Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hoppá, ez a színpad! - A Budapest Bár színre lép
2011-10-14 10:30
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hoppá, ez a színpad! - A Budapest Bár színre lépA nép rászokott a Budapest Bárra, annak tagjai meg a kávéházi cigányzenével körített, régi dalokra.

 

 

 

 

„Holnap, ki tudja, holnap látsz-e még?”, énekli Németh Juci a régi slágert a Budapest Bár lemezén, smi ezúton üzenjük: igen, szeretnénk látni/hallani a Budapest Bárt holnap is, meg holnapután is. A Budapest Bár dalait 2007 óta élvezhetjük, ekkor jött létre ez a furcsa formáció, ami cigánymuzsikusok és a zene különféle területeiről érkezett énekesek laza közössége, nevezhetjük együttesnek is. Farkas Róbert (a Besh o drom, a Romano Drom, a Kistehén tánczenekar korábbi muzsikusa, a 100 Tagú Cigányzenekar egykori prímása) alapította, mégpedig azért, hogy feltámassza az eltűnőben lévő kávéházi cigányzenei hagyományokat, a XX. század első felének bárzenéjét, filmdalait, slágereit.

 

Többen próbálkoztak hasonlóval, ez a vállalkozás azonban mindegyiknél sikeresebb, a nép rászokott a Budapest Bárra, annak tagjai meg a kávéházi cigányzenével körített, füstös, régi slágerekre. Ennek eredményeképpen a telt házas koncertekmellett a Budapest Bárnak már négy nagylemeze is megjelent, a másodikból színházi produkció is készült, miként most a legutolsó, Hoppá! című zeneanyagából is.

 

A Hoppá koncertszínház október 17-én mutatkozik be a MOM Kulturális Központban. A színpad egy elképzelt budapesti teret idéz, ahol a zenészek, énekesek a piactér különös figuráit keltik életre. Behumi Dóri például trafikosnő lesz, Kiss Tibi kolbászt árusít majd, de az is kiderül, hogyan nevelgeti szilvafácskáját Lovasi András. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük a piactér és a vendéglő nyüzsgő, dalokkal bélelt életét, melyet körülleng a hatvanas évek hangulata, hogy az előadás vége felé megnyíljon a Pokolbár kapuja, és elnyeljen mindenkit.

 

A jövőben a Budapest Bár koncertszínházi előadásait (így a korábbi Tánc című produkciót is) a MOM Kulturális Központban lehet majd megnézni, és persze vidéki városokban is, valamint a Hoppá! című új produkciót október 27-én a Művészetek Palotájában. Utóbbi bevételét a zenészek, énekesek a 20 évesMagyar Hospice Alapítvány javára ajánlják fel.

 

Infó

 

HOPPÁ! koncertszínház a Budapest Bár tagjainak előadásában, MOM kulturális központ, okt. 17-én. Továbbá: okt. 25.szeged, Ifjúsági Ház, okt. 26. Miskolc, Művészetek Háza, okt. 27.MüPa (jótékonysági előadás), nov. 6. ÓbudaiMűvelődési központ, okt. 22. szombathely,Művelődési és sportház, dec. 19. katona józsef színház, dec 20.MoM kulturális központ.

 

Top 5

 

1. FÁBRI PÉTER

A Liszt-faktor Színpadi etűdök a HOPPart Társulattal a MüPában október 14-én este 7-kor.

 

2. SZAMÁRTESTAMENTUM

A Forrás Színházi Műhely mulattató játéka középkori bohózatokból a Veszprémi Petőfi Színházban október 17-én, 18-án, 19-én és 20-án délután és este.

 

3. VILAGVELEJE.HU

Egy indokolatlanul elbocsátott férfi furcsa megtisztulása a Szegedi Pinceszínházban október 19-én este 7-kor.

 

4. MAGYAR ÜNNEP

Závada Pál darabja a Nemzeti Színházban október 18-án, 19-én este 7-kor.

 

5. TI (TERRA INCOGNITA)

Komédia egy részben a Fészek Színház előadásában október 20-án és 21-én este 7-kor.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk