Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A tiszalöki támadás bizonyítási eljárásával folytatódott a tárgyalás
2011-10-19 09:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A tiszalöki támadás bizonyítási eljárásával folytatódott a tárgyalásA tiszalöki emberölés bizonyítási eljárásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere kedden a Pest Megyei Bíróságon.

 

 

 

 

 

A vádiratban az áll: a munkába induló Kóka Jenőt 2009. április 22-én Tiszalökön a saját házának az udvarán gyilkolták meg egyetlen lövéssel, amelyet egy távcsöves vadászpuskából, mintegy húsz méterről adtak le.


A vád szerint a lövést Kiss Árpád elsőrendű vádlott adta le, de a támadásnál Kiss István másodrendű vádlott is jelen volt. Kóka Jenőt abból a megfontolásból választották ki, hogy egy rendezett életvitelű roma elleni támadás erőszakos válaszlépésekre sarkallhatja a romákat. A terepszemle alapján úgy döntöttek, hogy a harmadrendű vádlottat, Pető Zsoltot kihagyják a bűncselekmény elkövetéséből.


A vád szerint a helyszín közelébe az egykor szerződéses katonaként Koszovót is megjárt Csontos István negyedrendű vádlott vitte a vádlottakat egyik társa rokonának autóján, majd a több tíz kilométernyire lévő Polgáron várakozott társaira.


A támadók autója a gyilkosság elkövetése utáni menekülésben a Keleti-főcsatorna melletti földúton, a sárban elakadt, ezért megkérték a munkahelyükön dolgozó kolléganőjüket, F.-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. Az ügyben tanúként kezelt nő a saját autóján visszavitte Kiss Istvánt és Kiss Árpádot Debrecenbe, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral húzták ki a járművet - áll a vádiratban.


Kedden elsőként az áldozat feleségét hallgatta meg a bíróság. Elmondta: férje az éjszakai műszakba indult dolgozni, amikor megölték. Aznap este is a megszokott időben, tíz óra előtt ébresztette fel, a férfi összekészült és elindult, miközben ő vacsorázni kezdett. Ekkor egy pukkanást, majd egy csapódást hallott, mire kiszaladt a házból, és látta, hogy a férje arccal előre fekszik a kövön, és minden csupa vér. Először azt hitte, rosszul lett a férfi, meg akarta fordítani, de nem sikerült. Ezután a kapunál segítségért kezdett kiabálni a közelben lakó rokonoknak. Az asszony öccse átsietett, és ő vette észre, hogy a férfit meglőtték. Hívták a mentőket és a rendőrséget, de a férje életét már nem sikerült megmenteni.


Beszámolt arról is, hogy a gyilkosság előtt két-három héttel a férje elmesélte neki, hogy a munkából tartott hazafelé, amikor csuklyát és kommandósruhát viselő férfiak igazoltatták, de a környéken nem állt rendőrautó. Továbbengedték, de furcsának találta, hogy bár átadta az iratait, mégis megkérdezték tőle, hogy hol lakik. A nő arról is beszélt, hogy volt olyan eset, amikor őt egy autó követte, a szomszéd pedig látott még a gyilkosság előtt egy nagy sötét autót, amelyből egy ember szállt ki.


Az áldozat veje, aki Tiszaeszláron lakik, a tárgyaláson szintén felidézte a történteket. Mint mondta, jártak aznap az apósáéknál látogatóban, majd délután hazamentek. A történtekről az anyósa értesítette nem sokkal a gyilkosság után. Mikor kiért, azt látta, hogy ott vannak a rendőrök és mentők, a területet lezárták.


Neki is elmesélte az apósa azt, ahogyan igazoltatták. A férfi elmondta azt is, hogy egyszer azután, mikor náluk voltak Kókáék, arról számolt be neki az anyósa, hogy egy autó követi őket egészen Tiszalökig. Azt is elmondta: egy nagy sötét terepjáró jelent meg a virrasztáskor a határban Tiszaeszláron, amikor az anyósa már átköltözött hozzájuk. A bíró erre megkérdezte, miért beszélnek folyton terepjárókról, nem lehet-e, hogy "a misztikumot keltik"? Egy másik kérdésre válaszolva azt mondta: a gyilkosság előtt hallott már a romák elleni támadásokról és a híradásokban szereplő fekete autókról.


A bíróság délután az áldozat két munkatársát hallgatta meg, akikkel a tiszavasvári vegyi üzemben dolgozott együtt. Mindketten jó szándékú, becsületes embernek ismerték meg a férfit, akinek nem voltak haragosai. Nekik is beszámolt a férfi az igazoltatásról - mondták.


A tárgyalás szerdán folytatódik.


A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-08-06
  Ma menjünk el kirándulni, vagy szánjuk a napot a kedvteléseinkre. A lényeg, hogy saját magunkra is időnk legyen. Ne töltsük az egész napot a konyhában, inkább főzzünk gyors, egyszerű ételt. Együnk egy könnyű, vitamindús ebédet, ami állhat karfiolból, vagy brokkoliból is. Ezek a zöldfélék tele vannak értékes tápanyagokkal, és nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Készülhet belőlük rakott változat is, ami nem túlságosan munkaigényes.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.augusztus 5-től 11-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk