többen számoltak be neki arról, hogy közvetlenül a támadás előtt, este 9-10 óra körül egy nagy, sötét autót láttak körözni a telepen, de azt nem említette, hogy kik láthatták. Miszori László bíró nyomatékos felszólítására végül felsorolta a neveket. A bíró az alapján próbálta meg kideríteni, hogy mikor láthatták az autót, hogy összevetette a tanúvallomásokban szereplő adatokat a tévéműsorral. A tanú azt is elmondta, hogy a látott autó leírása hasonlított a volt alpolgármester járművéhez, de vele sikerült tisztázni, hogy nem járt akkor a környéken.


Ezután a 2009. április 22-23-án tartott helyszíni szemle videofelvételeit nézte meg a bíróság. A felvételen látszik a bűncselekmény közvetlen környezete, az éjjeli fényviszonyok és a holttest is, a rajta lévő sérülésekkel. A halottszemlén készült anyagot is levetítették, az áldozatot a bal mellbimbó felett lőtték meg, a halál okaként belső vérzést állapítottak meg. A reggel készül felvételen több lövedékdarab is látható. Fényképeket is bemutattak, amelyeken a rendőrök rekonstruálni próbálták a lövés irányát, látható volt egy falevél is, amelyen valószínűleg áthatolt egy lövedék.


A bíróság szerdán utoljára a Csontos Istvánt igazoltató rendőrt hallgatta meg. Mint mondta, aznap éjjel Polgáron teljesített szolgálatot, és értesült arról, hogy mi történt Tiszalökön. Mivel fokozott ellenőrzést rendeltek el, ezért igazoltatta az autójával a kocsma mellett parkoló Csontos Istvánt. A vádlott átadta neki az iratait, mire a rendőr lekérte az adatait. Mint mondta, szóba is elegyedtek, Csontos arról beszélt neki, hogy egy interneten megismert nőre vár itt, de az nem jött el. A rendőr szerint a katonaságról is beszélgettek, "oldottabb lett a hangulat".


A rendőr közben a kocsit is elkezdte átvizsgálni: energiaitalokat, CB-rádiót, egy gyöngyvászon tokot és egy távcsövet talált a járműben. A férfi szerint a vádlottnak mindenre volt válasza: azt állította, hogy az energiaitalokat a nőnek hozta, a CB-rádiót és a távcsövet kirándulásokon használja, a tokban pedig gitár szokott lenni. Azt nem tudta megmondani, hogy pontosan milyen volt ez a tok, de elhitte a férfinak, hogy gitártok. Szerinte a tárgyakban nem volt semmi gyanús, nem volt ott semmi olyan, ami nem illik oda. Jelentette az ügyeleten, hogy miket talált, majd folytatta a szolgálatot. Szerinte a férfi nem volt feszült, a kérdésektől nem jött zavarba, még attól sem, hogy alaposan átvizsgálta a kocsit.


A tárgyalás pénteken folytatódik.


A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk