Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Albizottság alakul a képviselői fizetések ügyében
2011-10-18 08:08
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Albizottság alakul a képviselői fizetések ügyébenAz országgyűlési képviselők fizetéséről szóló új szabályozás előkészítésére albizottság megalakításáról döntött a parlament alkotmányügyi bizottsága hétfőn.

 

 

 

 


Az új albizottság elnökének a KDNP-s Rubovszky Györgyöt jelölték, az alelnöki posztokról és a tagokról kedden dönt a testület.


Az albizottság létrehozására a fideszes és KDNP-s képviselők szavaztak igennel, az MSZP-s és jobbikos képviselők viszont tartózkodtak, mert mindkét ellenzéki frakció úgy vélte: ezt a kérdést a választójogi törvény ügyében alakított albizottságban is meg lehetne tárgyalni.

 

 

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője egy hete, az alkotmányügyi bizottság ülésén ismertette a képviselők javadalmazási szabályozásáról szóló koncepcióját, amely szerint a képviselők a helyettes államtitkárokéval megegyező összegű - jelenleg csaknem havi bruttó 750 ezer forint - tiszteletdíjat kapnának, más pénzbeli juttatásra viszont nem volnának jogosultak

 

A bizottság megtárgyalta és általános vitára alkalmasnak találta a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatot és a költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló előterjesztést. A vitában Lamperth Mónika (MSZP) azt mondta, hogy a költségvetés hihetetlen megszorításokat tartalmaz, ami elképesztő helyzetbe hozza a leghátrányosabb helyzetben lévő állampolgárokat, ezért a szocialisták nem fogják megszavazni.

 

Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos képviselő az igazságszolgáltatásnak, a bírósági rendszernek és a büntetés-végrehajtásnak javasolt többletforrásokat. Példaként a Pest Megyei Bíróságot hozta, amely szerinte olyan, mint egy "hajléktalanszálló", az épület a "ledózeroláson kívül semmire sem alkalmas". Szerinte a büntetés-végrehajtásban is "botrányos" körülmények vannak. "Ebből börtönlázadások lesznek, itt életek fognak elveszni" - fogalmazott a politikus, aki szerint közalapítványoktól, különböző szervezetektől kellene támogatás elvonni.

 

Az MSZP-s Bárándy Gergely azt vetette fel, hogy a bíróságok az előző évi támogatást kapják jövőre, míg az ügyészség jóval többet kap, mint tavaly. Feltette a kérdést, hogy vajon azért kapott-e többlettámogatást az ügyészség, mert a "miniszterelnök stratégiai partnerévé vált" és "pártelkötelezett" ember lett a legfőbb ügyész. Vas Imre fideszes képviselő ezt visszautasította és arra szólította fel a szocialista képviselőtársát, hogy vonja vissza ezt állítást.

 

A bizottság nem vette tárgysorozatba a Jobbik Btk.-módosítási javaslatait, így például azt, hogy vezessék be a "pénzbeni szociális ellátástól eltiltás" mellékbüntetését, és hogy 14 évről 12 évre szállítsák le a büntethetőség korhatárát.

 

A fideszes Varga István úgy vélte, nem a büntetőjog eszközeivel kell szabályozni súlyos társadalmi problémákat, így a pártja által korábban benyújtott három csapás törvénnyel sem értett egyet. A jobbikos képviselőkhöz fordulva úgy fogalmazott: "a cigánykérdésre tetszettek utalni, csak be tetsztettek csomagolni sztaniolpapírba". Az MSZP-s Bárándy Gergely a javaslatot elutasítva azt mondta: egy demokratikus jogállamban "a bűnözőt sem lehet hagyni éhen halni", ráadásul a javaslat nem azt sújtja, aki büntetését tölti, hanem a kint maradt családtagjait, gyerekeit. Lamperth Mónika mindkét javaslatot visszataszítónak és embertelennek tartotta.


A büntethetőségi korhatár leszállításáról a jobbikos Gyüre Csaba ugyanakkor azt mondta: a gyerekeknek 12 éves korára olyan fokon kifejlődik a tudatuk, hogy felfogják milyen következményekkel jár az általuk elkövetett bűncselekmény. Salamon László, a bizottság KDNP-s elnöke erről azt mondta, 1878-tól a II. világháborúig egészen biztosan 12 év volt a büntethetőség korhatára, ezért ez az irány megfontolásra érdemes, de komplikált kodifikációs feladat.

 

A bizottság elé került az előzetes letartóztatás elrendelésével és végrehajtásával kapcsolatos jogi szabályozás és a gyakorlati tapasztalatok áttekintéséről szóló vizsgálat, amelyben többek között arról is szó van, hogy jelenleg 138 százalékos a büntetés-végrehajtás túltelítettsége, az előzetes letartóztatás intézményrendszerében pedig 182 százalékos a túltelítettség.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk